De beste tips van een local!

Milieusticker in Barcelona

Toegevoegd op in Reizen
Milieusticker Barcelona
Inhoudsopgave

Sinds 1 januari 2020 is er een nieuwe wet van kracht in Barcelona die auto's zonder milieusticker uit de stad verbant. De gemeente van Barcelona voert al jaren een groene politiek en daar passen oude vervuilende auto's niet in. Woon je in Barcelona of ben je van plan om Barcelona met de auto te bezoeken, dan is onderstaande informatie zeker van belang voor je, want hoe zit het met de milieusticker in Barcelona, voor wie is het bedoeld en hoe kun je deze aanschaffen? Hier leg ik alles uit wat je moet weten over de milieustickers in Barcelona.

Hoe werkt de milieusticker?

Laten we beginnen bij het belangrijkste: alle voertuigen die binnen de milieuzone in Barcelona rijden dienen in bezit te zijn van een geldige milieusticker (in het geval van Spaanse voertuigen) of speciale vergunning (in het geval van oude of buitenlandse voertuigen). Hierdoor worden oude auto's, motoren, brommers, scooters en busjes die veel vervuilen uit de stad geweerd.

Voor wie is de milieusticker?

Sinds ruime tijd moeten alle voertuigen in Barcelona voorzien zijn van een milieusticker. De Spaanse milieusticker is vooralsnog alleen toepasbaar bij Spaanse voertuigen (met een Spaans kenteken). Valt het voertuig buiten de norm omdat het te oud is, dan is er geen sticker, wat betekent dat de bestuurder de milieuzone niet in mag van maandag t/m vrijdag tussen 7:00 en 20:00 uur.

Buitenlandse voertuigen dienen in bezit te zijn van de nodige vergunning om in de milieuzone van Barcelona te mogen rijden.

Soorten milieustickers in Barcelona

Spanje kent een viertal stickers die als identificatielabel voor de atmosferische impact van het voertuig werken. Aan de hand van het bouwjaar, het brandstofgebruik en de euronorm van het voertuig is er een ZeroEcoC of B sticker.

Welke milieusticker je nodig hebt, is te controleren via de site van DGT. In principe werkt dit als volgt:

ZeroGeldig voor elektrische auto's, motoren, brommers, scooters en busjes die volledig elektrisch en zonder uitstoot rijden.
EcoGeldig voor hybride auto's en voertuigen die op gas rijden.
CGeldig voor auto's en busjes die rijden op benzine met een kenteken van na 2006 en dieselauto's van na 2014. 
BGeldig voor auto's en busjes die rijden op benzine met een kenteken van na 2000 en dieselauto's van na 2006. 

Er zijn daarnaast een aantal uitzonderingen, zoals de voertuigen voor gehandicapten en dienstvoertuigen (die uitgesloten zijn bij deze wet), of de grote vrachtwagens, bestelwagens en bussen (die nog een jaar krijgen om zich aan te passen aan de nieuwe voorschriften). Voor toeristen die met een buitenlands kenteken Barcelona bezoeken, is er ook een speciale vergunning nodig.

Nieuwe milieunormen en milieustickers in Barcelona vanaf 2020
Milieustickers in Barcelona verplicht vanaf 2020

Oude voertuigen

Bestuurders van oude auto’s (in dit geval benzineauto’s van vóór 2000 en dieselauto's van vóór 2006), oude motoren en bromfietsen (van vóór 2003) en oude bestelwagens (van vóór 1 oktober 1994) krijgen geen sticker en mogen de stad in principe niet in, behalve in het weekend en 's nachts na 20:00 uur tot 07:00 uur 's ochtends.

Ook is het mogelijk om minstens 10 keer per jaar een speciale vergunning te krijgen om met een oude auto binnen de milieuzone te rijden. Daarvoor dient de bestuurder geregistreerd te zijn in het register van buitenlandse en andere geautoriseerde voertuigen en de aanvraag op tijd in te dienen via de site van AMB. Elke vergunning kost €2,-.

Als een bestuurder van een oude auto de milieuzone in Barcelona moet betreden vanwege een medisch noodgeval en daarom vooraf geen toestemming kan aanvragen, kan diegene die vergunning alsnog binnen de volgende drie dagen regelen. Daarmee kan de bestuurder de eventuele sancties ongeldig maken.

Toeristen

Als eigenaar van een voertuig met een buitenlands kenteken, dient de bestuurder zich in het register van de AMB voor buitenlandse en andere geautoriseerde voertuigen aan te melden.

Dat geldt vanaf 1 januari 2020 voor de volgende soort voertuigen:

 • Motoren en bromfietsen (categorie L) geclassificeerd als Euro 2 of hoger.
 • Auto's (M1) geclassificeerd als elektrisch, benzine Euro 3 of hoger of diesel Euro 4 of hoger.
 • Vanaf 1 april 2021: lichte bedrijfswagens (N1) geclassificeerd als elektrisch, benzine Euro 3 of hoger of diesel Euro 4 of hoger.
 • Vanaf 1 januari 2022: kleine touringcars (M2) of goederenvervoer (N2, N3) geclassificeerd als Euro 4 of hoger.
 • Vanaf 1 juli 2022: bussen en touringcars (M3) bestemd voor collectief personenvervoer geclassificeerd als Euro 4 of hoger.

Deze procedure kost €5,-. Daarmee ontvangt de bestuurder een 2 jaar durende vergunning om in Barcelona te mogen rijden, mocht het voertuig binnen de normen vallen. Een Spaanse milieusticker is hierdoor overbodig.

Deze aanvraag kan online of ter plekke in Barcelona gedaan worden bij het kantoor van OAC de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Carrer 62, 16-18, in de Zona Franca), open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 14:00 uur.

Toeristen met oude voertuigen die geen sticker hebben, kunnen zich alsnog bij de AMB registreren en na de registratie een aanvraag indienen voor één van de 10 beschikbare dagen waarop oude auto's in de stad mogen rijden. Houd wel in gedachten dat elke vergunning je €2,- extra kost.


Waar heb je de milieusticker nodig?

De milieuzone in Barcelona wordt aangeduid als Zona de Baixes Emissions (ZBE) en strekt zich uit over de hele stad Barcelona en de omliggende gemeentes Sant Adrià de Besòs, Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat en Cornellà de Llobregat. Op dit hele gebied mogen doordeweeks tussen 7:00 en 20:00 uur geen voertuigen zonder milieusticker of vergunning rijden.

De wijken Vallvidrera, Tibidabo, Les Planes en de Zona Franca en de ringweg Las Rondas zijn vooralsnog uitgesloten en kunnen gebruikt worden als opstapplaats, net als de parkeerplekken P+R vlakbij andere metro- en treinstations.

Waar koop je een milieusticker?

De milieustickers voor Barcelona zijn ter plekke of online te koop via postorderbedrijf Correos en de erkende garages die aangesloten zijn bij de Gremi de Tallers de Reparació d’Automòbils de Barcelona. De milieustickers kosten €5,- per stuk en zijn verkrijgbaar op vertoon van een geldig rijbewijs, het kentekenbewijs en een geldig identiteitsbewijs van de eigenaar van het voertuig.

Voertuigen met buitenlandse kentekens hoeven geen Spaanse milieusticker te hebben, maar dienen wel geregistreerd te zijn bij de AMB om door Barcelona te mogen rijden (een soort vergunning dus). Deze procedure bedraagt €5,-.

Wordt er gecontroleerd?

Het overtreden van deze milieuregels kan leiden tot boetes van honderden tot duizenden euro’s. Controles gebeuren via camera's die op de milieustickers controleren en de kentekens scannen. Hierdoor blijft niemand gespaard. De bote bedraagt €100,-.

Goed om te weten

Hoewel de nieuwe milieuregels sinds 1 januari 2020 van kracht zijn, geeft de gemeenteraad burgers nog drie maanden de tijd om zich aan de nieuwe regels te kunnen aanpassen. Dit betekent dat het uitdelen van boetes pas vanaf 1 april 2020 zal gebeuren.

Conclusie

Wie een oude auto heeft, kan voortaan beter buiten de milieuzone parkeren en op een andere manier Barcelona bereiken, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of met de taxi. De gemeente moedigt tevens de bestuurders van oude auto's aan om deze te laten slopen door ze te belonen met drie jaar lang gratis OV (middels de T-Verda).

Als toerist met een buitenlands kenteken kun je het beste je auto van tevoren online via de AMB registreren en controleren in welke categorie je valt. Heb je een oude auto en moet je binnen de milieuzone zijn, dan zal je daarnaast een speciale vergunning moeten aanvragen voor iedere dag die je in Barcelona wilt zijn (met een maximum van 10 keer per jaar).

Tip!

De milieuregels zullen alleen maar strenger worden de komende jaren. Controleer dus altijd voor de zekerheid voor je bezoek of je auto (nog steeds) aan de voorwaarden voldoet.

Lees ook: nieuwe milieunormen en milieusticker in Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

60 reacties

 1. monique
  3 jaren geleden

  Hoi,
  Als ik het goed begrijp moeten wij dus onze auto registreren bij de AMB omdat we regelmatig in Barcelona komen ( Nederlands kenteken) Maar hoe controleren ze dan dat we geregistreerd staan?

  1. Marta
   3 jaren geleden

   Hola Monique,

   Inderdaad, je dient je auto te registreren bij de AMB. Als je auto aan de eisen voldoet, dan zal je een vergunning krijgen voor 2 jaar om binnen Barcelona en de milieuzone te rijden.

   Ik ken de exacte details niet, maar ze controleren de auto's die door de stad rijden via camera's die alle kentekens lezen. Ik neem aan dat het register gekoppeld is aan deze camera's en wanneer een kenteken niet in het systeem verschijnt, de bestuurder een boete krijgt. Vandaar dat het belangrijk is om zich aan te melden.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

 2. Brigitte
  3 jaren geleden

  Hallo,
  Ik heb onze camper aangemeld en op het bericht staat dat we voor een bepaalde datum het bedrag van 5, 00 moeten betalen, maar niet hoe en waar.
  We zijn naar de Correos gegaan, maar daar wisten ze het ook niet.
  Moeten we gewoon wachten tot we meer horen?
  Niemand kan ons vertellen wat en hoe eb we komen nogal vaak in Barcelona.

  Alvast bedankt.

  1. Marta
   3 jaren geleden

   Hoi Brigitte,

   Goed dat jullie jullie aangemeld hebben. Ik vind echter vreemd dat ze niet weten waar jullie het geld moeten overmaken. Misschien krijg je binnenkort nog bericht via de e-mail of post daarover? Heb je ook in je spambox gekeken voor de zekerheid?

   Van je bericht begrijp ik dat je nu in Barcelona bent? Dan zou je nog even langs de AMB kantoor kunnen gaan om dit nogmaals te vragen. Het adres is: Carrer 62, 16-18. Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 14:00 uur.

   Hopelijk helpt dit!

   Saludos, Marta

 3. Brigitte
  3 jaren geleden

  Hallo Marta,
  Bedankt voor je reactie. We zijn alweer onderweg richting zuiden.
  Ik wacht even af of ik nog wat hoor en anders moeten we er in oktober maar weer achteraan gaan als we in de buurt zijn.
  Bondia.

 4. Frank
  3 jaren geleden

  Hallo! Wij moeten met onze 2005 diesel bus zaterdag de boot pakken Rome. Is het verstandig dan onze bus aan te melden of niet? We verblijven verder niet in Barcelona. Rijden direct naar de boot

  1. Marta
   3 jaren geleden

   Hola Frank,

   In principe worden er tot april geen boetes uitgedeeld (alleen waarschuwingen) en aangezien jullie slechts naar de haven zullen rijden, lijk me inderdaad niet de moeite waard. Maar het is dus wel tegen de regels in. Iedere auto die door Barcelona nu rijdt, moet voorzien zijn van de bijpassende milieusticker of aangemeld staan in het register als buitenlands voertuig. De keus is dus aan jullie.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Saludos, Marta

 5. jaap akkerman
  3 jaren geleden

  valt het vliegveld ook binnen de zone ZBE

  1. Marta
   3 jaren geleden

   Hola Jaap,

   Het vliegveld valt nu buiten de milieuzone. Zie hier een kaart: https://ajuntament.barcelona.cat/qualitataire/sites/default/files/mapazbe_barcelona.pdf

   Saludos,
   Marta Rubio

 6. Rahmany
  3 jaren geleden

  Hola Marta,
  Klopt het dat vanwege de Corona uitbraak de ingangsdatum van het boetesysteem voor auto’s zonder milieusticker in Barcelona uitgesteld is tot 15 September.
  Alvast dank

  1. Marta
   3 jaren geleden

   Hola Rahmany,

   Ja dat klopt en het staat ook bovenin de post vermeld :)

   Saludos,
   Marta

 7. Eric
  2 jaren geleden

  Hoi Marta, Mag je in het weekend dus wel zonder sticker of aanmelding Barcelona in met de auto?

  1. Marta
   2 jaren geleden

   Hoi Eric,

   Nee, dat mag niet. Op de website van https://zberegistre.ambmobilitat.cat/en/VehiclesEstrangers#descripcio staat dat alle buitenlandse auto's aangemeld moeten zijn. Je krijgt dan wel geen sticker, maar staat wel op de lijst. Mocht je een Spaanse auto hebben of een hele oude auto, dan gelden er andere voorwaarden. In de post vind je alle info hierover.

   Als er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

   Saludos,
   Marta

 8. Esther
  2 jaren geleden

  Waardeloos systeem zeg, een uitdraai van het emissierapport van het RDW is blijkbaar nog steeds niet voldoende om aan te tonen dat ik een auto heb met klasse Euro 6. Welk document willen ze dan wel accepteren?

  1. Marta
   2 jaren geleden

   Hola Ester,

   Dit is wat er nu op hun site staat:

   Documentation
   If you are seeking to obtain a long-term permit for a vehicle, you will need to attach the vehicle documents that state the legal owner, the registration number (number plate), the vehicle category, the type of fuel and the Euro emissions category. If you do not have the official documentation containing these details, you will need to provide an official document issued by the vehicle manufacturer (in Catalan, Spanish or English) to prove compliance with equivalent emissions levels of NOx and particulate matter.

   If you want to apply directly for registration of foreign vehicles entering the low emissions zones, you will need to attach the vehicle documents that state the owner and the registration number (number plate).

 9. Steef
  2 jaren geleden

  Hi Marta,

  Het volgende staat op de website van de ANWB, klopt dit?

  Wie over een Deense, Duitse, Franse of Oostenrijkse milieusticker beschikt, kan deze ook in Spanje gebruiken. Op sede.dgt.gob.es/es/vehiculos/distintivo-ambiental/equivalencia-distintivo-ambiental-ue.shtml is te zien welke buitenlandse stickers met welke Spaanse overeenstemmen.

  1. Marta
   2 jaren geleden

   Hola Steef,

   Dit is een goede inderdaad! Wel moet de auto in principe afkomstig zijn uit dat land (Duitsland, Oostenrijk, Denemarken of Frankrijk). Tenminste zo staat het op de site aangegeven. Weet niet in hoeverre het werkt voor Nederlandse auto's met buitenlandse stickers. Misschien dat iemand anders hier ervaring mee heeft en een comment achter wilt laten?

   Saludos, Marta

 10. Samira
  2 jaren geleden

  Hoi
  Wij zitten in Barcelona en hebben begrepen dat wij een vergunning nodig hebben om de stad in te rijden
  Wij vallen in de milieuzone B .
  Wij komen er niet uit om dit online aan te vragen en krijgen elke keer een melding met “error “
  Is er een andere manier om de vergunning aan te vragen?

  1. Marta
   2 jaren geleden

   Hola Samira,

   Ja, helaas is het online aanvragen van een vergunning niet erg makkelijk of snel. Je zou eventueel langs hun kantoor kunnen gaan of buiten de stad parkeren en met het OV verplaatsen.

   Saludos,
   Marta

 11. Bart
  2 jaren geleden

  Hoi Martha
  Morgen gaan wij naar Barcelona. Wij kwamen er vandaag pas achter dat je je auto moest registeren via AMB. Dit hebben we inmiddels gedaan. Ging niet makkelijk. Maar we hebben nog niet kunnen betalen. Wel een mail gehad dat ze de aanvraag in behandeling gaan nemen. Wat adviseer je ons? Kunnen we doordat we geregistreerd zijn naar Barcelona rijden en volgt de afrekening van 5 euro naderhand en is dat afdoende ? Of moeten we eerst betaald hebben op eoa manier ?
  Groet Bart

  1. Marta
   2 jaren geleden

   Hola Bart,

   Zoals hier vermeld https://zberegistre.ambmobilitat.cat/en/VehiclesEstrangers#documentacioAddicional moet je eigenlijk wachten op hun toestemming, wat tot wel 15 kan nemen, en tot die tijd mag je eigenlijk nog niet door Barcelona rijden. Helaas werkt het niet direct dus. Hopelijk hebben jullie geen probleem of boete gekregen.

   Saludos,
   Marta

 12. Liesbeth
  1 jaar geleden

  Hoi marta, heb je een tip voor een parkeerplaats buiten barcelona en buiten de milieuzone. We hebben fietsen bij dus we fietsen dan naar het centrum. Maar ik krijg niet echt een goede parkeerplaats gevonden.
  bedankt alvast

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hola Liesbeth,

   Op de site https://www.amb.cat/s/web/mobilitat/mobilitat-sostenible/zbe.html vind je een kaart terug met het gebied waar de milieusticker geldt. Je zou je auto bij Vallvidrera of Les Planes kunnen parkeren en vanaf daar naar de stad fietsen (let op, op de terugweg is dit bergopwaarts). Een andere optie is het industriegebied van La Zona Franca bijvoorbeeld.

   Saludos, Marta

 13. Wanny Kicken
  1 jaar geleden

  Hoi Maria wij willen met onze camper naar Barcelona gaan maar kunnen hem niet registreren omdat de sites er steeds uit ligt kunnen we het dan ergens anders doen bvd Wanny

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hoi Wanny,

   Dat is lastig als de site telkens eruit ligt. Je zou later nog eens kunnen proberen en anders buiten de stad parkeren (in dorpjes als Castelldefels, Arenys de Mar of Canet de Mar bijvoorbeeld, die aan het strand liggen en goede verbinding hebben met Barcelona) en naar Barcelona reizen met het OV.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Saludos,
   Marta

 14. Susanna Freriks
  1 jaar geleden

  Wij zijn van plan in maart naar Spanje te gaan en oa Barcelona te bezoeken als het zoveel rompslomp geeft wat milieustickers betreft gaan we de stad maar vermijden. Zijn er nog andere steden waar je de sticker nodig hebt want op de site kom ik er niet uit lees geen Spaans

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hola Susanna,

   In principe geldt dat alleen voor de steden Barcelona en Madrid. Bij de ANWB kun je nog meer informatie over vinden: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/milieuzones

   Saludos en fijne reis alvast!
   Marta

 15. Suzanne
  1 jaar geleden

  Wij zijn van plan om zondag met een auto van 4 jaar oud in Barcelona bij Camp Nou in parkeergarage te gaan parkeren. Weet jij wat we dan precies nodig hebben qua vergunning of milieusticker? Het is me niet duidelijk. Ik lees namelijk ook dat je in het weekend en op feestdagen dit alles niet nodig zou hebben

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hola Suzanne,

   Dat klopt, in het weekend geldt er geen milieuzone dus het lijkt mij dat je in principe zonder vergunning in mag rijden.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Saludos,
   Marta

   1. Minke
    1 jaar geleden

    Hallo Marta, graag reizen we in een weekend met de auto een dagje naar Camp Nou. Hierboven beschreef je al dat je dan geen sticker of vergunning nodig hebt. Maar ergens anders schrijf je dat je in het weekend wel een vergunning/inschrijving nodig hebt. We hebben geen oude auto. Wat is nu wijsheid? Of ligt camp Nou buiten de stad?
    Dank je wel

    1. Marta
     1 jaar geleden

     Hola Minke,

     Buitenlandse voertuigen, net als oude auto's, dienen in bezit te zijn van de nodige vergunning om in Barcelona te mogen rijden. Camp Nou zit "in" Barcelona dus zonder vergunning zal je waarschijnlijk een boete krijgen. Echter aangezien oude voertuigen zonder milieusticker in het weekend wel toegestaan zijn, is het aannemelijk dat dit ook geldt voor buitenlandse auto's. Maar ik heb het zelf niet geprobeerd, dus kan ik het niet 100% garanderen.

     Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast gewenst!

     Saludos,
     Marta

 16. Dennis
  1 jaar geleden

  Hoi Marta, Vorige week in Spanje geweest en maar niet het risico gelopen om zonder milieusticker naar Barcelona te gaan me de auto. Maar nu hoorde ik dat de zogenaamde groene Duitse milieusticker ook geldig is in Barcelona/Madrid. Klopt dit ?

  Gr. Dennis

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hoi Dennis,

   Geen idee, waar heb je dat gehoord? Ik kijk puur op wat de officiële website staat, en daar kan ik het niet terug vinden. Wel dat je je auto van tevoren moet registreren: https://ajuntament.barcelona.cat/qualitataire/en/zona-de-baixes-emissions/vehicles-foreign-number-plate

   Saludos, Marta

 17. Kris
  1 jaar geleden

  Hoi, we plannen vanuit onze vakantieplaats met een Spaanse huurauto Barcelona 1 dag te bezoeken, hoe zit dat dan met de milieusticker? Wordt die voorzien bij het verhuurbedrijf ?

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hola Kris,

   Ik ga er vanuit dat de auto's bij de lokale verhuurbedrijven al voorzien zijn van de nodige papieren / milieustickers om in Barcelona te mogen rijden. Maar dat zou je ter plekke nog eens kunnen vragen voor de zekerheid als je wilt :)

   Saludos,
   Marta

 18. Ellis
  1 jaar geleden

  Hi Marta,

  Ik zit nu in L’escala en wil met mijn dochters een dagje naar Barcelona. Net vastgelopen op de site voor een vergunning. Kan ik wel op zaterdag naar Barcelona rijden en parkeren in een parkeergarage bij het busstation nord?

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hola Ellis!

   Een vergunning aanvragen duurt minimaal 2 weken, dus het beste is om met de auto naar de dichtstbijzijnde treinstation te reizen (in jullie geval Girona), daar parkeren en met de trein naar Barcelona gaan.

   Je kunt ook net buiten Barcelona parkeren en je verder met het OV verplaatsen. Maar niet bij busstation nord want die zit binnen de stad, en dat mag niet zonde rode juiste vergunning.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Saludos,
   Marta

 19. Bram
  1 jaar geleden

  De Duitse sticker is ook geldig in Barcelona

  https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/milieuzones#:~:text=De%20Spaanse%20milieusticker%20(distintivo%20ambiental,is%20ook%20in%20Spanje%20geldig.

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hoi Bram, wat goed! Ik lees inderdaad dat zowel de Franse, Duitse, Oostenrijkse en Deense milieustickers geldig zijn. Daarmee zou je geen speciale milieuvergunning aan te hoeven vragen om naar Barcelona te mogen reizen!

   1. Nick Romein
    1 jaar geleden

    Zou dat betekenen dat wij een Duitse sticker op een Nederlands voertuig kunnen plakken en zo ''gewoon'' in Barcelona kunnen rijden? Begrijp ik dat goed?

    1. Marta
     1 jaar geleden

     Hola Nick,

     Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar het schijnt dus van wel. Hier kun je meer informatie hierover vinden: https://sede.dgt.gob.es/es/vehiculos/distintivo-ambiental/equivalencia-distintivo-ambiental-ue.shtml

     Maar voor alle zekerheid is het altijd beter om de milieuvergunning voor buitenlandse auto's alsnog via de site (en op tijd) aan te vragen; dan weet je zeker dat je goed zit.

     Saludos,
     Marta

     1. Johan van osc
      3 maanden geleden

      Hoi,
      Wij gaan onze zoon ophalen op airport barcelona heb je dan ee mileu stkker nodig we komen vanaf platja d aro

      1. Marta
       2 maanden geleden

       Hola Johan,
       Het vliegveld zit buiten de milieuzone dus heb je geen milieuvergunning voor nodig :)

       Groetjes,
       Marta

 20. Levien
  1 jaar geleden

  Beste marta,

  Wij willen over een week 2 dagen naar Barcelona, maar hebben een nl huurauto nadat onze camper is aangereden. Deze heeft echter geen sticker (die had de camper wel) en we hebben al een verblijf geboekt in Barcelona (port forum). Kunnen we dan via postkantoor oid een dagvergunning voor Barcelona aanvragen? Alvast dank. Vrgr. Levien

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hola Levien,

   Je kunt een dagvergunning aanvragen (https://zberegistre.ambmobilitat.cat/en/VehiclesEstrangers), maar de auto moet alsnog van tevoren geregistreerd zijn. Echter omdat dit om een huurauto gaat, lijkt mij wat ingewikkelder.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Saludos,
   Marta

 21. Mariëlle
  1 jaar geleden

  Hoi Marta,
  Waar kun je langer parkeren in Barcelona zonder zo’n sticker? Ik de luchthaven kan dat ook niet blijkbaar. Is er iets van n P+R aan de rand vd stad? Of n station ervoor waar dit zou kunnen dat jij weet? En enig idee hoeveel dat gaat kosten?
  We hebben n airbnb in Barcelona maar als we dit vooraf hadden geweten… alvast bedankt!
  Groet, Mariëlle

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hola Mariëlle,

   Ja, er bestaan wel een soort P+R plekken, dat heb ik bij het stukje "Waar heb je een milieusticker nodig" uitgelegd. Hier vind je een overzicht van die parkeerplekken: https://www.amb.cat/en/web/mobilitat/mobilitat-sostenible/zones-d-estacionament/aparcaments-d-intercanvi-p-r/aparcamentspr. Houd rekening mee dat je je moet registreren via een app om de auto daar te kunnen parkeren en dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer om Barcelona te bereiken. Wat de kosten zijn staat er niet bij, dus weet ik niet.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Saludos,
   Marta

 22. Sanna Ouwehand
  1 jaar geleden

  Hi, Marta,

  Dank voor je blog. Het heeft ons zeker verde geholpen. Zoals ik lees en heb ervaren is de website inderdaad ontzettend onhandig. Ik weet alles in te vullen maar krijg steeds een foutmelding bij het paspoort nummer. Blijkbaar moet je een IEN nummer hebben. We begrijpen er niks van.

  Kun jij ons verder helpen?

  Op de website staat inderdaad een adres waar je heen kan maar alleen op afspraak. Maar we kunnen ook nergens vinden hoe we een afspraak kunnen maken.

  Weet jij dit misschien? Of kunnen we er gewoon heen rijden.

  We willen namelijk morgen al gaan..

  1. Sanna Ouwehand
   1 jaar geleden

   Ter aanvulling op mijn vorige vraag. We hebben een groene milieusticker van Duitsland op de auto. Alleen staat er een ander kenteken op.

   Word alleen de kleur van de sticker gemonitord of ook wat er op staat? Inmiddels zijn de letters en cijfers bijna uitgevaagd maar toch..

 23. Francine van der Lee
  5 maanden geleden

  hallo MArtha, Wat een fijne website heb jij! Ik heb de registratie gedaan voor de Milieuzone, maar we gaan binnen de 15 dagen erheen. Dus dan zijn we nog niet gereistreerd. We zitten in Canet de Mar en kunnen met de trein, maar willen liever met de auto (sneller) . Ik vroeg mij af je nog een goede parking weet aan de oostkant van Barca? Alle P+R's zijn ih noorden of westen? Zag een metrostation bij Gorg maar geen parking daar. alvast bedankt!

 24. Dupont
  4 maanden geleden

  Dag Martha
  wij komen nu zondag met de wagen naar Barcelona tot volgende donderdag Heb me geregistreerd via de site en 7 eu betaald. Bevestigign gekregen van registratie. Is dit voldoende of moet ik bepaalde data opgeven?

  Grtjs

  Luc

  1. Marta
   3 maanden geleden

   Hola Dupont,

   De milieuvergunning is twee jaar geldig na afgifte. Als het goed is, krijg je bericht in je mailbox.

   Saludos,
   Marta

  2. Petra
   3 maanden geleden

   Hoi! hoe is het jou gelukt je te registreren? Welk nummer heb jij ingevuld in het veld "identificatienummer"? Wij lopen hier vast namelijk en krijgen een error, en meerdere met ons. Hopelijk kun jij ons verder helpen! Alvast bedankt.

 25. Patricia Ekelmans
  3 maanden geleden

  Goedemorgen, ik hoop dat iemand mij kan helpen, want ik zie door de bomen het bos niet meer. Wij gaan binnenkort naar Zuid-Frankrijk (Port-Vendres) en willen een dag naar Barcelona. Ik weet dat als je in het centrum wilt parkeren dat dat een hoop rompslomp geeft. Hoe zit het met parkeren op het vliegveld? Heb je daar ook een dagvergunning voor nodig en moet je van tevoren een parkeerplaats reserveren? En wat zijn dan ongeveer de taxikosten om in ieder geval bij Sagrada Familia te komen? Mogelijk is het hier al een keer gevraag, maar ik hoop op een beetje hulp. Alvast bedankt

  1. Marta
   2 maanden geleden

   Hola Patricia,

   Je kunt inderdaad op het vliegveld van Barcelona parkeren. Daar kun je uit de normale parkeerplaatsen of lang parkeren kiezen. Je kunt een plek reserveren bij lang parkeren of op de bonnefooi gaan. Vanuit het vliegveld kun je naar de stad met de metro of de bus reizen of - nog sneller - met de taxi. De taxirit zal zo'n 30 euro kosten.

   Groetjes,
   Marta

 26. Roeland van Houdt
  3 maanden geleden

  Hi,

  Wij gaan in augustus (doordeweeks) 3 dagen naar Barcelona en willen ons registreren op de site:
  https://zberegistre.ambmobilitat.cat/en/Registre/Nou?tipusAutoritzacio=5&tipusDistintiu=9

  Het lijkt me dat bij type documentnummer als buitenlander je de 'foreigner identity number' moet aanvinken. Wij krijgen bij het invoeren van ons 'Identification document number' -> rechtsbovenin op je ID kaart steeds een melding op de site dat deze niet herkend wordt. Is dit een bekend probleem?

  1. Petra
   3 maanden geleden

   nou...bij toeval kom ik nu op die website wel verder.
   https://zberegistre.ambmobilitat.cat/en/Registre/Nou?tipusAutoritzacio=6

   vul als eerst in het land van registratie: Nederland, kies daarna voor buitenlandse voertuigen die de ZBE zone bereiken. Kies daarna voor toerisme, type brandstof en jaartal eerste registratie.
   Daarna kun je dus WEL kiezen voor een Nationaal ID nummer, vul daar je IDKaart nummer in. Dit pakt hij bij ons. met dat nummer kun je daarna ook inloggen, met het zelfgekozen wachtwoord. Wij konden 7 euro betalen en dit is gelukt.

 27. Stefan
  3 maanden geleden

  Hallo,

  Wij gaan over ruim 2 weken naar Barcelona.

  Wij hebben onze auto geregistreerd maar nog geen bevestiging of betaalverzoek ontvangen.

  Hebben jullie deze wel gelijk ontvangen?

 28. Petra van Dijk
  3 maanden geleden

  wij lopen ook helemaal vast, we komen ook niet door het eerste gedeelte heen, lopen vast op het ID nummer, heel vervelend dit. Nu maar het formulier gedownload en gaan we invullen en met de post versturen, maar dit voelt niet goed.
  Wij komen zondag aan, wij denken dat we dan gewoon Barcelona in mogen rijden. We zijn nu van plan op woensdag voor 7.00 u te vertrekken, om maar af te zijn van deze rompslomp. Of onze accomodatie hartje centrum Barcelona te annuleren en ergens buiten de ring te gaan verblijven. het is toch te gek voor woorden.
  Hierboven is het iemand wel gelukt, ik ga hem even vragen wat hij heeft ingevuld.

 29. Jurgen
  2 maanden geleden

  Hallo,

  Wij gaan morgen naar Barcelona en hebben formulier in willen vullen. De site loopt vast bij het betalen. Nu wilde ik het formulier opnieuw invullen, maar krijg ik de melding dat de auto al geregistreerd is. Weten jullie hoe ik de registratie af kan ronden of kan ik op de een of andere manier nog inloggen en afronden?

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je