🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Cultuur Reageer
Home » Blog » Het museum in de metro

Het museum in de metro

Vier Barcelona metrostations tonen de digitale reproducties van meesterwerken van het MNAC, het Museu Nacional d’Art de Catalunya. Het initiatief, genaamd ‘Het MNAC verplaatst zich voor u’, heeft tot doel de kunst te brengen naar de stad en de reizigers uit te nodigen om het museum te bezoeken.

Deze actie is erfgenaam van ‘Het MNAC neemt de straat’, die afgelopen najaar de straat op ging met 33 reproducties van meesterwerken uit het museum. “Het initiatief was zo succesvol,” zegt Elisabeth Pueyo van MNAC, “dat de Metro van Barcelona ons heeft gevraagd voor een samenwerking tijdens hun evenement ‘De Culturele lente’.”

Het museum heeft vier grote kunstcollecties waarvan elke metrostation een is toegewezen. Bijvoorbeeld bij het station Fondo (L1) worden werken uit de collectie van de Romaanse kunst getoont, een van de meest karakteristieke muurschilderingenvan het MNAC. De gotische werk wordt in Can Peixauet (L9) vertoont, terwijl de moderne kunst kan worden gezien in de Diagonal uitwisseling (L3 en L5). In Sagrera (L1, L5, L9 en L10) wordt een selectie van de Renaissance en de Barok getoont. Op elk station, naast deze volledige artistieke aanhangwagen hangt ook een uitleg van elke collectie en een paar zinnen over aspecten van het werk.

Laat jezelf dus verrassen door de metro van Barcelona en bezoek het MNAC.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie