De beste tips van een local!

Driekoningenintocht in Barcelona

Toegevoegd op in Events
Driekoningenintocht Barcelona
Inhoudsopgave

De komst van de Drie Koningen uit het verre Oosten is hét moment waar kinderen uit Spanje zo lang naar hebben uitgekeken. Ze weten namelijk dat als ze zoet zijn geweest in het afgelopen jaar dat ze veel cadeautjes gaan krijgen van de Drie Koningen! Voor de komst van de Drie Koningen worden op 5 januari speciale intochten in iedere Spaanse stad georganiseerd met Melchior, Casper en Balthasar als hoofdrolspelers. In Barcelona worden ook meerdere intochten georganiseerd. Vaak heeft iedere wijk zijn eigen intocht, maar de meest spectaculair om mee te maken blijft toch de intocht van de Drie Koningen in het centrum van Barcelona.

Laatste update: 03/01/2022

Let op!

De centrale optocht voor de Driekoningen in Barcelona gaat dit jaar door, maar wel zonder snoepgoed, met mondmasker en met voldoende afstand. Lees hier meer over het coronavirus in Barcelona.

Intocht van de Drie Koningen in Barcelona

De Drie Koningen komen aan in Barcelona aan op 5 januari. Ze arriveren met een boot aan de Moll de la Fusta om 16:00 uur.

Om 18:00 ontvangen ze de sleutels waarmee ze alle deuren van de huizen kunnen openen en begint de intocht bij de Avinguda del Marquès de l’Argentera en het Estació de França. De intocht loopt dan langs Passeig d’Isabel II, Via Laietana, Plaça d’Urquinaona, Fontanella, Plaça de Catalunya, Pelai, Plaça Universitat, Ronda de Sant Antoni en via de straten van Sepúlveda, Avinguda Paral.lel en Plaça Espanya tot Avinguda de la Reina Maria Cristina. Verwachte eindtijd is 21:00 uur.

Tijdens de intocht wordt veel snoep aan de kinderen gegeven en worden de brieven van de kinderen aan de Drie Koningen opgehaald.


Kaart Driekoningenintocht Barcelona

Driekoningenintocht-in-Barcelona-kaart
Tip!

Bijna iedere wijk in Barcelona viert zijn eigen intocht, maar de bovenstaande intocht blijft toch wel het meest spectaculaire en de belangrijkste van Barcelona.

Foto's Driekoningenintocht Barcelona

 • Praktische informatie:
  Wat: Driekoningenintocht in het centrum van Barcelona
  Waar: parcours van Avinguda del Marquès de l’Argentera tot aan Avinguda de la Reina Maria Cristina via het centrum
  Metro: verschillende metrostations
  Wanneer: op 5 januari tussen 18:00 en 21:00 uur
  Prijs: gratis

Bron kaart: barcelona.cat/ca/nadal/

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je