🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Sport Reageer
Home » Blog » Formule 1 Grand Prix Spanje in Barcelona

Formule 1 Grand Prix Spanje in Barcelona

Elk jaar wordt er op het Circuit de Catalunya een grote Formule 1 autorace gehouden, de Formula 1 Gran Premio de España. Wil jij ook hierbij zijn of meer weten over deze autorace, lees dan hier verder.

Laatste update: 22/05/2023

Wat is de Formula 1 Gran Premio de España

Formule 1 Grand Prix Spanje in Barcelona

De Formule 1 Grand Prix van Spanje (Formula 1 Gran Premio de España) is een jaarlijkse race dat plaatsvindt op het Circuit de Catalunya, vlakbij Barcelona. Voor de Formule 1 liefhebbers, een ware belevenis om niet te missen!

Hier kun je Formule 1 coureurs als Max Verstappen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen in actie zien.

De race vindt altijd plaats in de maanden mei of juni en is een van de meest bezochte Grand Prix.

Wanneer is de Formula 1 Gran Premio de España

De Formule 1 Grand Prix Spanje 2023 vindt plaats in het weekend van 2 tot 4 juni in het Circuit de Catalunya in Montmeló.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya

Het Circuit de Catalunya, ook bekend als Circuit de Barcelona-Catalunya, werd in 1991 geopend.

De racebaan was uit noodzaak geboren, aangezien Barcelona altijd verbonden is geweest met de Formule 1. Al in de jaren 1950 werden er races in Pedralbes georganiseerd en daarna op het circuit van de Montjuïcberg.

Toen deze verouderd werd, opende het Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmeló, op 30 km afstand van Barcelona.

Het Circuit de Catalunya heeft een capaciteit voor maar liefst 131.000 toeschouwers en biedt onderdak aan verschillende autoraces, waaronder de Formule 1 Grand Prix van Spanje en de Catalaanse Grand Prix MotoGP.

Hoe ga je naar het Circuit de Barcelona-Catalunya

Het Circuit de Barcelona-Catalunya ligt in Montmeló, een stadje op 30 km afstand van Barcelona. Deze is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

Er rijden bijvoorbeeld dagelijks treinen van Barcelona naar Montmeló. De treinen R2 (donker groen) en R2 Nord (licht groen) rijden van Sants Estació, Passeig de Gràcia en El Clot richting Granollers en Sant Celoni en stoppen bij Montmeló.

Om de trein te nemen dien je een kaartje bij de treinautomaat te kopen naar Montmeló. Eenmaal bij het station in Montmeló aangekomen is het een klein stukje lopen tot het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Tijdens het Grand Prix weekend worden er ook bussen ingezet die je rechtstreeks van Estació del Nord in Barcelona naar het circuit van de Formule 1 brengen. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het busvervoerbedrijf Sagalés.

Formule 1 Barcelona tickets kopen

Kaarten voor de Formule 1 Barcelona zijn online verkrijgbaar. Het is aan te raden om je tickets voor de Grand Prix van Spanje op tijd te boeken om zeker van een plek te zijn en de laagste prijs te betalen.

Je kunt je tickets onder andere via de site van de Circuit de Catalunya bestellen en je bezoek aan de Formule 1 combineren met een stedentrip Barcelona.

Wat is er verder te doen in Barcelona tijdens de Formule 1 weekend?

Tijdens de Formule 1 weekend worden er in Barcelona allerlei evenementen rondom dit thema georganiseerd.

Zo opent Martini altijd in het weekend van de Formule 1 zijn eigen exclusieve en chique terras in Port Vell, dat bekend staat als “Terrazza Martini“.

En in de haven van Barcelona wordt er tevens een “fan village” gebouwd. Daar worden een aantal Formule 1 auto’s tentoongesteld en zijn er allerlei activiteiten waar je gratis aan kunt deelnemen. Een aanrader dus als je gedurende de Formule 1 weekend in Barcelona bent!

  • Praktische informatie:
    Wat: Formula 1 Gran Premio de España
    Waar: Circuit de Barcelona-Catalunya (in Montmeló)
    OV: trein naar Montmeló (R2 en R2 Nord)
    Wanneer: 2 t/m 4 juni 2023
    Prijs: tickets vanaf €300,- p.p.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie