De beste tips van een local!

Koudegolf zorgt voor sneeuw in Barcelona

Toegevoegd op in Weer
Inhoudsopgave

Niet alleen Barcelona maar ook heel Catalonië ligt op dit moment onder de sneeuw.

De koude temperaturen en de sneeuwvlokken, afkomstig uit Siberië die momenteel heel Europa beïnvloed, kwamen gisteravond in Spanje via Catalonië.

Girona was een van de grote steden die wakker werd in de sneeuw, daarna kwamen de eerste vlokken aan langs de kust en dus ook in Barcelona. Vooral in hoge gebieden van de stad zoals in de Vall d'Hebrón, El Carmel, Torre Barò en Nou Barris, was de sneeuw goed te merken.

Tot nu toe zijn er weinig incidenten geweest vanwege de sneeuw en de kinderen genieten volop van de sneeuw. Toch blijven de overheid en de media wel alert, want de koudegolf is nog lang niet voorbij. Sterker nog, er wordt verwacht dat er vannacht nog veel meer sneeuw valt langs de kust en dat de temperaturen zullen de komende dagen laag blijven. De maximum temperatuur zal niet boven 2 graden uitkomen, terwijl het kan zelfs 25 graden kan vriezen in de Pyreneeën.

Geen school

De Catalaanse overheid heeft vandaag op een gegeven moment de ouders verzocht om de kinderen van school op te halen. De kans is groot dat scholen morgen ook nog dicht blijven en dus kan het zijn dat meer dan 200.000 kinderen morgen niet naar school gaan.

De universiteit UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) werd vandaag ook gesloten vanwege het weer.

Daarnaast raad de overheid aan om geen verplaatsingen te doen tenzij ze noodzakkelijk zijn.

Weersvoorspellingen

Catalonië zal de komende dagen lijden als gevolg van uitzonderlijke koude luchtmassa van Siberische oorsprong. De mogelijkheid van sneeuw blijft bestaan, vooral vannacht aan de kustlijn en in de Pyreneeën. Het is duidelijk dat de temperaturen morgen en zaterdag zullen blijven dalen en dus is de kans op gladheid heel groot.

Koudegolf ook op Twitter

De koude temperaturen en de sneeuw zijn natuurlijk ook trending topics en houdt mensen bezig op sociale netwerken zoals op Twitter. Als je alles over de koudegolf op Twitter wilt volgen kun je de hashtag van #siberiana2012 bekijken. Specifiek voor Barcelona is de hashtag #nevaBCN, waar mensen laten weten waar het precies sneeuwt in Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave