De beste tips van een local!

Arroz a la cubana

Inhoudsopgave

Cubaanse rijst

Spaans: arroz a la cubana
Catalaans: arròs a la cubana

Naast het bakken van een ei, is het maken van arroz a la cubana één van de eerste gerechten die iedere Spanjaard aan het begin leert. Deze eenvoudige gerecht wordt in vele huishoudens doordeweeks bij de lunch genuttigd, want het is voedzaam en snel om te maken. Hoewel de gebakken banaan in de originele recept erbij hoort, maken wij ons thuis nóg makkelijker door deze over te slaan en de arroz a la cubana simpelweg met rijst, gebakken ei en tomatensaus te maken.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
- 300 g witte rijst
- 4 eieren
- 1 pak Heinz Tomato frito

Tip: wij maken thuis altijd gebruik van de Tomate Frito Orlando (hier in Nederland die van Heinz), maar deze tomatensaus kun je eigenlijk net zo goed zelf maken, door tomantenpuree te laten frituren en indikken in een pan met wat olijfolie, zout en suiker.

Recept: Arroz a la cubana

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met water.

2. Terwijl de rijst kookt, doe wat olijfolie in een pan om de perfecte gebakken ei te koken.

3. Giet de rijst en serveer direct op een bord met de tomatensaus en de gebakken ei erop. De ei moet mooi vloeibaar blijven zodat wanneer je deze breekt zich goed mengt met de tomatensaus. Serveer het met salade en stokbrood.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn pisto (Spaanse groenteschotel) of croquetas (kip-hamkroketten). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je