🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Belg in Barcelona: Sarah

Belg in Barcelona: Sarah

Vandaag maken we kennis met de Belgische Sarah Degens, die voor het eerst in Barcelona kwam in 2008, tijdens haar Erasmusjaar in Salamanca. Bij terugkeer naar België miste ze eigenlijk het leven in Spanje en dus besloot zij om naar Barcelona te verhuizen zodra ze klaar was met haar studie. Na een aantal jaren als psychologe te hebben gewerkt in verschillende publieke en privé gezondheidscentra in Barcelona, besloot zij om haar eigen psychologie praktijk te beginnen. Een plek waar ze gezinnen met kinderen in moeilijke levensfases helpt om zich beter te voelen. En dat doe ze in maar liefst 6 (!) talen: Nederlands, Engels, Spaans, Catalaans, Frans en Duits. Benieuwd naar hoe zij het vindt om in Barcelona te wonen en haar persoonlijke tips, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Ik woon heel graag in Barcelona, het is een stad waar altijd vanalles te doen is en waar het heel makkelijk is om je te verplaatsen met de fiets, te voet. De ligging aan de zee, dichtbij de bergen en in de Catalaanse regio is ook heerlijk. Ideaal om regelmatig even uit de drukke stad te vluchten naar een gezellig dorpje of mooi natuurgebied. Het duurde wel even om een tof sociaal netwerk uit te bouwen en carrière op te bouwen als psychologe. Maar als ik na bijna 8 jaar in deze stad erop terugkijk ben ik daar nu heel tevreden mee. Enkel de de huur-en koopprijzen van huizen en appartementen zit wat tegen. Die zijn namelijk niet in verhouding met de lonen en levenskosten. Dat vind ik soms wel een beetje frustrerend.”


Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

Aanrader van Sarah: Carretera de les Aigües
Aanrader van Sarah: Carretera de les Aigües

1. Parc de Collserola: “op nummer 1 staat voor mijn Parc de Collserola. Op 10 min hardlopen van mijn appartementje ben ik al op de Carretera de les Aigües. Ik ga er regelmatig hardlopen, mountainbiken en wandelen. Heerlijk zo snel uit de stad te zijn en tijd door te brengen in de natuur.”

2. Gràcia: “de wijk Gràcia in het algemeen. Ik heb er altijd gewoond en het is nog altijd het wijkje waar ik het liefst afspreek of gewoon kan geniet van op een pleintje op een bankje te zitten, of gewoon wat rond te wandelen.”

3. Nabucco Tiramisu (Plaça de la Vila de Gràcia, 8): “Nabucco Tiramisu op het pleintje Vila de Gràcia heeft heerlijke koffie, goede lunch deals en het is er lekker gezellig zowel binnen, als buiten op het terrasje.”

4. Ben Tips (Avinguda de la República Argentina, 104): “voor heerlijke Belgische (ja, echt waar!) frietjes. Een paar jaar geleden ging dit zaakje toevallig open in de buurt waar ik met mijn partner woon. Het lukt niet altijd om aan de lekkere frietjes en stoofvlees te weerstaan.”

5. Federal Café (Carrer del Parlament, 39): “heerlijke brunch en koffie en een stijlvol barretje om te zitten. Ze hebben ook een grote tafel waaraan je kan zitten als je wil werken met je laptop en wat lekkers.”

En als je België mist?

“Ik mis België bijna nooit. Wat ik wel mis, zijn mijn vrienden en familie. Maar gelukkig vallen de prijzen van de vluchten mee, is het niet al te ver, en kunnen we heel gemakkelijk een videocall doen via skype, whatsapp of facebook. De muziekstijl en muziekfestivals mis ik ook soms want die vind ik in Spanje niet zo leuk, maar daarom pik ik af en toe nog wel eens een Belgisch festivalletje of concertje mee.”

Sarah Degens geeft tips over Barcelona
  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Sarah Degens
    Geboorteplaats en datum: Hasselt (België), 13 augustus 1987
    Beroep: Zelfstandig Psychologe
    Waar je woont in Barcelona: Putxet

Foto bron: Sarah Degens

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie