🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Telefèric de Montjuïc

De Telefèric de Montjuïc is een kabelbaan waarmee je de Montjuïcberg kunt beklimmen. Dit is één van de meest populaire attracties van Barcelona, en dat is niet voor niets: het traject biedt een adembenemend uitzicht over de stad en zijn omgeving. Een prachtige en onvergetelijke ervaring voor iedereen gegarandeerd!

Hoe ga je naar Telefèric de Montjuïc

De Telefèric de Montjuïc vertrekt vanuit Avinguda Miramar, naast het station van de Funicular de Montjuïc. De hop-on-hop-offbussen en de lijnbussen 55 en 150 stoppen ook bij deze instapplaats. De gondels van de kabelbaan zweven van de Avinguda Miramar naar het hoogste punt van de berg, naast het kasteel van Montjuïc, en andersom.

Tickets Telefèric de Montjuïc

Voor de Telefèric de Montjuïc moet je een apart ticket aanschaffen. Een retourtje kost €12,70 p.p. en voor kinderen €9,20 p.p.. Enkele tickets zijn ook bij de balie te koop (€8,40 p.p. voor volwassene en €6,60 voor kinderen). Als je de tickets online koopt, kun je de lange wachtrijen vermijden. Kinderen jonger dan 4 jaar oud hebben gratis toegang.

Openingstijden Telefèric de Montjuïc

De kabelbaan van Montjuïc is dagelijks open van 10:00 uur tot 18:00 uur in januari, februari, november en december, tot 19:00 uur in maart, april, mei en oktober, en in de zomer tot 21:00 uur (juni, juli, augustus, september). Bij slecht weer, zoals harde wind, kan de dienst tijdelijk gesloten zijn.

Let op: de kabelbaan van Montjuïc is tussen eind januari en medio februari vaak gesloten wegens onderhoudswerkzaamheden.

Kabelbaan van Montjuïc Barcelona
Kabelbaan van Montjuïc

Wat te zien en te doen bij Telefèric de Montjuïc

Een rit op de kabelbaan van Montjuïc is op zichzelf al een avontuur en geeft je een adrenalinekick. De adembenemende uitzichten over Barcelona, maar ook zijn omgeving, de stranden en het vliegveld, maken een ritje in deze kabelbaan zeker de moeite waard.

Eenmaal op de top van de berg, kun je naast van de mooie uitkijkpunten en wandelpaden, ook van de volgende bezienswaardigheden genieten:

  • Kasteel van Montjuïc
  • Uitkijkpunt Mirador del Migdia en terras La Caseta del Migdia
  • Vuurtoren van Montjuïc
  • Tuinen Jardins del Mirador en uitkijkpunt Mirador de l’Alcalde

Video Telefèric de Montjuïc

Bekijk de video hieronder voor een voorproefje van een rit met de Telefèric de Montjuïc.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.