Linzensalade met gegrilde kip
Spaans: ensalada de lentejas con pollo
Catalaans: amanida de llenties amb pollastre
Deze koude linzensalade met gegrilde kip is een makkelijke gerecht die vooral in de zomer heerlijk is om te eten. Daarnaast is het zeer geschikt om naar een picknick of werk te nemen.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 400 g linzen uit pot
- 300 g kipfilet
- 3-4 tomaten
- 1 komkommer
- 1 kropsla of little gems
- groene olijven (zonder pit)
- extra vierge olijfolie
- zout
Recept: Ensalada de lentejas con pollo
1. Spoel de linzen uit de pot in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
2. Doe wat olijfolie in een pan en zet het vuur aan om vervolgens de kip erin te bakken.
3. Snij ondertussen alle groente in kleine stukjes (de tomaat, komkommer en de sla) en doe alles in een grote kom. Doe de linzen en wat olijven nog eens in de kom.
4. Als het vlees gaar is, laat het afkoelen en snij het in blokjes. Voeg toe met de rest van de ingrediënten in de kom, doe er een scheut extra vierge olijfolie bij en meng alles goed door elkaar. Voeg zout naar smaak en serveer op kamer temperatuur.
Variatietip: de kip is ook prima te vervangen door tonijn uit blik.
Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn ensalada de arroz (rijstsalade) of ensaladilla rusa (Russische salade op z'n Spaans). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).
Boeken over de Spaanse keuken
Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.