🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Zakelijk Reageer
Home » Blog » Eurovegas, wel of niet?

Eurovegas, wel of niet?

De discussie tussen de burgers is begonnen: willen ze een Eurovegas naast Barcelona hebben of niet?

Een Europees ‘Las Vegas’ in Catalonië zou betekenen dat er banen worden gecreëerd en het toerisme in de regio wordt bevorderd, wat ook weer positief is voor het aantal passagiers op het vliegveld El Prat.

Aan de andere kant, de bouw van de Eurovegas zou ook de transformatie van het natuurterrein in Viladecans betekenen in een ludieke macrocomplex en het verandering van een aantal Spaanse wetten. Dat is omdat de Amerikaanse magnaant Sheldon Adelson, wie wenst het Eurovegas in Spanje te bouwen, verschillende strenge eisen stelt.

Zo zouden de inkomsten voor de overheid veel lager uitvallen dan bepaalt is door de Spaanse wet. Op dit moment is de gemiddelde belasting van de overheid 50% in Spanje, maar Adelson wil net als in Amerika tussen de 6% en 10% betalen.

In Spanje is het wettelijk verboden om in alle publieke ruimtes die gesloten zijn te roken. De Amerikaan wil juist 30% van de ruimtes in het Eurovegas aan de rokers vrij laten. Verder wil hij ook dat het Eurovegas 24 uur per dag open is en met toegang voor minderjarigen (ze hebben wel toegang maar kunnen niet spelen).

Er zouden wel banen gecreëerd worden (zo ’n 200.000 naar schatting), maar Adelson wil graag een hervorming van de arbeidswetgeving, zoat hij kan werken onder het Amerikaanse systeem en voornamelijk buitenlanders aan het werk te krijgen.

Een Eurovegas is voor velen een punt voor het witwassen van geld en zou Catalonië als de hoofdstad van de verslaving bestempelen. Bovendien is het gebied waar Eurovegas gebouwd zou kunnen worden van groot belang voor de natuur. Dit zijn de redenen waarom vele inwoners tegen dit initiatief zijn. Toch is er nog iemand anders in de race om het Eurovegas te huisvesten, en dat is Madrid. Nu moet Adelson kiezen tussen de twee, maar welke zal het worden en wat zal de impact zijn op het gebied en de inwoners?

Update 08/09/2012: Eurovegas heeft voor Madrid gekozen.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie