🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Vliegveld Reus

Het vliegveld Reus, in het Catalaans Aeroport de Reus, ligt midden tussen de steden Reus en Tarragona, op 105 km ten zuiden van Barcelona (dat is ongeveer 1 uur en 15 minuten reistijd). De afkorting van het vliegveld Reus is REU. Dit vliegveld wordt vooral in de zomer veel gebruikt door budget maatschappijen en voor vakantiegangers die graag naar de Costa Dorada willen.

Hoe ga je van Reus naar Barcelona?

Er zijn drie vervoersmogelijkheden om van het vliegveld Reus naar Barcelona te gaan: met de bus, de auto of een privé transfer.

Bus

De meest eenvoudige manier om naar Barcelona te gaan vanaf het vliegveld Reus is met de bus. Bussen vertrekken op basis van de vluchttijden op de luchthaven van Reus. Tickets kun je na aankomst bij de loketten kopen of online bestellen. De trip naar Barcelona duurt ongeveer anderhalf uur. Deze bus heeft als eindbestemming Estació de Sants (Carrer Viriat), dat naast metro station Sants Estació (L3 en L5) ligt.

Vanaf het vliegveld van Reus kun je ook de bus nemen die je onder andere naar Reus, Cambrils, Salou, La Pineda of Vila-Seca vervoeren. Indien je de aansluiting met de bus naar Barcelona niet haalt, kun je als alternatief ook de stadsbus naar het station van Reus nemen en met de trein naar het centrum Barcelona reizen.

 • Praktische informatie:
  Wat: Hispano Igualadina bussen
  Prijs: enkeltje kost €16,-, retourtje €28,- (tickets online te koop via Hispano Igualadina)
  Tijden:
  – vanaf Reus vliegveld naar Barcelona (van 10:45 ‘s ochtends tot 17:15 ‘s avonds)
  – vanaf Barcelona (Estació de Sants) naar Reus vliegveld (van 07:00 ’s ochtends tot 18:15 ‘s avonds)
  Tip: indien je vanuit Barcelona naar het vliegveld van Reus vertrekt, check van tevoren de vertrektijden van de bussen want deze zijn beperkt en gekoppeld aan de vluchttijden.

Auto

Je kunt op het vliegveld Reus ook een auto huren. Er zijn verschillende autoverhuur bedrijven aanwezig op het vliegveld, hoewel het aan te raden is om van tevoren te reserveren. Dat kun je makkelijk doen via Car del Mar. Om naar Barcelona te gaan neem je de AP-7 (Autopista del Mediterráneo).

Privé transfer

Reis je met een grote groep mensen, je gezin of wil je gewoon in alle rust van het vliegveld Reus naar je verblijfadres in Barcelona verplaatst worden, kiest dan voor de services van een privé transfer. Een eenvoudige, handige en goedkope manier om zorgeloos te reizen: je betaalt voorafgaand voor je rit en bij aankomst op het vliegveld kun je gelijk in de auto instappen zonder in de rij te hoeven staan. Er zijn verschillende automodellen beschikbaar, aan de hand van het aantal passagiers en koffers. Kinderautostoelen en andere accessoires op aanvraag beschikbaar. Je chauffeur zal op je wachten bij de luchthaven en je naar de afgesproken bestemming brengen.

Kaart vliegveld Reus

Vliegen naar Reus

Een aantal vliegmaatschappijen vliegen rechtstreeks naar het vliegveld Reus. Vooral in de zomer is het hier topdrukte.

Vanaf Nederland

– Ryanair: vluchten vanaf Eindhoven
Transavia: vluchten vanaf Amsterdam (Schiphol)

Vanaf Duitsland

– Ryanair: vluchten vanaf Frankfurt Hahn

Vanaf België

– Thomas Cook Airlines: vluchten vanaf Brussels
– Jetairfly: vluchten vanaf Brussels
– Ryanair: vluchten vanaf Charleroi
Brussels Airlines: vluchten vanaf Zaventem

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.