De beste tips van een local!

Courgettesoep

Crema de calabacín Spaanse courgettesoep recept
Inhoudsopgave

Spaanse courgettesoep

Spaans: crema de calabacín
Catalaans: crema de carbassó

Een lekkere soep die ik in de winter vaak maak is deze courgettesoep. Ook bij de kinderen is deze soep een succes, dankzij de geraspte kaas en de croutons, en onopgemerkt krijgen ze toch veel groenten binnen!

Ingrediënten

Voor 4 personen:
- 2 courgettes
- 2 preien
- 2 aardappelen
- 2 el olijfolie
- geraspte kaas
- croutons
- zout
- zwarte peper


Recept: Crema de calabacín

1. Schil de aardappelen, maak de groenten schoon en snij alles in stukjes. De schil van de courgettes moet blijven; zo houdt de soep daarna zijn groene kleur.

2. Doe een scheutje olijfolie in een kookpan en pocheer de prei en de gehakte aardappel op middelhoog vuur. Voeg daarna de courgette toe en roer af en toe.

3. Voeg een paar glazen water en een snufje zout toe en kook ongeveer 15 of 20 minuten op laag vuur met de deksel erop. Controleer af en toe dat het water niet verdampt of dat de groenten niet blijven plakken.

4. Giet het merendeel van het water uit de pan als de groenten gaar zijn. Voeg flink wat geraspte kaas aan de groenten en gebruik een staafmixer om het geheel te pureren. Blijf mixen tot je een gladde soep krijgt. Serveer in soepkommetjes met nog wat geraspte kaas, croutons en zwarte peper.

Tip: nog makkelijker is om alle groenten in een pan met kokend water te doen en te laten koken om ze vervolgens te pureren!

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn tortilla de patatas (Spaanse aardappeltortilla) of de arroz con verduras (Spaanse rijstschotel met groente). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Inhoudsopgave