🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Vliegveld Girona

Het vliegveld van Gerona, in het Catalaans Aeroport de Girona (afkorting GRO), ligt op 94 km van Barcelona en zeer dichtbij de geliefde Costa Brava. Om naar Barcelona te gaan ben je ongeveer 60 minuten onderweg.

Hoe ga je van Girona naar Barcelona?

Er zijn drie manieren om vanaf het vliegveld Girona naar Barcelona te gaan: met de bus, de auto of een privé transfer. De trein is echter niet mogelijk omdat deze in de stad Girona zelf ligt en geen station op het vliegveld heeft.

Bus

De bus is de meest simpele manier om van het vliegveld van Girona naar Barcelona te gaan. De bussen van Sagales rijden op een neer van het vliegveld Girona naar Barcelona. Als je op het vliegveld van Girona landt kan je een busticket kopen bij een loket voor de directe bus naar Barcelona.

De vertrektijden van de bus zijn gekoppeld aan de vluchtschema’s dus er zijn altijd voldoende bussen aanwezig als je aankomt.

De trip naar Barcelona duurt ongeveer een uur en een kwartier. Na een uur en een kwartier kom je aan in Barcelona op Estació del Nord (Carrer Ali Bei, 60), dat naast het metrostation Arc de Triomf (L1) ligt.

Voor de terugreis geldt hetzelfde: de bus van Barcelona naar Girona is aangepast aan de vertrektijden op de vluchten vanaf het vliegveld van Girona en vertrekt vanuit dezelfde opstap plaats op Estació del Nord.

Indien je van plan bent om vanaf het vliegveld Girona naar de Costa Brava te gaan, dan kun je ook een van de bussen nemen die onder andere naar Figueres, Roses, Maresme en Blanes gaan.

Voor een compleet overzicht van buslijnen, tijdschema’s en prijzen check de site van Sagales.com.

 • Praktische informatie:
  Wat: Sagalés bussen van het vliegveld Girona naar Barcelona.
  Prijs: enkele reis €16; retour kost €26 (met 30 dagen tussen heen en terug). Tickets kun je online via Tiqets van tevoren kopen.
  Tijden:
  – vanaf Girona vliegveld naar Barcelona (vanaf 9:00 uur tot 23:45 of 00:15 uur ’s avonds)
  – vanaf Barcelona (Estació del Nord) naar het vliegveld van Girona (vanaf 3:30 uur ’s nachts tot 17:45 of 18:30 uur ’s avonds).
  Tip: indien je vanuit Barcelona naar het vliegveld van Girona vertrekt, check dan van tevoren de vertrektijden van de bussen want deze zijn beperkt en gekoppeld aan de vluchttijden. Indien je nog geen kaartje hebt, kun je deze bij een van de loketten van de busmaatschappij op de eerste verdieping op het Estació del Nord kopen.
  Reistijd: ongeveer 75 minuten.

Auto

Je kunt op het vliegveld van Girona ook een auto huren. Het vliegveld ligt parallel aan de AP-7 (Autopista del Mediterráneo), een snelweg die rechtstreeks met Barcelona verbonden is.

Meerdere bedrijven bieden huurauto’s op het vliegveld aan. Het is aan te raden om van tevoren je auto online te boeken, vooral in de zomermaanden wanneer de drukte groot is. Dat kun je makkelijk doen via onder andere SunnyCars.

Privé transfer

Reis je met een grote groep mensen, je gezin of wil je gewoon in alle rust van het vliegveld Girona naar je verblijfadres in Barcelona verplaatst worden, kies dan voor de services van een privé transfer. Zo vermijd je de lange busritten, de taxi-rijen op het vliegveld en de (soms) dubieuze taxiprijzen. Met een vaste prijs per rit die je van tevoren online betaalt, hoef je je straks geen zorgen te maken over te dure taxiritten.

Er zijn verschillende automodellen beschikbaar, aan de hand van het aantal passagiers en koffers. Kinderautostoelen en andere accessoires op aanvraag beschikbaar.

Je chauffeur zal op je wachten bij de luchthaven en je naar de afgesproken bestemming brengen.

Kaart vliegveld Girona

Vliegen naar Girona

Een aantal vliegmaatschappijen bieden rechtstreekse verbindingen aan naar het vliegveld Girona. Girona is de ideale vliegbestemming indien je goedkoop wilt vliegen of graag naar de Costa Brava wilt.

Vanaf Nederland

– Transavia: vluchten vanaf Schiphol (Amsterdam) en Rotterdam
Tuifly: vluchten vanaf Schiphol (Amsterdam)
– Ryanair: vluchten vanaf Maastricht en Eindhoven

Vanaf Duitsland

– Ryanair: vluchten vanaf Weeze (Dusseldorf), Bremen, Münster, Dortmund, Keulen en Frankfurt Hahn

Vanaf België

Thomas Cook Airlines: vluchten vanaf Brussels
Jetairfly: vluchten vanaf Brussels
– Ryanair: vluchten vanaf Charleroi

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.