🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen 2 reacties
Home » Blog » Razendsnel van Barcelona naar Madrid?

Razendsnel van Barcelona naar Madrid?

Deze zomer ben ik gaan reizen in het binnenland van Spanje, wat de kans bood om voor het eerst de hogesnelheidstrein tussen Barcelona en Madrid te gebruiken. Een top ervaring die ik graag met jullie wil delen.

AVE Barcelona – Madrid

De AVE is de hogesnelheidstrein van Spanje. De AVE reist van Barcelona en Madrid met een top snelheid van 300 km/uur. Zo ben je van Barcelona in Madrid binnen 2 uur en 30 minuten (met een rechtstreekse trein). Er zijn ook trajecten met tussentops; de hele reis neemt dan 3 uur in beslag.

De trein vertrekt in Barcelona vanuit Sants Estació en arriveert in Madrid op station Atocha. Op beide stations heb je een directe verbinding met de metro, treinen en bussen.

Kaartjes kunnen ter plekke gekocht worden of online. Prijzen variëren, zoals bij luchtvaartmaatschappijen, afhankelijk van de dag en de tijd wanneer je wilt reizen. Je hebt ook eerste en tweede klasse (in dit geval, ‘primera clase’ en ‘clase turista’ genoemd).


Mijn ervaring met de AVE

Ik vond reizen met de AVE heel erg relaxt en snel. Als je aankomt op station wordt je bagage net als op het vliegveld gecontroleerd en je tickets gecheckt. Dit gebeurt snel, zonder rijen of te moeten wachten, en je bent in no time op het perron. De trein staat een half uur voor vertrek op het station, waardoor je de nodige tijd hebt om je stoel te vinden en je bagage op zijn plek te zetten. Daarna is het genieten van de reis en het prachtige landschap.

Tijdens het reis worden oordopjes uitgedeeld zodat je naar de film die vertoont wordt kunt kijken. Er is ook een bar in de trein waar je iets te eten of drinken kunt halen.

De AVE trein is modern, ruim en schoon. Ook als je met clase turista reist is het een super comfortabele reis, met voldoende beenruimte en fijne stoelen. De informatie op de schermen in de trein tonen hoe snel de trein gaat. Je merkt eigenlijk niet dat de trein 300 km/uur gaat!

Voordelen van het reizen met de AVE i.p.v. het vliegtuig van Barcelona naar Madrid:

 • Je arriveert direct in de stad, en niet op een afgelegen luchthaven
 • Check in gaat vele malen sneller
 • Je hoeft niet 2 uur van tevoren aanwezig te zijn
 • Geen maximum toegestane kilo’s bagage
 • Je kunt tijdens de reis bellen, internetten of werken
 • Meer beenruimte
 • Groot aantal treinen per dag

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Razendsnel van Barcelona naar Madrid?”

  • Hola Sandhya,

   Nee, deze trein stopt niet op het vliegveld, maar wel op Sants Estació, waar je kunt overstappen naar de trein of de metro richting de luchthaven.

   Als er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie