🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Sport Reageer
Home » Blog » Formule 1 Grand Prix Spanje in Barcelona

Formule 1 Grand Prix Spanje in Barcelona

Elk jaar wordt op het Circuit de Catalunya een grote Formule 1-race gehouden: de Formula 1 Gran Premio de España. Dit evenement maakt deel uit van het Wereldkampioenschap Formule 1 en is een belangrijk onderdeel van de F1-kalender. Wil jij hier bij zijn of meer weten over deze race? Lees dan verder!

Laatste update: 10/06/2024

De grootste autorace van Spanje

De Formule 1 Grand Prix van Spanje vindt jaarlijks plaats in mei of juni op het Circuit de Catalunya in Montmeló, een stadje vlakbij Barcelona.

Dit is een zeer belangrijke race op de F1-kalender en wordt in Barcelona uitbundig gevierd. Formule 1-liefhebbers kunnen rekenen op een spectaculaire race en diverse evenementen in de stad.

Wanneer is de Formula 1 Gran Premio de España?

De Formule 1 Grand Prix van Spanje wordt meestal in mei of juni gehouden en is een van de meest bezochte races. Het Circuit de Catalunya in Montmeló biedt een perfecte locatie voor dit evenement.

Belangrijkste gebeurtenissen

  • Vrijdag: Twee oefensessies voor de Formule 1, samen met kwalificaties voor ondersteunende races zoals FIA Formule 2 en FIA Formule 3.
  • Zaterdag: De derde oefensessie en de belangrijke kwalificatiesessie voor de Formule 1, plus sprintraces voor Formule 2 en Formule 3.
  • Zondag: De hoofdwedstrijd, de Formule 1 Grand Prix, start om 15:00 uur lokale tijd, naast ondersteunende races en de parade van coureurs.

Extra evenementen

  • Fan Village in Plaça Catalunya: Tijdens de Formule 1-week wordt er een grote fan village gebouwd op Plaça Catalunya, waar Formule 1-auto’s worden tentoongesteld en gratis activiteiten worden georganiseerd.
  • Road Show bij Passeig de Gràcia: Op woensdag kun je de huidige F1-coureurs zien rijden langs Passeig de Gràcia.
  • Terraza Martini bij Port Vell: Martini opent altijd in het weekend van de Formule 1 zijn eigen exclusieve en chique terras in Port Vell, dat bekend staat als “Terrazza Martini“.

Waar vindt de Formula 1 Gran Premio de España plaats?

De Formule 1-race vindt plaats op het Circuit de Catalunya, ook bekend als Circuit de Barcelona-Catalunya, gelegen in Montmeló, vlakbij Barcelona. Het circuit staat bekend om zijn uitdagende lay-out en heeft een capaciteit van meer dan 65.000 zitplaatsen over 14 tribunes, met extra grasplaatsen beschikbaar.

Hoe ga je naar het Circuit de Barcelona-Catalunya?

Het circuit ligt in Montmeló, ongeveer 30 km van Barcelona. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Dagelijks rijden er treinen van Barcelona naar Montmeló. De treinen R2 (donkergroen) en R2 Nord (lichtgroen) vertrekken vanaf Sants Estació, Passeig de Gràcia en El Clot richting Granollers en Sant Celoni, en stoppen bij Montmeló.

Je kunt een kaartje naar Montmeló kopen bij de treinautomaat. Eenmaal aangekomen op het station in Montmeló is het een klein stukje lopen naar het circuit. Tijdens het Grand Prix-weekend rijden er ook bussen van Estació del Nord in Barcelona rechtstreeks naar het circuit. Voor meer informatie kun je de website van het busvervoerbedrijf Sagalés bezoeken.

Waar kun je tickets kopen voor de de Formula 1 Gran Premio de España?

Kaarten voor de Formule 1 in Barcelona zijn online verkrijgbaar. Het is aan te raden om je tickets voor de Grand Prix van Spanje op tijd te boeken om zeker te zijn van een plek en de laagste prijs te betalen.

Je kunt je tickets onder andere via de site van het Circuit de Catalunya bestellen en je bezoek aan de Formule 1 combineren met een stedentrip naar Barcelona.

Geschiedenis van het Circuit de Barcelona-Catalunya

Het Circuit de Catalunya, ook bekend als Circuit de Barcelona-Catalunya, werd geopend in 1991. De racebaan werd gebouwd uit noodzaak, aangezien Barcelona altijd nauw verbonden is geweest met de Formule 1. Al in de jaren 1950 werden er races georganiseerd in Pedralbes en later op het circuit van de Montjuïcberg. Toen deze verouderd raakte, opende het Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmeló, op 30 km van Barcelona.

Het circuit heeft een capaciteit van 131.000 toeschouwers en biedt onderdak aan verschillende autoraces, waaronder de Formule 1 Grand Prix van Spanje en de Catalaanse Grand Prix MotoGP.

Met deze informatie ben je goed voorbereid op een spannende en onvergetelijke ervaring tijdens de Formula 1 Gran Premio de España!

  • Praktische informatie:
    Wat: Formula 1 Gran Premio de España
    Waar: Circuit de Barcelona-Catalunya (in Montmeló)
    OV: trein naar Montmeló (R2 en R2 Nord)
    Wanneer: 15 t/m 22 juni 2024
    Prijs: tickets vanaf €300,- p.p.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie