De beste tips van een local!

Fiets huren in Barcelona

Fiets huren in Barcelona
Inhoudsopgave

Een fiets huren in Barcelona is een goedkope, leuke manier om veel van de stad in een korte tijd te zien. Ontdek op de pedalen en op je gemak het oude centrum, de werken van Gaudí of fiets lekker langs het strand van Barcelona! En als je sportief wilt doen, beklim je op je fiets de Montjuïcberg. Overal in Barcelona zijn fietspaden die je kunt volgen. Online een fiets huren is makkelijk en het bespaart je veel geld: het huren van een fiets kost niet meer dan een tientje voor een halve dag en met een reservering ben je er zeker van je fiets op je gewenste dag en tijdstip.

Tip: fietsen vanaf €12,50 per dag!
De Nederlandse Baja Bikes is al jaren een begrip in het verhuren van fietsen in Barcelona en andere steden. Als je op zoek bent naar een goede fiets en een betrouwbaar bedrijf, dan ben je bij Baja Bikes aan het goede adres. De goedkoopste tarieven, 7 dagen per week open en kosteloos annuleren of wijzigen.

Direct boeken

Fietsen huren in centrum Barcelona

Het oude centrum van Barcelona, dat met name uit voetgangerspadden bestaat, is een aangename plek om te fietsen en dus zeer geschikt om een fiets te huren. De meeste fietsverhuurders liggen heel centraal, in El Born en aan de rand van de historische Gotische wijk, dus je kunt je fiets ophalen en meteen gaan fietsen.

Je kunt bijvoorbeeld richting de Gotische wijk fietsen om zo de Kathedraal, het Plaça del Rei, Plaça Sant Jaume, Plaça del Pi en Plaça Reial te bezoeken. Daarna fiets je richting de haven om La Barceloneta en het strand te zien. En tot slot ga je via het mooie Parc de la Ciutadella en het Arc de Triomf terug naar El Born, om zo bij de fietsverhuurder terug te komen.

Er zijn meerdere bedrijven die fietsen verhuren in Barcelona. Onderstaande fietsverhuurwinkels zijn centraal gelegen en hebben Engelstalige en Nederlandstalige personeel.

Goed om te weten: kinderen tot 22kg kunnen op een kinderzitje voor een paar euro's extra mee. Voor kinderfietsen (vanaf 4 jaar) dien je vaak vooraf te boeken.

Boek hier je fiets online

Fietsen huren in Barcelona kun je heel eenvoudig online van tevoren regelen. Prijzen vanaf €5,- (voor 1 of 2 uur), €10,- (voor 4 of 8 uur) en €12,50 (voor 1 dag). Prijs inclusief slot en helm.

Elektrische fiets huren in Barcelona

Kun je geen lange of uitdagende fietstochten meer maken? Wil je een berg beklimmen in Barcelona? Of krijg je snel last van allerlei pijntjes als je een zware fietstocht onderneemt? Dan is een e-bike de oplossing voor jou om Barcelona te bezichtigen. Met name als je van plan bent om buiten het oude stadscentrum te gaan fietsen, zijn e-bikes de beste optie.

Met een elektrische fiets zal je zonder moeite de stad doorkruisen en uitdagende plekken zoals de Montjuïcberg en de Tibidaboberg bezoeken. Elektrische fietsen zijn voor iedereen geschikt en laten je veel zien met weinig inspanning.

Boek hier je e-bike

Reserveer hier je e-bike al vanaf €16,- p.p. per 2 uur en ontvang hierbij een iPhone met zes routes! Prijs inclusief gps, slot, helm, een fles water en een stadskaart.

Tips voor fiets huren in Barcelona

  • Gezien de populariteit van het fietsen in Barcelona is het raadzaam om van te voren de fietsen te reserveren. Dan ben je gegarandeerd van een fiets op de gewenste datum.
  • Het voordeel van een fiets huren is dat je veel van de stad in een kortere tijd kunt zien en dat je vrij bent om je eigen route te maken. Enkele mooie fietsroutes die je kunt maken in en buiten Barcelona vind je hier.
  • Een aantal regels over fietsen kunnen afwijken van wat je in Nederland gewend bent, zo mag je bijvoorbeeld geen muziek luisteren tijdens het fietsen in Barcelona. Lees daarom deze tips en tricks over fietsen in Barcelona van tevoren.
  • Vraag wanneer je een fiets huurt om tips voor een leuke route en bezienswaardigheden onderweg of koop de Barcelona Fietsgids van Barcelona met Marta.
  • Als je liever niet alleen fietst, kies dan voor een fietstour in Barcelona. Deze worden begeleid door gidsen en zijn een leuke en veilige alternatief om de stad te leren kennen.
  • Hou rekening met het weer: regen of hitte kan klimmen in de bergen ondraaglijk maken. Vermijd ook fietsen boven de 25 graden en in de volle zon.

Lees hier meer over fietsen in Barcelona.

Tip: verken Barcelona op de fiets met mijn tips
Download nu de Barcelona Fietsgids van Barcelona met Marta en geniet van Barcelona, maar dan vanaf de fiets! Deze reisgids zit bomvol inspiratie en handige tips voor wie Barcelona op de fiets wil verkennen. Ook krijg je 3 verschillende fietsroutes die je naar allerlei bekende maar ook minder bekende bezienswaardigheden brengen. Zodoende leer je Barcelona in no-time kennen en zie je de stad vanuit een heel ander perspectief.

Direct bestellen
Inhoudsopgave