🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Parkeren op Barcelona Airport

Op de luchthaven van Barcelona vind je meerdere parkeerplaatsen, voor zowel kort als lang parkeren, maar ook om eventueel een huurauto op te halen of terug te brengen. Elke terminal op het vliegveld van Barcelona (Terminal 1 en Teminal 2) beschikt over een eigen parkeerterrein, dus is er altijd wel een plekje waar je je auto kunt parkeren. Alle parkeeropties op Barcelona Airport voor kort en lang parkeren worden verder toegelicht op deze pagina.

Kort parkeren bij Barcelona Airport

Kom je iemand ophalen of brengen bij de luchthaven van Barcelona, dan kun je het beste je auto op een van de onderstaande parkeerplekken neerzetten. Dankzij de gunstige ligging van deze parkeerplekken kun je prima naar de vertrek- en aankomsthal lopen.

  • Parking Express (op Terminal 1 en Terminal 2): snel iemand afzetten doe je bij de Parking Express vlak voor de vertrekterminals op Terminal 1 en Terminal 2. Hier mag je gratis 15 minuten staan.
  • Parking General (op Terminal 1 en Terminal 2): voor een korte reis of het halen en brengen van passagiers. Van tevoren reserveren is niet nodig, al kun je gebruik maken van speciale promoties als je online reserveert. Je betaalt per minuut en het maximum dagtarief is €22,- (€21,- als je online reserveert). Online reserveren kan pas als je je auto hier langer dan 8 uur parkeert.

Tip: Op Barcelona’s luchthaven is het ook mogelijk om je motor te parkeren, en dat helemaal kosteloos! Maak hiervoor gebruik van de aangewezen parkeerplekken voor motoren op Terminal 1 en Terminal 2.

Hoe werkt kort parkeren bij Parking General?

Om de Parking General van T1 en T2 te bereiken dien je enkel de bordjes op de luchthaven te volgen. Bij aankomst kom je door de toegangspoortjes waar je een ticket uit een automaat kunt halen. Bewaar deze goed, want je hebt hem later weer nodig om eruit te kunnen komen. Je kunt daarna de auto op een vrije plek plaatsen en naar de terminal lopen, wat slechts een paar minuten in beslag neemt.

Let wel op dat er een grote afstand ligt tussen Terminal 1 en Terminal 2 en dat ze niet met elkaar verbonden zijn (behalve door een gratis shuttlebus en de metro). Het is dus handig als je van tevoren weet bij welke terminal je moet zijn en daar je auto te parkeren.

Om uit de parking te komen dien je eerst je ticket door de betaalautomaat te halen en de parkeerkosten te betalen (contant of met creditcard). Je krijgt weer een kaartje van de automaat. Daarna kun je je auto ophalen en naar de uitgang rijden, waar je dat kaartje in kunt doen om de slagboom te openen.

Lang parkeren bij Barcelona Airport

Wie in Barcelona woont of verblijft en de auto voor een lange periode op de luchthaven wilt parkeren in verband met een vliegreis, kan het beste kiezen om de auto bij een van de parkeerterreinen voor lang parkeren neer te zetten, de zogenoemde parking de larga estancia. De luchthaven van Barcelona heeft een officiële parkeergarage voor lang parkeren, iets buiten het vliegveld, maar ook andere parkeerbedrijven bieden parkeerplekken in de directe omgeving van het vliegveld voor een laag tarief.

Lang parkeren op het officiële parkeerterrein van Barcelona Airport

Op enkele kilometers buiten het vliegveld van Barcelona ligt de het officiële parkeerterrein van Barcelona’s luchthaven El Prat. Dit parkeerterrein biedt zowel overdekte als niet-overdekte parkeerplaatsen aan.

Dankzij de gratis pendelbussen die je naar Terminal 1 en Terminal 2 brengen, ben je in slechts vijf minuten bij de terminal. De bussen komen iedere 20 minuten tussen 05:30 tot 23:30 uur. Buiten deze tijdstippen is het alsnog mogelijk om een bus te reserveren.

Het is handig om hier van tevoren een parkeerplek te reserveren om er zeker van te zijn dat je een plek zal hebben en dat je hiervoor niet te veel betaalt. Reserveren mag minimaal 3 uur van tevoren.

Door online te reserveren geniet je van extra voordeel: zo betaal je online €14,- voor 24 uur parkeren in plaats van €20,-.

Tip: Reserveer je parkeerplek op Barcelona’s luchthaven van tevoren online en profiteer van de meest voordelige tarieven via Parclick.

Goedkoop lang parkeren bij Barcelona Airport

Rondom Barcelona Airport zijn er meerdere bedrijven die lang parkeren aanbieden voor een vaak nog voordeliger tarief. Gratis vervoer van de parkeerplaats naar de luchthaven wordt dan meestal aangeboden. Het beste is om de prijzen en het aanbod van de verschillende parkeerlocaties rondom Barcelona’s luchthaven van tevoren te vergelijken voordat je een parkeerplek gaat boeken. Je kunt hiervoor gebruikmaken van vergelijkingswebsites zoals Parclick.

Valet parking bij Barcelona Airport

Wie voor de meeste comfort gaat, kan ervoor kiezen om de services van valet parking op Barcelona Airport in te schakelen.

Bij Parking VIP in Barcelona’s luchthaven parkeer je het meest dichtbij bij de vertrekterminal en kun je je auto door een professionele en ervaren chauffeur op een beveiligd parkeerterrein laten parkeren.

Als je terugkomt van je reis, staat de chauffeur met je auto weer te wachten voor de vertrekhal en kun je gelijk verder rijden. De ultieme manier om comfortabel te reizen en zonder gedoe je auto parkeren.

Kaart Barcelona Airport

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.