De beste tips van een local!

Parkeren in Barcelona

Parkeren in Barcelona
Inhoudsopgave

Wanneer je met de auto naar Barcelona komt is het natuurlijk handig om te weten waar je wel en niet mag parkeren. In het centrum van Barcelona zijn de parkeerplaatsen schaars en vele straten zijn autovrij, waardoor het aan te raden is om je auto bij een parkeergarage te plaatsen en je verder te voet te verplaatsen. Veel goedkoper is het om de auto te parkeren op één van de parkeerplaatsen aan de rand van de stad en je weg verder te vervolgen met het openbaar vervoer. Als je langer in Barcelona verblijft, dan is het aan te raden om voor een hotel met parkeerplaats te kiezen. Voor handige tips waar je auto te parkeren, op straat of in een parkeergarage, lees verder!

Advertentie

Waar kun je parkeren in Barcelona?

In principe kun je overal in Barcelona parkeren, waar dat volgens bordjes is toegestaan. Het is alleen vaak moeilijk om vrije parkeerplekken te vinden in Barcelona en het is belangrijk om de parkeerregels te kennen. Let dan goed op de volgende regels:

 • Gele lijn (prohibit aparcar / prohibido aparcar): op straten met een gele lijn is het altijd verboden om te parkeren.
 • Groene lijn (àrea verda / área verde): op gebieden met een groene lijn is het verschillend. Je moet dan opletten op het bord aan het begin van de straat. Met de vermelding 'àrea residents' kunnen alleen buurtbewoners met vergunning parkeren en met 'àrea preferent' mag je maximaal 1 of 2 uur parkeren. Bij àrea preferent mag je parkeren van maandag t/m vrijdag of zaterdag van 8:00 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. De kosten zijn ongeveer €3 per uur.
 • Blauwe lijn (àrea blava / área azul): een blauwe lijn betekent dat je kunt parkeren van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds voor een paar uurtjes. Aan de hand van de zone mag je meer of minder uren parkeren en zijn de tarieven anders. De kosten zijn ongeveer €2-€3 per uur.
 • Laden en lossen (zona de càrrega i descàrrega / zona de carga y descarga): vracht- en bestelwagens en voertuigen met 2 zitplaatsen mogen gedurende 30 minuten laden en lossen op de aangegeven gebieden (vaak getekend met een gele zig-zag streep) van maandag t/m vrijdag tussen 8 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds.

Welk tarief, tijdstippen en maximale tijd die je mag parkeren in de blauwe en groene zone kunnen per district anders zijn. Let er dus altijd goed op wat er op de informatie borden staat.

Voor meer informatie over de parkeerregels kijk op de website van areaverda.cat.

Parkeergarages in Barcelona

Als je naar Barcelona komt met de auto, is het verstandig vooraf te kijken naar de verschillende parkeermogelijkheden. In en om het centrum van Barcelona is (gratis of betaald) parkeren op straat altijd een uitdaging. Ik zou er daarom voor kiezen om een hotel met garage te boeken of de auto in een beveiligde parkeergarage te laten staan. Je verkleint hiermee het risico dat je auto wordt opengebroken en je bent vaak goedkoper uit.

Er zijn verschillende publieke parkeergarages verspreid door de hele stad waar je kunt parkeren. Deze zijn vaak handig omdat je langer je auto kunt parkeren. Nadeel is wel de prijs. Vooral diegene in het centrum kunnen vrij prijzig zijn. Parkeergarages zijn daarentegen goed beveiligd, openen 24 uur per dag en 365 dagen per jaar.

Voor een goed overzicht van de verschillende parkeergarages in de stad en hun prijzen, kun je gebruikmaken van sites zoals Parclick. Via Parclick kun je tevens je parkeerplek in Barcelona zeer eenvoudig online van tevoren reserveren. Hieronder vind je een overzicht van alle parkeer mogelijkheden en de bijhorende tarieven.

Aanraders voor FC Barcelona

B:SM

In Barcelona worden de publieke parkeerplaatsen beheerd door het bedrijf B:SM. De B:SM garages zijn meestal te vinden op populaire plekken waardoor de prijs ook iets hoger ligt, rond de €3 per uur en €40 voor 24 uur. Deze zijn te herkennen aan de borden waar B:SM op staat. Bekijk hieronder het overzicht van alle parkeergarages aangesloten bij B:SM.

Parkeergarages in Barcelona

Een aantal handige parkeeradressen:

Saba

Saba is een privé bedrijf met verschillende parkeergarages verspreid door Barcelona en op het vliegveld van Barcelona. Je kunt betalen per minuut (tarieven starten vanaf €0,05), maar ze bieden ook verschillende abonnementen, zoals 6 uur voor €99. Bekijk hieronder het overzicht van alle parkeergarages van Saba.

Parkeergarages Barcelona Saba

Een aantal handige parkeeradressen:

Tip!


Onmisbaar tijdens een stedentrip naar Barcelona! Alles wat je moet weten bij je bezoek aan Barcelona, met de unieke tips van een local, zit in mijn eigen reisgids.

Nu tijdelijk voor € 17,95!

Wat krijg je allemaal?
✓ Meer dan 200 pagina’s boordevol inspiratie
✓ Alle toeristische must-sees
Hidden gems die je niet mag missen
✓ Persoonlijke tips van een local
✓ Hotspots waar je blij van wordt
✓ Praktische informatie om op pad te gaan
✓ Handige plattegronden per wijk

Gratis parkeren in Barcelona

Naast beperkt parkeren in blauwe en groene zones, kent Barcelona ook onbeperkt gratis parkeren in de wijken buiten het centrum, al worden het aantal gratis parkeerplekken steeds schaarser.

Als je geld wilt besparen is het aan te raden om je auto te parkeren in de buitenwijken van Barcelona en met de metro je verder naar het centrum verplaatsen. Op sommige straten in Zona Universitària, Horta, Nou Barris of andere wijken aan de rand van de stad is het nog steeds mogelijk om gratis te parkeren. Als je geen gekleurde streep ziet maar wel andere auto's die er geparkeerd zijn, dan weet je dat je daar gratis kunt parkeren.

Bij sommige winkelcentra mag je ook gratis parkeren, zoals bij Diagonal Mar (3 uur gratis), Les Glòries (2 uur gratis) en La Maquinista (onbeperkt gratis).

Op sommige plaatsen mag je daarnaast ook ’s avonds en in het weekend gratis parkeren. Als je aan het begin van de straat een bord ziet staan met 'Prohibido aparcar de lunes a viernes de 7 a 21h' dan mag je gratis parkeren op zaterdag, zondag en iedere dag na 21:00 uur tot 7:00 uur 's ochtends.

Een aantal handige gratis parkeeradressen:

 • Gratis parkeren bij Camp Nou: wanneer FC Barcelona niet speelt en gedurende de tijden wanneer het museum open is mag je gratis parkeren bij Camp Nou. Ingang zit bij Carrer Arístides Maillol, poort nummer 14.
 • Gratis parkeren bij Montjuïc: in de buurt van de Jardí Botànic (Carrer Doctor i Font Quer, 2) kun je gratis parkeren.
 • Gratis parkeren bij Mundet: bijvoorbeeld bij Carrer d'Hipàtia d'Alexandria en Carrer Germans Desvalls. Daarna neem je de metro bij Mundet (L3).
 • Gratis parkeren in Horta: bijvoorbeeld bij Passeig de Valldaura, Carrer de Lloret de Mar en Carrer del Canigó. Daarna neem je de metro bij Valldaura (L3).
 • Gratis parkeren bij Zona Universitària: bijvoorbeeld bij Avinguda Dr. Marañón en Carrer dels Cavallers. Daarna neem je de metro bij Zona Universitària (L3).

Raadpleeg op areaverda.cat de plattegrond met alle soorten parkeerplekken en de overige gratis parkeergebieden.

Tips voor jouw Barcelona trip!

Wil je binnenkort naar Barcelona en zoek je een goede aanbieding voor jouw trip? Check dan eens onderstaande aanbieders voor een super fijne reis naar Barcelona.

TUI heeft een groot aanbod accommodaties in Barcelona. Verspreid over de stad en variëren van drie tot vijfsterren hotels. Ook biedt TUI voordelige vluchten aan vanaf verschillende luchthavens.

Stedentrips.nl heeft een mooi aanbod met leuke hotels in de stad. Vaak hebben ze goede en voordelige aanbiedingen voor een goede prijs.

Sunweb biedt mooie pakketreizen aan naar Barcelona. Sunweb heeft mooie en bijzondere hotels in haar aanbod en biedt deze aan inclusief vlucht.

Parkeertips Barcelona

 • Buiten de parkeergarages hangen altijd borden waar je kunt lezen of deze vol zijn: de groene letters 'LLIURE' betekenen dat er nog parkeerplaatsen zijn, en met de rode letters 'COMPLET' weet je dat de parking vol zit.
 • Je mag bijna overal gratis parkeren op zaterdag en zondag.
 • Laat geen waardevolle spullen achter in de auto en al helemaal niet in het zicht van mogelijke dieven.
 • Kom je van buiten de stad, dan is het is altijd goedkoper om aan de rand van de stad de auto te parkeren en je verder met het openbaar vervoer in de stad te verplaatsen.
 • Alle winkelcentra en de meeste overdekte markten beschikken over een parkeergarage, vaak gratis voor klanten.
 • Je mag niet parkeren bij taxi standplaatsen, laden en lossen gebieden, bushaltes of parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervalide. Parkeer je auto ook niet voor een bordje met 'Gual Permanent'; deze markeert de ingangen waar men 24 uur per dag gebruik kan maken.
 • SMOU is de app waarmee je in Barcelona je auto eenvoudig kunt parkeren en betalen (op zowel blauwe en groen gebieden en parkeergarages).

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je