🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Mirjam

Nederlander in Barcelona: Mirjam

Heb je je weleens afgevraagd hoe het is om in Barcelona te wonen? Vandaag maken we kennis met Mirjam, de oprichter van Barcelona Expat Life. Ze verhuisde in 2015 voor de liefde naar Barcelona. Inmiddels woont ze in Castelldefels, waar ze volop van het strand en de bergen geniet. Benieuwd naar haar ervaring en tips omtrent wonen en werken in Barcelona? Lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Het leven in Barcelona en omgeving is nooit saai, er is altijd wel iets te (her)ontdekken, het blijft verrassen!

Wat ik heel uniek vind aan Barcelona is dat het aan de ene kant een wereldstad is maar dat haar lokale culturele karakter nog steeds behouden is (wat ook een zekere dynamiek met zich meebrengt die veel expats in de eerste instantie onderschatten).

Zeker nu ik hier wat langer woon probeer ik ook steeds vaker op pad te gaan in de provincie Catalunya, het heeft zo veel moois te bieden. Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat ik op zo een mooie plek mag wonen.

Doordeweeks ben ik vaak in Barcelona te vinden en geniet ik van de dynamiek van de stad, en in avond en in het weekend vind ik het heerlijk om te genieten van de rust en natuur in Castelldefels; voor mij de perfecte combinatie!

Barcelona is daarnaast een hele internationale stad met een rijke historie en altijd in beweging, echt een fantastische plek om te wonen.

Mijn advies is wel om je goed voor te bereiden, want wonen en werken in deze stad kan soms ook de nodige uitdagingen met zich meebrengen als het gaat om NIE, het vinden van woonruimte, de Catalaanse taal, een sociaal netwerk en de kosten van levensonderhoud.

Verder heeft de stad voor iedereen wat wils en in een mum van tijd begeef je je ook midden in de natuur! Kortom, een ideale plek om te genieten van het leven.”

Terrassen Plaça Reial Barcelona
Terrassen bij Plaça Reial

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. Salterio (Carrer de Salomó ben Adret, 4): “dit is mijn favoriete restaurant in de oude Joodse wijk in Barcelona. De tijd lijkt hier stil gestaan te hebben en je kunt er heerlijk eten. Het restaurant wordt gerund door een familie en de kaart is een unieke combinatie van de Spaanse en Arabische keuken. Een prachtige plek om met familie/vrienden te genieten en te ontsnappen aan de drukte in deze prachtige stad. De witte Sangria is fantastisch!”

2. Castellers: “de Castellers blijven mij fascineren, iedere keer de spanning en ontlading, lukt het wel of lukt het niet. De combinatie tussen passie, teamwerk, diversiteit, communicatie en vertrouwen blijft intrigeren: voor mij staat het ook echt symbool voor Barcelona.”

3. Strand van Castelldefels: “voor mij een heerlijke plek om mijzelf even op te laden, bereikbaar binnen 35 minuten vanaf treinstation Passeig de Gràcia, en wat ook mooi meegenomen is dat het ook binnen (transport)zone 1 valt. Minder druk dan Barceloneta en een stuk veiliger en schoner. Als ik vanaf treinstation Castelldefels naar huis loop na een werkdag in Barcelona en aan de ene kant uitkijk over de zee en aan de andere kant de bergen zie, krijg ik altijd weer dat “yes” gevoel en weet ik weer waarom ik ooit de stap maakte om naar Barcelona te verhuizen.”

4. Palau de la Música: “Barcelona kent veel prachtige gebouwen en voor veel mensen is dit een verborgen parel. Een prachtige concertzaal en als je iets langer in Barcelona verblijft is het zeker de moeite waard om een concert bij te wonen. Het natuurlijke licht, het glas in lood, de vele kleuren, het drie dimensionale karakter en het concept zijn adembenemend!”

5. Gotische Wijk: “ik vind het heerlijk om te slenteren door de Gotische Wijk op een warme zomeravond, zoveel vrij toegankelijk en verborgen binnenplaatsen met fijne schaduwplekjes waar je je in een mum van tijd in een andere wereld waant. Vaak treden er ook allerlei straatartiesten op, van breakdancers tot klassieke muziek, waardoor het nooit verveelt.”

En als je Nederland mist?

“Oei, als ik Nederland mis…. Tijdens mijn eerste jaren in Barcelona verlangde ik nauwelijks naar Nederland en de Nederlandse cultuur, maar gedurende de afgelopen jaren is dit wel veranderd.

Nederlanders zoeken elkaar altijd op en ook in Barcelona is de Nederlandse community heel actief. Barcelona is ook een stad van komen en gaan en door je aan te sluiten bij bestaande netwerken in Barcelona brengt dat ook wat stabiliteit in je sociale contacten, wat wel erg prettig is op de langer termijn.

Typische Nederlandse producten kun je gemakkelijk vinden in Barcelona, deze “honger” wordt dan vaak ook makkelijk gestild.”

Tip van Mirjam Maarleveld Nederlander in Barcelona

Persoonlijke informatie
Naam: Mirjam Maarleveld
Geboren: Nederland, 15 juni 1981
Werk: oprichter Barcelona Expat Life
Waar je woont in Barcelona: Castelldefels

Lees meer:

Bron foto’s Mirjam: Mirjam Maarleveld

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie