De beste tips van een local!

Espárragos con jamón serrano

Inhoudsopgave

Gegrilde asperges met ham

Spaans: Espárragos con jamón serrano
Catalaans: Espàrrecs rostits amb pernil serrà

Eind april verschijnen op alle menukaarten in Barcelona witte en groene asperges, meestal als onderdeel van het menú del día, oftewel, de dagschotel. Ze zijn ook lekker als tapa, als voorgerecht bij een diner of op de barbecue. Zie hier een eenvoudig recept om asperges te maken!

Ingrediënten

Voor 4 - 6 personen:
- 24 verse asperges
- 12 dunne plakjes serranoham
- 2 el extra vierge olijfolie
- peper


Recept: Espárragos con jamón serrano

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak de asperges schoon, dep ze droog en snij de houtige onderste uiteinden af.

2. Halveer de serranoham plakjes in de lengte en wikkel een plak om de asperges. Leg ze een per een op een ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de asperges vervolgens met wat olijfolie.

3. Grill de asperges in de oven gedurende 12-15 minuten totdat ze gaar zijn (dat zie je als je met de punt van een mes in prikt). Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi de asperges met een beetje peper. Serveer terwijl de asperges nog warm zijn.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn botifarra catalana (Catalaanse worst) of de bacallà amb samfaina (kabeljauw met aubergine), paprika’s, ui en tomaat. Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Inhoudsopgave