🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Praktische informatie Barcelona » Vervoer in Barcelona » Kabelbaan in Barcelona » Funicular del Tibidabo – Cuca de la Llum

Funicular del Tibidabo – Cuca de la Llum

De Funicular de Tibidabo, tegenwoordig de Cuca de la Llum genaamd, is de leukste manier om de Tibidaboberg en het pretpark Tibidabo te bereiken. Deze hypermoderne en duurzame kabelspoorweg brengt bezoekers in een mum van tijd naar de top van de berg Tibidabo en biedt onderweg adembenemende uitzichten over de stad.


Hoe ga je naar de Cuca de la Llum

Funicular del Tibidabo Barcelona
Oude Funicular del Tibidabo

De kabelspoorweg van Tibidabo vertrekt vanuit het dalstation aan het Plaça Doctor Andreu (Estació Inferior del Funicular) en brengt je in slechts drie minuten naar de top van de Tibidaboberg en andersom.

Het eindstation ligt naast het pretpark en de kerk van Sagrat Cor en is een mooie uitvalbasis om de berg verder te verkennen.

Tickets Cuca de la Llum

Tickets voor de Cuca de la Llum kosten €12 euro (retourticket) en zijn te koop bij de loketten op het pleintje Plaça Doctor Andreu.

Heb je toegangskaarten voor het pretpark Tibidabo gekocht, dan kun je met de Cuca de la Llum gratis reizen.

Openingstijden Cuca de la Llum

De tijden waarop de Cuca de la Llum dienst doet zijn afhankelijk van de openingstijden van het pretpark Tibidabo.

  • Op dagen waarop het gehele attractiepark open is, rijdt de Cuca de la Llum van 10:25 uur tot sluiting van het park, elk kwartier.
  • Op dagen waarop het pretpark gesloten is en alleen het panoramisch gedeelte open is, rijdt de Cuca de la Llum van 10:55 uur tot sluiting, elk kwartier.

Let op: tegen het einde van de dag kan het heel druk worden in de kabelvoertuigjes omdat er veel bezoekers van het pretpark op hetzelfde tijdstip terug willen. Als je deze drukte wilt vermijden, probeer dan om eerder terug te gaan.

Wat te zien en te doen bij de Cuca de la Llum

De Cuca de la Llum brengt je in enkele minuten naar de top van de Tibidaboberg. Tijdens het traject van 1152 meter lang geniet je van de mooie uitzichten over de stad en de natuur in het Collserola gebergte.

Hoewel de Cuca de la Llum al op zichzelf een ware attractie is, is er daarnaast nog van alles te doen op zowel het het Tibidabo-dalstation aan het Plaça Doctor Andreu als bovenop de Tibidaboberg.

Op het Plaça Doctor Andreu vind je verschillende bars en restaurants met een uitstekend uitzicht over de stad, zoals el Mirablau, La Venta en el Merbeyé.

Eenmaal bovenop de berg, kun je de volgende bezienswaardigheden bezoeken:

Video Cuca de la Llum

In de video hieronder zie je hoe de rit met de Cuca de la Llum eruitziet.

Bron video: YouTube Fulls d’Enginyeria

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.