De beste tips van een local!

Pompoensoep

Crema de calabaza Spaanse pompoensoep recept
Inhoudsopgave

Spaanse pompoensoep

Spaans: crema de calabaza
Catalaans: crema de carbassa

Een heerlijke soepje om de koude dagen door te brengen is dit Spaanse pompoensoep wel. Zoals bij vele huiselijke recepten, is dit een eenvoudige gerecht die je met slechts drie ingrediënten kunt maken. Lekker als lichte maaltijd of voorafje.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
- 1 grote pompoen of flespompoen
- 1 grote aardappel
- 1 grote winterpeen
- olijfolie
- zout
- zwarte peper
- croutons (desgewenst)


Recept: Crema de calabaza

1. Zet een grote kookpan met water en een beetje zout op en breng dit aan de kook. Snij ondertussen de groenten. Schil de aardappel, wortel en pompoen en snij alles in grove blokken. De zaadjes van de pompoen haal je makkelijk eruit met behulp van een lepel.

2. Als het water kookt, worden alle groenten tegelijkertijd in de pan gedaan. Laat ze koken totdat het gaar is.

3. Giet het merendeel van het water uit de kookpan en vang de groenten met behulp van een zeef op. Laat een vingerdik laagje water in de pan en doe de groenten terug in de kookpan.

4. Pureer alle groenten fijn in de pan met behulp van een staafmixer. Laat de staafmixer draaien totdat het geheel glad is. Serveer in diepe borden of kommen met wat olijfolie en vers gemalen zwarte peper. Ter garnering kun je nog wat croutons toevoegen.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn estofado de lentejas con verduras (vegan linzenstoofpot) of de bacallà a la catalana (Catalaanse kabeljauw). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Inhoudsopgave