De beste tips van een local!

Gratis tentoonstelling van Goya in Barcelona

Toegevoegd op in Cultuur
Inhoudsopgave

Twee dagen na de opening van de gratis tentoonstelling van Goya in Barcelona, hebben al meer dan 10.000 mensen de tentoonstelling bezocht. De tentoonstelling van Goya, dat de titel 'Licht en schaduw' heeft, vertoont een selectie van werken overgekomen uit El Prado Museum in Madrid en valt samen met een andere tentoonstelling van Delacroix.

Deze tentoonstelling over Goya toont de evolutie en carrière van Goya met een chronologische reis die allerlei soorten van stukken bevat. De tentoonstelling bestaat uit 96 werken van de Spaanse kunstenaar, waaronder 27 schilderijen, 44 tekeningen, 23 prenten en 2 kaarten. Opmerkelijke werken zoals La maja vestida, El parasol, Vuelo de brujas of Aún aprendo zijn ook inbegrepen.

Met deze tentoonstelling, die loopt tot 24 juni, naast die van Delacroix (1798-1863), markeert de Obra Social La Caixa de tiende verjaardag van het CaixaForum Barcelona.

De tentoonstelling van Delacroix, die zijn deuren op 20 mei zal sluiten, is de grootste internationale overzichtstentoonstelling in vijftig jaar van de romantische.

 • Praktische informatie:
  Wat: 'Goya, Luces y sombras', tentoonstelling van Goya
  Waar: CaixaForum Barcelona, Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 (Montjuïc)
  Metro: Espanya (L1 en L3)
  Wanneer: 16 maart t/m al 24 juni (van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur; zaterdag, zondag en feestdagen van tot 21:00)
  Prijs: gratis

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave