De beste tips van een local!

Huevos estrellados

Spaanse gebroken eieren huevos estrellados recept
Inhoudsopgave

Gebroken eieren

Spaans: Huevos estrellados, huevos cabreados of huevos rotos
Catalaans: Ous estrellats, ous cabrejats of ous trencats

Huevos estrellados, huevos cabreados of huevos rotos (oftewel gebroken eieren) is een populair tapa gerecht die gebakken eieren met frites combineert, vaak met stukjes serranoham en een mandje stokbrood erbij. De vloeibare dooier, die zich met de frites mengt als je het opensnijdt, maakt het een heerlijke gerecht.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

- 1 kg aardappelen om te bakken
- 4 eieren
- 150 gr serranoham
- picos andaluz of stokbrood
- olijfolie
- zout

Recept: Huevos estrellados

1. Schil en snijd de aardappelen in dunne repen of stukjes. Doe een vingerdikte laagje olijfolie in een pan met anti aanbaklaag en bak de aardappelen erin. Roer af en toe zodat alle aardappelen goed gebakken worden. Een andere optie is om de aardappelen in blokjes te snijden, kort in warm water te koken en daarna in een pan met olijfolie te frituren.

2. Als de aardappelen bijna klaar zijn, is het tijd om de eieren te bakken. Doe wat olijfolie in een andere pan en laat het warm worden. Bak de eieren een voor een erin.

3. Doe wat zout over de aardappelen en eieren en serveer op een bord samen met de serranoham en de picos andaluz (Spaanse dipstokjes). Een mandje stokbrood kan ook in plaats van de picos andaluz.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn ensaladilla rusa (Russische salade) of de calamares a la romana (gefrituurde inktvisringen). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je