De beste tips van een local!

Een beetje nostalgie in de winkels van Barcelona

Toegevoegd op in Architectuur
Inhoudsopgave

In Barcelona is al een tijdje een grote polemiek ontstaan vanwege de sluiting van eeuwenoude winkels en restaurants voor wie de eeuwenlange lage huurcontracten aflopen. Deze bedrijven kunnen niet tegen de huidige huurprijzen blijven bestaan en worden in vele gevallen noodgedwongen gesloten en snel in een hedendaagse groentewinkel of bakkerij omgebouwd. Zonde van alle magie, ambacht en architectonische waarden van vele van deze etablissementen, vinden vele Barcelonezen.

Zo zijn er verschillende bewegingen ontstaan op het internet om deze iconische plekken te redden en heeft de gemeente Barcelona inmiddels een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat deze bedrijven kunnen blijven bestaan.

Voor Barcelona met Marta heb ik een verzameling gemaakt van een aantal van deze winkels, bars en restaurants, waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan. Extra tip: mocht je zelf in de stad lopen en een van deze tegels tegen komen, dan weet je dat je je bij een van de winkels met eeuwenlange ambacht bevindt.

Geniet dus zolang het nog kan van al deze prachtige gevels, winkels, bars en restaurants in de stad, vol met geschiedenis en charme!

Herboristeria del Rei

Queviures Serra

 

Een bericht gedeeld door lettersigns (@lettersigns) op

Forn Sarret

Sombrereria Obach

Ganiveteria Roca

Fca. de Pastas Alimenticias

Tegenwoordig Pastisseria Escribà.

Farmàcia Guinart

 

Een bericht gedeeld door Manelius (@manelpuentes) op

El Xampanyet

Casa Almirall

Granja M. Viader

La Pineda Fiambres

 

Een bericht gedeeld door Edmundo Silva (@esilvastar) op

Farmàcia Nadal

Casa Gispert

 

Een bericht gedeeld door Daria Birolo (@dariabi_) op

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave