De beste tips van een local!

Spaans stoofvlees

Spaans stoofvlees recept estofado de ternera
Inhoudsopgave

Stoofvlees met aardappelen

Spaans: Estofado de ternera
Catalaans: Estofat de vedella

In de winter zijn stoofpotten zoals estofados een geliefd gerecht in de Spaanse keuken. Ze worden bereid met stoofvlees en groenten die dan in de pan uren staan te pruttelen zodat alle geuren en smaken vrijkomen.

Ingrediënten

Voor 4 personen
- 700 gr sukadelappen
- 8-10 aardappelen
- 4 knoflooktenen
- 2 uien
- 2 wortels
- 2 tomaten
- 2 rundvlees bouillon tabletten
- 2 takjes verse tijm
- 1 laurierblad
- olijfolie
- zout

Recept: Estofado de ternera

1. Doe 1 liter water in een pan met twee bouillon tabletten en breng dit aan de kook. Als de bouillon klaar is laat het in de pan rusten.

2. Haal het vet uit de sukadelappen en snijd het in grote stukken. Snijd de uien en knoflook in blokjes

3. Giet een laagje olie in een braadpan en zet het op hoog vuur. Doe het vlees in de pan en laat het eventjes aan alle kanten kort bakken om het vervolgens apart te zetten. Zet het vuur weer zacht en doe de gesneden uien en knoflook erin. Roer af en toe zodat het niet aanbrandt.

4. Snijd ondertussen de wortels in plakjes en de tomaten in blokjes. Doe de wortels in de pan als de uien glazig zijn geworden en wacht zo’n 10 minuten voordat je de tomatenblokjes er bij doet. Roer de groenten in de pan en laat het geheel nog zo’n 10 minuten aanbakken.

5. Voeg de tijm en laurierblaadje in de pan en doe de stukjes vlees terug in de pan. Giet de bouillon erin en breng het aan de kook. Doe de deksel helemaal op de pan en laat het 1 uur pruttelen.

6. Maak ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze in grote blokken. Breng water aan de kook en kook de aardappelen kort totdat ze net gaar zijn. Laat ze uitlekken en frituur ze vervolgens in een pan met een goede laag olijfolie. Schep ze uit de pan en laat ze op een bordje met keukenpapier uitlekken. Bestrooi deze met zout naar wens en hou ze warm.

7. Haal met een pollepel zo’n 4 of 5 lepels van de bouillon en giet het in een hoge beker om het vervolgens te pureren met behulp van een staafmixer. Dit wordt dan de jus voor het vlees.

8. Serveer het vlees als het gaar en mals is samen met de jus en de gebakken aardappelen.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn pollo asado (gebraden kip) of gambas al horno (gamba's uit de oven). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je