De beste tips van een local!

Bizcocho de limón

Spaanse sponscake bizcocho de limón recept
Inhoudsopgave

Spaanse sponscake

Spaans: bizcocho de limón
Catalaans: pa de pessic de llimona

De bizcocho is een van de meest simpele gebakrecepten die de Spaanse keuken kent. Het kenmerkt zich omdat er geen boter aan te pas komt (behalve voor het invetten van de cakevorm), maar olijfolie. Deze luchtige cake met een vleugje citroensmaak is heel makkelijk om thuis te bereiden en is heerlijk om als tussendoortje bij de koffie of thee te nuttigen.

Ingrediënten

- 4 eieren
- 3 glazen bloem
- 1 glas olijfolie of zonnebloemolie
- 1 glas melk
- 1 glas suiker
- 1 geraspte citroenschil
- 1 zakje bakpoeder
- Boter om de cakevorm te bestrijken

Let op: voor het maken van dit bizcocho (sponscake) gebruiken we een gewone drinkglas als meting.


Recept: Bizcocho de limón

1. Verwarm de oven voor op 175 of 180 ºC. Vet een ronde cakevorm in met boter en bestuif het met een beetje bloem. Tik het overtollige bloem eraf.

2. Verwarm de melk in een pannetje.

3. Klop de eieren in een grote kom met behulp van een garde en voeg de suiker langzaam toe terwijl je blijft roeren.

4. Voeg daarna de melk, citroenschil, olijfolie en het bakpoeder toe aan de mix en blijf roeren.

5. Voeg tot slot de gezeefde bloem beetje bij beetje aan de mix toe en blijf roeren totdat alles opgenomen is en het beslag een soort deeg wordt.

6. Doe het deeg in de cakevorm en zet het in de oven voor 45 minuten. De cake is klaar als deze goudkleurig is geworden. Je kunt eventueel met een satéprikker in het midden van de cake prikken om te controleren of deze gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn rosquillas (Spaanse donuts) of de magdalenas (Spaanse cakejes). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Inhoudsopgave