🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Barcelona Terrassenweek

Barcelona Terrassenweek

“La Setmana de les Terrasses dels Hotels”, voorheen “A Vista d’Hotel”, is het Terrassenweek van Barcelona en vindt elk jaar aan het begin van de zomer plaats. Een uitstekende kans om de meer dan 60 dakterrassen van top hotels in de stad te ontdekken!

Laatste update: 30/05/2024

Setmana de les Terrasses dels Hotels

De Setmana de les Terrasses dels Hotels, ook bekend als de Barcelona Terrassenweek, is een jaarlijks evenement dat begin juni plaatsvindt in Barcelona. Tijdens deze week openen talloze hotels in de stad hun dakterrassen voor het publiek, waardoor zowel locals als toeristen kunnen genieten van prachtige uitzichten, unieke ervaringen en speciale activiteiten.

Tijdens deze week openen meer dan 60 hotels in de stad hun dakterrassen voor het publiek. Daar worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals concerten, tapas workshops en live jazzmuziek.

De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk, hoewel sommige speciale evenementen een reservering of een kleine vergoeding kunnen vereisen.

De meest geweldige hotels van Barcelona, zoals het Ohla Hotel, Olivia Plaza, Hotel Pulitzer, Hotel Mandarin Oriental, Iberostar Paseo de GraciaCotton House Hotel of het H-10 Cubik, doen hier aan mee. Vanaf veel van deze dakterrassen zal je verrast worden door een nieuwe blik op de stad terwijl je wat lekkers nuttigt.

De exacte data variëren per jaar, maar het evenement vindt doorgaans plaats in de eerste helft van juni.

Hoogtepunten van de Barcelona Terrassenweek

 1. Toegang tot Exclusieve Terrassen: Veel hotels in Barcelona hebben prachtige dakterrassen die normaal gesproken alleen voor gasten toegankelijk zijn. Tijdens de Terrasweek kun je deze terrassen bezoeken en genieten van het adembenemende uitzicht over de stad.
 2. Speciale Evenementen en Activiteiten: Deelnemende hotels organiseren een breed scala aan activiteiten, zoals live muziekoptredens, DJ-sets, cocktailworkshops, wijnproeverijen, gastronomische proeverijen en yogalessen. Deze evenementen zorgen voor een levendige en feestelijke sfeer.
 3. Culinaire Ervaringen: Je kunt genieten van speciaal samengestelde menu’s en hapjes bereid door topchefs. Dit is een geweldige kans om de lokale keuken te proeven in een unieke omgeving.
 4. Culturele en Artistieke Evenementen: Naast culinaire activiteiten, bieden sommige hotels culturele en artistieke evenementen aan, zoals kunsttentoonstellingen, filmvertoningen en theateroptredens.
 5. Gezellige Sfeer: De Terrasweek trekt een gevarieerd publiek aan, van locals die de stad op een nieuwe manier willen ervaren tot toeristen die op zoek zijn naar een unieke beleving. Dit zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer.

Tip: Voor een compleet (en actuele) overzicht van hotels die hier aan mee doen en alle activiteiten, raadpleeg de website van mesqhotels.cat.

 • Praktische informatie:
  Wat: Setmana de les Terrasses dels Hotels
  Waar: verschillende luxe hotels
  Wanneer: van 7 t/m 16 juni 2024
  Prijs: gratis

Lees ook: de beste rooftop bars in Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie