🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Architectuur Reageer
Home » Blog » Gaudí’s Torre de Bellesguard nu open voor publiek

Gaudí’s Torre de Bellesguard nu open voor publiek

Barcelona is sinds deze zomer een nieuwe bezienswaardigheden rijker: het vrij onbekende maar niet minder mooie Torre de Bellesguard is nu open voor het publiek!

Dit imposante gebouw uit 1909 werd door de befaamde architect Antoni Gaudí ontworpen. De ligging, aan de voet van de Tibidaboberg, en de status als privé woning, zijn de redenen waarom dit gebouw nog niet echt ontdekt werd door toeristen. Meer weten over dit intrigerende gebouw, lees dan verder!

Geschiedenis van de Torre de Bellesguard

In de ruïnes van een oud middeleeuws kasteel uit de 15e eeuw, het zomerverblijf van de Catalaanse koning Martí l’Humà, werd Torre de Bellesguard gebouwd. De eigenaar, Jaume Figueres, gaf Gaudí de opdracht om hier een huis te bouwen dat de kenmerken van het middeleeuwse fort behielden.

Gaudí liet zich inspireren door de zetting en ontwierp dit huis in de Catalaans Gotische-stijl, vol met katholieke symbolen, Griekse mythologie en Catalaans nationalisme. Hoewel Gaudí in 1909 uit dit project stapte en Domènec Sugrañes diegene was die Torre de Bellesguard in 1917 voltooide, is dit alsnog een geweldig exemplaar van de architectuur van Gaudí. Gaudí’s hand is namelijk goed zichtbaar in vele elementen in het huis zoals bij het kruis bovenop de torens, het smeedijzerwerk, de mozaïeken en de banken in de tuin of het viaduct.

Torre Bellesguard vanbuiten
Torre Bellesguard vanbuiten

Nadat Figueres’s weduwe hier woonde (Jaume Figueres stierf voordat het huis voltooid was), werd de Torre de Bellesguard in beslag genomen tijdens de Burgeroorlog en als een weeshuis gebruikt.

In 1944 kocht de oncoloog Lluís Guilera Molas, vader van de huidige eigenaar, de toren en bouwde het om tot een klein ziekenhuis. In 1969 werd Torre de Bellesguard aan de Erfgoedlijst van de Mensheid van UNESCO toegevoegd. In de laatste decennia werd het huis als privé-woning gebruikt door de Guilera’s.

De naam van “Bellesguard” betekent “prachtig uitzicht” en en werd door de dichter Bernat Metge aan dit stuk grond gegeven. Het destijds geïsoleerde huis had dus een prachtig uitzicht. Het huis staat overigens ook bekend als Casa Figueres.

Torre de Bellesguard bezoeken

Vele jaren was dit huis als privé residentie in gebruik en was het dus gesloten voor het publiek. Maar de familie Guilera, de eigenaren van dit pareltje, zijn deze zomer begonnen met het promoten van de Torre de Bellesguard tijdens de Gaudí Nights. Sinds september is de Torre de Bellesguard dagelijks open voor het publiek (van maandag t/m zaterdag).

Je kunt dus nu Torre de Bellesguard bezoeken (met of zonder gids). De tour met gids kost €16 en duurt anderhalf uur. Hier zie je het huis zowel van buiten als van binnen, inclusief de hoekige torens, waar je een geweldig uitzicht over de stad zal treffen. Hiervoor moet je van tevoren reserveren. Zonder gids betaal je €9 en heb je toegang tot de buitenkant van het gebouw, de tuin en het panoramische uitzicht. De tour eindigt bij de ​​oude stallen waar een tentoonstelling van foto’s en een 3D film getoond wordt. Je kunt ook een audiogids aanschaffen, deze zijn in het Catalaans, Spaans, Engels, Frans, Japans en Russisch.

Met het verzamelde geld willen de eigenaren van Torre de Bellesguard de meest verslechterde delen van het huis renoveren. Daarnaast gaan ze ook investeren in het verdere onderzoek door  Grup de Recerca de Bellesguard naar de geschiedenis van dit bijzondere gebouw.

[su_box title=”Tip: koop nu je tickets voor Torre de Bellesguard” style=”soft” box_color=”#eb5d3a” radius=”1″]

Koop hier je kaartjes voor Gaudí’s Torre de Bellesguard. Je kunt kiezen voor een tour met een gids (vanaf €16) of audiogids (vanaf €9). Korting beschikbaar voor senioren en kinderen tussen 6-18 jaar oud. Gratis voor kinderen tot 8 jaar oud. Taal: Engels, Spaans, Catalaans. Duur: 1 uur.

[button size=”medium” url=”http://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/22479/torre-bellesguard.html?o=h&w=3996-1805″ text=”Koop nu >” target=”_blank” color=”orange” ][/su_box]

 • Praktische informatie:
  Wat: Torre de Bellesguard bezoeken
  Waar: Carrer Bellesguard, 16-20
  Metro: Av. Tibidabo (L7)
  Wanneer: vanaf 19 september 2013 officieel geopend. Open van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 15:00.
  Prijs: zonder gids €9. Met gids € 16,-.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie