Spaanse pudding
Spaans: natillas
Catalaans: natilles
Dit eenvoudige nagerecht is een van de meest geliefde in Spanje. Vooral kinderen zijn hier dol op! Ik smulde altijd van de natillas van mijn opa, die hij altijd maakte voor speciale gelegenheden. Natillas (crème anglaise of Spaanse pudding) zijn super makkelijk te maken, maar hou er wel rekening mee dat je het een dag van tevoren moet maken.
Ingrediënten
Voor 6 tot 8 personen:
- 500 ml melk
- 6 volle eetlepels kristalsuiker
- 6 eierdooiers
- dun afgesneden schil van 1 citroen
- 1 eetlepel maïzena
- wat kaneel
Recept: Natillas
1. Doe de melk in een pan met 4 eetlepels suiker en de citroenschil en breng alles aan de kook.
2. Klop de dooiers intussen met de rest van de suiker en de maïzena in een kom tot een gladde massa. Schenk vervolgens de hete melk beetje bij beetje al roerend in het mensgel.
3. Giet het mengsel weer in de pan op een laag vuur. Blijf roeren totdat de crème dik en glad is (let op, het mag niet koken).
4. Zeef de crème en giet het in kleine schaaltjes. Zet alles een nacht in de koelkast.
5. Voordat je ze gaat opdienen, bestrooi ze met een beetje kaneel. Een andere optie is om een biscuitje in plaats van kaneel bovenop te leggen.
Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn rosquillas recept (Spaanse donuts) of de crema catalana (Catalaanse crème brûlée). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).
Boeken over de Spaanse keuken
Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.