🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Tentoonstelling Eixample in de jaren 30

Tentoonstelling Eixample in de jaren 30

Barcelona’s Eixample brengt deze dagen haar meest persoonlijke gezicht naar buiten. Een tentoonstelling in Casa Elizalde verzamelt honderden historische foto’s uit de jaren dertig afkomstig uit verschillende familiealbums. Een unieke kans om binnen in het leven en de huizen van de bewoners van l’Eixample in de jaren dertig te kijken.

Barcelona in de jaren 30

Tijdens het interbellum wordt fotografie in Barcelona gedemocratiseerd en gemoderniseerd zodanig dat het grootste deel van de lokale bevolking, rijk of arm, in staat was om zelfportretten te maken. Ook in de Eixample waren er vele fotografieliefhebbers, zoals de familie Fidel Periu i Trigall, MasNavarro Cortés en Ferrer Llop. De zelfgemaakte foto’s tonen de nieuwe stedelijke en culturele gewoontes van de Barcelonezen en de evolutie van het dagelijks leven in Barcelona, waar in tijden van diepe politieke en sociale veranderingen, ook ruimte was voor momenten van plezier. Van vakantie kiekjes aan de Costa Brava tot aan spelen op daken en balkons, portretten in het Tibidabo pretpark of het Parc de la Ciutadella.

Op straat of thuis, deze intieme en persoonlijke beelden zijn een visueel verhaal van het dagelijks leven in de wijk Eixample in de jaren 30.

Tentoonstelling ‘Ens fem una foto? Fotografia domèstica als anys 30’

De tentoonstelling, genaamd ‘Ens fem una foto? Fotografia domèstica als anys 30’, is op donderdag 12 mei geopend en zal tot en met 21 juni 2016 te zien zijn bij Casa Elizalde. Deze wordt in het kader van het project ‘Finestres de la memòria’ gehouden, die het historisch geheugen van de Dreta de l’Eixample wenst te herstellen aan de hand van de fotocollecties die gedoneerd zijn door de buurbewoners en lokale organisaties.

Dit is een gratis fotografietentoonstelling dat dagelijks opent van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur en van 16:00 tot 21:00 uur.

 • Praktische informatie:
  Wat: tentoonstelling ‘Ens fem una foto? Fotografia domèstica als anys 30’
  Waar: Casa Elizalde (Carrer de València, 302)
  Metro: Girona (L4) en Diagonal (L3 en L5)
  Wanneer: van 12 mei t/m 21 juni 2016; van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur en van 16:00 tot 21:00 uur
  Prijs: gratis

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie