🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Architectuur Reageer
Home » Blog » Palau Baró de Quadras nu open voor publiek

Palau Baró de Quadras nu open voor publiek

Het hoofdkantoor van het Institut Ramon Llull, een modernistisch gebouw uit 1906 ontworpen door de architect Josep Puig i Cadafalch, heeft inmiddels haar deuren geopend voor het brede publiek. Vanaf nu is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding om dit prachtige modernistische paleis, dat bekend staat als Palau del Baró de Quadras.

Laatste update: 04/01/2019

Geschiedenis van Palau Baró de Quadras

Palau Baró de Quadras - Avinguda Diagonal Barcelona
Gevel op Avinguda Diagonal

Het paleis, met een neo-gotische gevel op nummer 373 van Avinguda Diagonal en een modernistische façade op nummer 279 van Carrer Rosselló, was de opdracht van de baron en industriële magnaat Manuel de Quadras voor de architect Josep Puig i Cadafalch. Het contrast tussen de twee façades is een van de belangrijkste kenmerken van dit gebouw, dat een omvangrijke renovatie inhield. Het nieuwe paleis werd volgens de modernistische trends gebouwd, met duidelijke invloeden van de gotische en islamitische architectuur.

Het paleis van baron Quadras volgde verder de algemene indeling van de meeste gebouwen in l’Eixample: de belangrijkste verdieping, de eerste verdieping, was voor de eigenaren en de rest van de appartementen waren te huur. De begane grond werd gebruikt als toegang tot de bovenste verdiepingen en ingang van de dienstmeiden. De formele toetreding was de ingang tot het hoofdverblijf van de baronnen en had ruimte voor wagens, iets wat duidelijk geïnspireerd is door andere gotische paleizen in Barcelona.

Josep Puig i Cadafalch was samen met Antoni Gaudí en Lluis Domènech i Montaner, een van de belangrijkste architecten uit het Catalaanse Modernisme. Hij bouwde het Palau Baró de Quadra tussen 1904 en 1906, in een van de meest vruchtbare periodes van zijn carrière.

Het Palau Baró de Quadras werd later in 1976 uitgeroepen tot historisch en artistiek monument van nationaal belang. Van 2003 tot 2013 was dit het adres van Casa Asia (een organisatie dat zich inzet in de promotie van China en Azië in Barcelona), en is nu het hoofdkwartier van het Institut Ramon Llull, en instituut dat als doel heeft de Catalaanse taal en cultuur te bewaren en promoten.

Palau del Baró de Quadras bezoeken

Palau Baró de Quadras - Carrer Rosselló Barcelona
Gevel op Carrer Rosselló

Omdat het Palau del Baró de Quadras van groot architectonisch belang is en onderdeel uitmaakt van de meest vooraanstaande gebouwen uit het Modernisme in Barcelona, is besloten om deze ook voor het publiek te gaan openen.

Met ingang vanaf 24 februari 2016 is het mogelijk om mee te doen aan een begeleide rondleiding door dit historische gebouw. Iedere woensdag zullen er rondleidingen aangeboden worden voor individuele bezoekers (maar je kunt indien gewenst ook voor een andere dag kiezen).

Tijdens de rondleiding verken je de lobby, de twee façades, het dak en de eerste verdieping van het paleis. Het bezoek, onder leiding van deskundige gidsen, duurt 45 minuten en is beschikbaar in drie talen (Engels, Catalaans en Spaans).

Kom je met een grote groep (tussen 15 en 25 mensen), dan dien je van tevoren te reserveren. De rondleiding kan dan van maandag tot en met vrijdag gedaan worden.

[su_box title=”Tip: koop nu je tickets voor Palau Baró Quadras” style=”soft” box_color=”#eb5d3a” radius=”1″]

Bestel hier je tickets voor een rondleiding door het Palau Baró de Quadras, een van de mooiste gebouwen van Josep Puig i Cadafalch. Online tickets voor €10,- p.p. (kinderen onder 7 jaar oud mogen gratis mee). Taal: Engels, Catalaans en Spaans. Duur: 45 minuten.

Tickets voor Palau del Baró de Quadras zijn online te koop bij:
[su_row][su_column size=”1/3″]

Visit Barcelona Tickets

[button size=”medium” url=”http://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/24129/palau-baro-de-quadras.html?o=h&w=5447-1805″ text=”Check >” target=”_blank” color=”orange” ]

[/su_column] [su_column size=”1/3″]
Tiqets

[button size=”medium” url=”https://www.tiqets.com/nl/barcelona-c66342/palau-bar-de-quadras-begeleide-tour-p974807?partner=holabarcelona” text=”Check >” target=”_blank” color=”orange” ]

[/su_column] [su_column size=”1/3″]

[/su_column][/su_row]
[/su_box]

 • Praktische informatie:
  Wat: Palau del Baró de Quadras bezoeken
  Waar: Avinguda Diagonal, 373
  Metro: Diagonal (L3 en L5)
  Wanneer: open woensdag van 11:00 tot 13:00 uur. Rondleidingen om 11:00 (Engels), om 12:00 (Catalaans) en 13:00 uur (Spaans). Met reservering kun je ook van maandag t/m vrijdag komen.
  Prijs: normaal €10,- p.p.. Kinderen onder 7 jaar oud gratis.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie