De beste tips van een local!

Fiets huren in Barcelona

Fiets huren in Barcelona
Inhoudsopgave

Een fiets huren in Barcelona is een goedkope, leuke manier om veel van de stad in een korte tijd te zien. Ontdek op de pedalen en op je gemak het oude centrum, de werken van Gaudí of fiets lekker langs het strand van Barcelona! En als je sportief wilt doen, beklim je op je fiets de Montjuïcberg. Overal in Barcelona zijn fietspaden die je kunt volgen. Online een fiets huren is makkelijk en het bespaart je veel geld: het huren van een fiets kost niet meer dan een tientje voor een halve dag en met een reservering ben je er zeker van je fiets op je gewenste dag en tijdstip.

Tip: fietsen vanaf €12,50 per dag!
De Nederlandse Baja Bikes is al jaren een begrip in het verhuren van fietsen in Barcelona en andere steden. Als je op zoek bent naar een goede fiets en een betrouwbaar bedrijf, dan ben je bij Baja Bikes aan het goede adres. De goedkoopste tarieven, 7 dagen per week open en kosteloos annuleren of wijzigen.

Direct boeken

Een fiets huren in Barcelona

Een van de leukste manieren om Barcelona te leren kennen is natuurlijk op de fiets.

Het voordeel van een fiets huren is dat je veel van de stad in een kortere tijd kunt zien en dat je vrij bent om je eigen route te maken.

Wel moet je met het een en ander rekening houden als je een fiets gaat huren in Barcelona. Zo zijn er een aantal heuvels in de stad te vinden, kan het fietsen soms lastig zijn door het drukke verkeer en de regels, die soms kunnen afwijken van wat je in Nederland gewend bent.

Zo mag je bijvoorbeeld geen muziek luisteren tijdens het fietsen in Barcelona en moeten minderjarigen tot 16 jaar een helm op de fiets dragen.

Vraag ook wanneer je een fiets huurt om tips voor een leuke route en bezienswaardigheden onderweg of koop de Barcelona Fietsgids van Barcelona met Marta voor een leuke fietsroute.

Wat kost een fiets huren in Barcelona?

Een fiets huren in Barcelona is niet duur. Bij bedrijven zoals BajaBikes kun je al een fiets huren voor een hele dag voor maar slechts €12,50.

Prijzen van de fietshuur in Barcelona zijn vanaf €6,- (voor 2 uur), €10,- p.p. (voor 4 uur) en €12,50 (voor 24 uur). Prijs inclusief slot en helm.

Kinderen tot 22 kg kunnen op een kinderzitje voor €5,- extra mee.

Kinderfietsen zijn al vanaf de leeftijd van 4 jaar voor €5,- te huren.

Fiets huren in Barcelona
Fiets huren in Barcelona

Waar kun je een fiets huren in Barcelona?

Er zijn veel fietsverhuurbedrijven in Barcelona te vinden. De meeste liggen in het oude centrum van Barcelona.

Je kunt online een fiets reserveren of ter plaatse een fiets huren.

In deze winkels worden zowel normale als elektrische fietsen aangeboden, met slot en helm.

Reis je met een kind, vraag dan om een fiets met een kinderzitje en een helm. Kinderfietsen zijn al vanaf de leeftijd van 4 jaar te huren.

De meeste fietsverhuurwinkels hebben Spaanstalige en Engelstalige personeel en soms zelfs Nederlandstalige, waardoor je altijd goed geholpen zal worden. Zij kunnen je vertellen over de regels, waar je je fiets kunt parkeren, de leukste fietsroutes, en nog veel meer!

Veel van deze bedrijven bieden daarnaast ook rondleidingen aan.

Tip!

Het oude centrum van Barcelona, dat met name uit voetgangerspadden bestaat, is een aangename plek om te fietsen en dus zeer geschikt om een fiets te huren. De meeste fietsverhuurders liggen heel centraal, dus je kunt je fiets ophalen en meteen gaan fietsen.

Hoe huur je een fiets in Barcelona?

De beste manier om een fiets te huren in Barcelona is om deze online van tevoren te boeken. Zodoende weet je het zeker dat er een fiets voor jou gereserveerd zal zijn.

Als er een boeking geplaatst is, dan krijg je een bevestiging via de e-mail. Met deze bevestiging kun je op de afgesproken dag je fiets gaan ophalen en lekker op pad gaan. Je kunt hiervoor een van mijn fietsroutes raadplegen of advies bij de balie inwinnen.

Vaak krijg je ter plekke een stadsplattegrond en tips voor het fietsen langs alle bezienswaardigheden. Maar je kunt er ook voor kiezen om mee te doen aan een begeleide fietstour.

Boek hier je fiets online

Een fiets huren in Barcelona kun je heel eenvoudig online regelen via de onderstaande partners.

Gedeelde fietsen om te huren in Barcelona
Gedeelde fietsen om te huren in Barcelona

Meer informatie en tips over fietsen huren in Barcelona

Tip: verken Barcelona op de fiets met mijn tips
Download nu de Barcelona Fietsgids van Barcelona met Marta en geniet van Barcelona, maar dan vanaf de fiets! Deze reisgids zit bomvol inspiratie en handige tips voor wie Barcelona op de fiets wil verkennen. Ook krijg je 3 verschillende fietsroutes die je naar allerlei bekende maar ook minder bekende bezienswaardigheden brengen. Zodoende leer je Barcelona in no-time kennen en zie je de stad vanuit een heel ander perspectief.

Direct bestellen

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je