De beste tips van een local!

Botifarra catalana

Inhoudsopgave

Catalaanse worst

Spaans: Butifarra catalana
Catalaans: Botifarra catalana

Een typisch product van de Catalaanse keuken is de botifarra. Deze worst, die meestal bestaat uit varkensdarm gevuld met gekruid gehakt, kent vele varianten en staat gegarandeerd op de menukaart als je in Barcelona een restaurant bezoekt. De botifarres in Catalonië worden vaak gebruikt voor op de barbecue en samen met bonen gegeten; wat bekend staat als 'botifarra amb mongetes'. In de zomer zijn de 'botifarrades' razend populair. Dan worden botifarres op de barbecue bereid en samen met vrienden gegeten. Maar botifarres kun je ook thuis gewoon bakken. Hieronder laat ik je zien hoe wij ze thuis eten.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
- olijfolie
- 4 botifarres (Catalaanse worsten)
- salade voor erbij


Recept: Botifarres

1. Verhit de olie in een braadpan met deksel boven een matig hoge vuur. Voeg de worsten toe en draai ze af een toe tot ze rondom bruin zijn en door en door gaar zijn. Dit kan ongeveer 10 minuten duren.

2. Maak ondertussen een salade om samen met de worsten te eten. In Catalonië is dat vaak een salade met sla, tomaat, stukjes komkommer, radijs en wortel, besprenkeld met extra vierge olijfolie en zout (en eventueel een beetje azijn).

3. Serveer de worsten (één per persoon) samen met de salade.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn croquetas (kip-hamkroketten) of calamares a la romana (gefrituurde inktvisringen). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Inhoudsopgave