🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Wat te doen in Barcelona » Uitgaan in Barcelona » Bioscoop en Theater in Barcelona

Bioscoop en Theater in Barcelona

Barcelona is een stad van kunst, waar dagelijks verschillende soorten shows van nieuwe en gevestigde artiesten te zien zijn. Je kunt zowel nationale als buitenlandse toneelstukken bekijken, naar de opera in Gran Teatre del Liceu gaan, of genieten van een klassiek concert in Palau de la Música Catalana. De opties zijn eindeloos. In Barcelona houdt men er ook van om naar de film te gaan. Als je Spaans (of zelfs Catalaans) kunt begrijpen dan is dat helemaal mooi mee genomen. Aangezien niet alles in het Engels of de originele versie getoond wordt, is het aan te raden om jezelf van tevoren te informeren over de taal van de voorstelling.

Theaters in Barcelona

Theater heeft een lange geschiedenis in de straten van Barcelona, eerst geconcentreerd bij El Paral.lel, maar nu overal in de stad te vinden. In het theater kun je terecht voor de meest uiteenlopende toneelstukken, stand-up comedie, dansvoorstellingen en musicals. Hierbij een lijst van de meest bekende theaters in Barcelona.

Cabaretvoorstellingen in Barcelona

In Barcelona kun je bijna iedere avond wel ergens terecht voor een goede cabaretvoorstelling (of stand-up comedy show), maar vaak moet je wel Spaans redelijk goed kunnen begrijpen. Anders kan het lastig zijn om de Spaanse humor goed te begrijpen.

El Molino

Een voorstelling die zeker je aandacht verdient is de cabaretvoorstelling a la Moulin Rouge van El Molino in Barcelona. El Molino heeft een lange geschiedenis: geopend in 1910 door een theater liefhebber uit Andalusië onder de naam “Petit Moulin Rouge”, het werd befaamd vanwege zijn gewaagde cabaret shows en uiteraard, het uiterlijk van het pand in de vorm van een molen. El Molino is tot de dag van vandaag nog steeds open voor het publiek en biedt dagelijkse optredens van de beste burlesque artiesten van de stad.

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

Bioscopen in Barcelona

Een leuke bezigheid van de locals is om naar de bios te gaan. Naar de film gaan is ook niet duur: al vanaf € 8,- kun je naar de bios (€ 10,- voor films in 3D). En vaak heb je ook kortingen, bijvoorbeeld als je tijdens de ‘día del espectador’ gaat, vaak op maandag of woensdag. Dan kun je voor slechts €4 naar de film! Helaas zie je steeds meer dat kleine bioscopen hun deuren moeten sluiten, maar over het algemeen, beschikt Barcelona nog steeds van hele goede bioscopen en filmhuizen. Hierbij enkele van de beste bioscopen in Barcelona:

  • Cinesa: bioscoopketen met meerdere vestigingen in Barcelona. Films in het Spaans of Catalaans.
  • Lauren: bioscoopketen met meerdere vestigingen in Barcelona. Films in het Spaans of Catalaans.
  • Balaña: bioscoopketen met meerdere vestigingen in Barcelona. Films in het Spaans of Catalaans (behalve hun vestiging Balmes Multicines, waar films in originele versie met Spaanse ondertitelingen getoond worden).
  • Renoir Floridablanca: bioscoop met films in originele versie met Spaanse ondertitelingen.
  • Cines Verdi: filmhuis in Gràcia met films in originele versie met Spaanse ondertitelingen.
  • Icària Yelmo 3D: bioscoop met films in originele versie met Spaanse ondertitelingen.
  • Cinemes Texas: filmhuis waar iedere dag de ‘día del espectador’ is. Je betaalt voor je ticket altijd slechts €3 p.p. Films zijn in originele versie met Catalaanse ondertitelingen.

Filmliefhebbers kunnen daarnaast in de zomer genieten van de openluchtbioscopen dat onder andere op Montjuïc en op het strand georganiseerd worden.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.