De beste tips van een local!

Huevos estrellados

Spaanse gebroken eieren huevos estrellados recept
Inhoudsopgave

Gebroken eieren

Spaans: Huevos estrellados, huevos cabreados of huevos rotos
Catalaans: Ous estrellats, ous cabrejats of ous trencats

Huevos estrellados, huevos cabreados of huevos rotos (oftewel gebroken eieren) is een populair tapa gerecht die gebakken eieren met frites combineert, vaak met stukjes serranoham en een mandje stokbrood erbij. De vloeibare dooier, die zich met de frites mengt als je het opensnijdt, maakt het een heerlijke gerecht.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

- 1 kg aardappelen om te bakken
- 4 eieren
- 150 gr serranoham
- picos andaluz of stokbrood
- olijfolie
- zout


Recept: Huevos estrellados

1. Schil en snijd de aardappelen in dunne repen of stukjes. Doe een vingerdikte laagje olijfolie in een pan met anti aanbaklaag en bak de aardappelen erin. Roer af en toe zodat alle aardappelen goed gebakken worden. Een andere optie is om de aardappelen in blokjes te snijden, kort in warm water te koken en daarna in een pan met olijfolie te frituren.

2. Als de aardappelen bijna klaar zijn, is het tijd om de eieren te bakken. Doe wat olijfolie in een andere pan en laat het warm worden. Bak de eieren een voor een erin.

3. Doe wat zout over de aardappelen en eieren en serveer op een bord samen met de serranoham en de picos andaluz (Spaanse dipstokjes). Een mandje stokbrood kan ook in plaats van de picos andaluz.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn ensaladilla rusa (Russische salade) of de calamares a la romana (gefrituurde inktvisringen). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Inhoudsopgave