De beste tips van een local!

Knoflook garnalen

Gambas al ajillo Spaanse knoflook garnalen recept
Inhoudsopgave

Spaanse knoflook garnalen

Spaans: gambas al ajillo
Catalaans: gambes a l'allet

Een van mijn lievelings tapas gerecht om thuis te maken is de gambas al ajillo. Deze Spaanse knoflook garnalen zijn namelijk erg makkelijk en snel om thuis te maken en ideaal als hapje bij een tapasavond! Het geheim van dit gerecht is om de garnalen heel kort te bakken en ze onmiddellijk te serveren, zodat ze hun karakteristieke smaak niet verliezen. Ik zelf vind het lekker om de gambas al ajillo te combineren met mijn patatas bravas.

Ingrediënten

Voor 2 personen:
- 200 g garnalen
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- olijfolie
- platte peterselie

Recept: Gambas al ajillo

1. Maak de garnalen schoon onder de kraan en dep ze met keukenpapier droog. 

2. Snij de knoflook in plakjes, de rode peper in ringen (zaadlijst eerst weggehaald) en hak wat blaadjes peterselie grof.

4. Giet een vingerdikte laag olijfolie in een pan en laat het warm worden om vervolgens de knoflook en de rode peper er in te doen. Doe de garnalen in de pan en laat ze al draaien enkele minuten bakken. Voeg de peterselie toe en dien direct op op een bord of kleine schotel.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn tortilla de patatas (Spaanse aardappeltortilla) of ensaladilla rusa (Russische salade op z'n Spaans). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je