De beste tips van een local!

Arroz con pollo

Arroz con pollo Spaanse rijst met kip recept
Inhoudsopgave

Spaanse rijstschotel met kip

Spaans: arroz con pollo
Catalaans: arròs amb pollastre

Arroz con pollo is een populair gerecht in Spanje. Het combineert rijst met groenten en kip en kan in slechts één pan bereid worden; makkelijker wordt het niet! Het geheime ingrediënt voor een kleurrijke rijst is echter de saffraandraadjes, een onmisbare element in de Spaanse keuken.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
- 1 l kippenbouillon of groentebouillon
- 300 gr paella rijst
- 2 stuks kipfilet
- 2 paprika’s
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- extra vierge olijfolie
- saffraandraadjes
- platte peterselie
- zout

Tip: voor dit recept maakt het niet zo veel uit welke paprika je gaat gebruiken (groen, rood, geel…). Dit is hierdoor dé manier om restjes paprika op te maken. Maar je kunt de paprika ook vervangen voor andere groenten zoals snijbonen en doperwten.

Recept: Arroz con pollo

1. Maak de wortel en paprika’s schoon en snijd ze in blokjes. Hak de ui en de knoflook fijn. Verwarm de bouillon ondertussen in een andere pan.

2. Giet een scheut olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de wortel en de paprika toe en bak op middelhoog vuur.

3. Doe na 5 minuten de in blokjes gesneden kipfilet erbij.

4. Eenmaal de kip gaar is gaat de rijst, de warme bouillon en een flinke hoeveelheid saffraan en een beetje zout in. Giet net zo veel bouillon over zodat alles onder de bouillon zit. Doe de deksel op de pan en breng de bouillon aan de kook.

5. Haal de deksel van de pan als de bouillon begint te koken, zet het vuur laag en laat de rijst alle bouillon langzaam opnemen. Roer af en toe om te voorkomen dat de rijst op de bodem aanbrandt. Het gerecht is klaar als alle water is verdampt en de rijst gaar is. Serveer bijvoorbeeld met gesneden peterselie en een mandje stokbrood erbij.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn buñuelos de bacalao (kabeljauwfritters) of de albóndigas con salsa de tomate (gehaktballetjes met tomatensaus). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je