De beste tips van een local!

Hop on, hop off Barcelona

Hop-on-hop-off bus Barcelona
Inhoudsopgave

De toeristische hop-on-hop-off bus is een populaire manier om Barcelona te bezichtigen. Deze citytour bussen zijn uitermate geschikt voor degenen die Barcelona’s hoogtepunten in een korte tijd willen zien, of als je liever het reizen met het OV in een grote stad wilt vermijden. Met de hop-on-hop-off kun je de stad in een hoger tempo bezoeken en alle belangrijke bezienswaardigheden (of die jou het meest aanspreken) bezoeken. Het is aan te raden om je tickets voor de hop-on-hop-off bussen van tevoren online te kopen. Met je aankoopvoucher hoef je dan niet in Barcelona in de rij te gaan staan voor je tickets en mag je vanaf elk opstappunt de bus instappen.

Tip: sightseeing met korting

Indien je met korting wilt reizen, dan raad ik je aan om je tickets voor de toeristenbus online te kopen. Je bespaart hiermee maar liefst 10% van de originele prijs! Een andere interessante optie is om de Barcelona City Pass aan te schaffen, waarmee je naast gratis tickets voor de Barcelona Bus Turístic, ook nog eens skip-the-line tickets ontvang voor Gaudí’s Sagrada Família en Park Güell. Bestel hier alvast je Barcelona Pass.

Barcelona ontdekken met de hop-on-hop-off bus

Een van de makkelijkste manieren om sightseeing in Barcelona te doen en alle hoogtepunten van de stad in een snel tempo te bezoeken, is door gebruik te maken van de toeristische bus; de zogenaamde hop-on-hop-off bus. Zo’n toeristenbus klinkt wellicht wel erg toeristisch, maar in werkelijkheid is het een superpraktisch vervoersmiddel om de stad te ontdekken. Het is vooral zeer geschikt wanneer je Barcelona in een korte tijd wilt bezoeken of als je het openbaar vervoer in de stad wilt vermijden. Bij dezen de voordelen en nadelen van de hop-on-hop-off bussen in Barcelona.

Advertentie

Voordelen van de hop-on-hop-off bus

 • Aangename (en snelle) manier om een rondrit door Barcelona te doen, met audiogidsen die je alles over de stad vertellen.
 • Van alle gemakken voorzien: comfortabele stoelen, meertalige audiogidsen, ruimte voor rolstoelen en kinderwagens…
 • Het zijn open dubbeldeksbussen waar je bij mooi weer buiten kunt zitten en bij minder weer, mooi afgedekt beneden.
 • Je komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Barcelona en je kunt in- en uitstappen zo vaak als je wilt.
 • Je hebt meerdere routes om uit te kiezen.
 • Geen gedoe met uitzoeken hoe je van A naar B moet gaan of hoe het openbaar vervoer in Barcelona werkt.
 • Je krijgt een gratis stadsplattegrond en kortingscoupons voor verschillende bezienswaardigheden en attracties in Barcelona.

Nadelen van de hop-on-hop-off-bus

 • Het kan soms druk zijn, vooral tijdens het hoogseizoen.
 • Bij druk verkeer en files ben je langer onderweg.
 • Bij een meerdaags ticket gaat het om aaneensluitende dagen.
 • Als je gebruik maakt van een kortingscoupon dan kun je alleen de tickets ter plaatse kopen.
 • Het is heel erg op toeristen gericht, dus je mist wat authenticiteit in de tour.

Soorten toeristenbus in Barcelona

Er zijn twee bedrijven die zulke bustours aanbieden in Barcelona: Barcelona Bus Turístic en Barcelona City Tour. Ze verschillen qua kleuren en routes, maar verder zijn ze allebei een prima vervoersmiddel om de stad op je gemak te ontdekken en alle hoogtepunten te bezichtigen. Qua prijzen en services verschillen ze nauwelijks van elkaar, dus mijn advies is om goed naar hun routes te kijken en een keuze te maken aan de hand van je behoeftes en interessegebieden.

Deze dubbeldekkers zijn van alle gemakken voorzien: ze zijn voorzien van oordopjes en een audiogids die alles over de stad vertelt, ze stoppen bij de belangrijkste trekpleisters en je kunt er zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Zitten op de bovenste verdieping, die geen dak heeft, geeft je de kans om Barcelona vanuit een ander perspectief te zien.

Barcelona Bus Turístic
De Barcelona Bus Turístic is de officiële sightseeing tour van Barcelona en de eerste toeristenbus die bestond. Aan boord van deze dubbeldekker ontvang je een audiogids en oordopjes en een complete reisset met stadsplattegrond, gidsen en kortingsvouchers. Met maar liefst 3 verschillende stadsroutes biedt deze toeristenbus eindeloze mogelijkheden. De medewerkers bij de Bus Turístic zijn officiële gidsen, waar je met al je vragen terecht kunt. Ze beschikken tevens over verschillende ticketcombinaties waarmee je geld kunt besparen voor de toegang tot sommige van de grootste bezienswaardigheden in Barcelona.

Direct bestellen Meer informatie
Barcelona City Tour
De rode bussen van Barcelona City Tours stoppen ook bij de meest interessante punten in de stad en geven klanten gratis audiogidsen met oordopjes om alles over Barcelona te weten te komen. Met hun 2 verschillende routes bezoek je alle hoogtepunten in de stad. De Barcelona City Tour Bussen zijn daarnaast de enige bussen met een schuifdak, handig in het geval van een regenachtige dag.

Direct bestellen Meer informatie

Hop on hop off Barcelona tickets

Een Barcelona stadstour met de hop-on-hop-off bus is een populaire keuze bij toeristen die Barcelona bezoeken. Het is daarom zeer aan te raden om je kaartjes voor deze bussen van tevoren online te bestellen. Hiermee vermijd je de lange wachtrijen bij de kassa en eenmaal in Barcelona kun je gelijk instappen bij de dichtstbijzijnde bushalte om zo rondgeleid te worden door de stad.

Tickets voor de hop-on-hop-off bus zijn online te koop, onder andere via Barcelona Turisme en Tiqets. Maar je kunt ze ook ter plekke in Barcelona kopen bij de lokketen, toeristische instanties of bij de bus zelf. Als je ticket eenmaal is geactiveerd, dan is die geldig voor de gekozen periode (1 of 2 dagen). Bij een tweedaags ticket gaat het om aaneensluitende dagen.

Bestel nu je tickets voor de hop-on-hop-off bus

Vergeet niet om je tickets voor de hop-on-hop-off bus alvast te bestellen om gelijk in de bus te kunnen stappen!

Tip!

Een interessante optie is de Barcelona City Pass, een combiticket waarmee je tickets voor de Barcelona Bus Turístic ontvangt plus skip-the-line tickets voor de Sagrada Família en het Park Güell. Koop hier alvast je Barcelona pass!

Hop on hop off Barcelona route

De route die de hop-on-hop-off bus aflegt varieert per toeristenbus. Er bestaan in totaal vijf verschillende routes: twee van de Barcelona City Tour en drie bij Barcelona Bus Turístic. Deze routes rijden langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona en brengen je onder andere bij de Sagrada Família, het Park Güell, Camp Nou en de Gotische wijk.

Voor een compleet overzicht en een plattegrond van de routes van de hop-on-hop-off, kijk op de pagina’s over de Barcelona Bus Turístic en de Barcelona City Tour.

Let wel op de richting van de routes wanneer je in de bus stapt (de bussen rijden rondjes door de stad) en stap zo vaak als je wilt in en uit om zo bij je gewenste bezienswaardigheden te komen en ze te bezoeken.

Hop on hop off Barcelona openingstijden

De hop-on-hop-off bussen rijden dagelijks door de stad van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en zijn hierdoor een zeer geschikt vervoersmiddel om je door de stad te verplaatsen en langs alle highlights te gaan. Deze toeristische bussen komen om de 5 of 25 minuten (in de zomer het meest vaak). Met je online tickets mag je overal in de stad in de bus instappen en weer uitstappen (let wel op dat je bij de juiste bushalte bent). Indien het te druk is bij een van de toeristenbussen, dan kun je het beste wachten tot een volgende bus langskomt (dat duurt nooit lang).

Tip!


Onmisbaar tijdens een stedentrip naar Barcelona! Alles wat je moet weten bij je bezoek aan Barcelona, met de unieke tips van een local, zit in mijn eigen reisgids.

Nu tijdelijk voor € 17,95!

Wat krijg je allemaal?
✓ Meer dan 200 pagina’s boordevol inspiratie
✓ Alle toeristische must-sees
Hidden gems die je niet mag missen
✓ Persoonlijke tips van een local
✓ Hotspots waar je blij van wordt
✓ Praktische informatie om op pad te gaan
✓ Handige plattegronden per wijk

Hop on hop off Barcelona: tips & tricks

 • De toeristische bustours zijn een geweldige optie voor bezoekers die voor het eerst in Barcelona komen en de stad willen verkennen. Door een dag rond te toeren in een van de dubbeldekkers leer je Barcelona in een snel tempo kennen en zie je de meeste hoogtepunten in een mum van tijd.
 • Kies altijd voor de hop-on-hop-off bus inden je bang bent voor overvolle metro’s en onbekende steden. Als je je online tickets van tevoren online bestelt, dan maak je het jezelf alleen nog maar makkelijker, want dan mag je overal waar je wilt instappen.
 • Leer de twee hop-on-hop-off busbedrijven in Barcelona goed van elkaar te onderscheiden: de Bus Turístic is blauw en heeft als logo een oog met Barcelona, terwijl bij de City Tour de rode kleur heeft. De routes van de toeristenbus staan op de voorgevel van de bus en bij de bushalte aangegeven.
 • Ga vooral bij mooi weer op de stoeltjes bovenop de dubbeldekker zitten, die een mooie blik over de stad bieden, maar vergeet niet om je goed in te smeren, en eventueel een zonnebril en een hoed of petje te dragen.
 • Wil je een bezienswaardigheid goed bekijken, dan is het beste om uit de bus te stappen. Geef dat wel op tijd aan bij de chauffeur, want als er niemand bij de bushalte staat, stopt de bus niet.
 • Reis je met kinderen, dan is de hop-on-hop-off bus één van de beste vervoersmiddelen om Barcelona op jullie gemak te ontdekken. Je kunt een buggy of kinderwagen ook meenemen. Kinderen onder de 4 jaar oud mogen gratis reizen.
 • Alle bussen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en aangepast voor slechthorende bezoekers. Bij de Barcelona City Tour mogen ook geleidehonden mee.
 • Maak gebruik van de kortingsvouchers die je ontvangt om andere attracties en bezienswaardigheden in de stad te bezoeken.
 • Met je tickets mag je oneindig veel reizen op alle routes (tijdens de geldigheidsduur van het kaartje welteverstaan). Check van tevoren welke bezienswaardigheden er op je route liggen om eventuele kaartjes voor deze attracties online te kopen. Zo vermijd je weer de lange wachtrijen bij bezienswaardigheden zoals de Sagrada Família, Casa Milà, Casa Batlló of het Park Güell.

Bestel nu je tickets voor de hop-on-hop-off bus

Vergeet niet om je tickets voor de hop-on-hop-off bus alvast te bestellen om gelijk in de bus te kunnen stappen!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je