🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Barcelona met de hond: tips van een local

Barcelona met de hond: tips van een local

Wat is er nu leuker dan jouw trouwe viervoeter meenemen op reis? Bovendien is Barcelona zeker een hondvriendelijke stad. Veel van de stadbewoners bezitten zelf een hond of een ander huisdier. Er komt echter wel het een en ander bij kijken wanneer je naar een ander land gaat met de hond: zo zijn er andere gebruiken en regels omtrent honden, die je misschien niet ken. Ik vroeg het daarom aan Micaela van SrPerro, de grootste Spaanse stedengids voor honden. Benieuwd naar haar tips en favoriete adressen in Barcelona waar je met je hond heen kunt gaan? Lees dan verder!

Is Barcelona een diervriendelijke stad?

“Barcelona is redelijk ‘pet friendly’. Zeer positief is het vrijetijdsaanbod: er zijn talloze bars, cafés, winkels en kunstgalerieën waar honden welkom zijn. Het is ook heel gemakkelijk om je met het openbaar vervoer door de stad te verplaatsen, aangezien je met Ferrocarrils, Rodalies-treinen of de metro  met je hond kunt reizen. Hoewel je geen musea en officiële ruimtes kunt betreden met honden, is het alsnog relatief eenvoudig om een ​​middag of een weekend met de hond door te brengen en alsnog van Barcelona te genieten. Er is nu ook eindelijk een hondenstrand geopend in de zomer, bij Platja de Llevant. Iets heel leuks, maar als je met hondenbezitters praat, zullen ze je vertellen dat het te klein is en niet geschikt voor honden die zich niet op hun gemak voelen als er veel lawaai om hen heen is.

Minder goed zijn het aantal beperkte ruimtes waar je de hond los kunt laten. In feite is er op dit moment een grote mobilisatie gaande om te proberen de huidige verordening van de gemeenteraad te wijzigen zodat er een gedeelte van de groene gebieden van de stad als losloopgebied gebruikt kunnen worden. Nu kunnen honden enkel loslopen op de kleine pipicanes of hondengedeeltes. Kortom, er zijn veel goede dingen, maar ook veel andere zaken die verbeterd kunnen worden.”

Welke hondvriendelijke plekken in Barcelona raad jij aan?

“Ik heb veel favoriete plekken in Barcelona, vandaar dat we zelf een boek hebben geschreven met de 100 beste 🙂 ! Maar als ik zou moeten kiezen, is hier mijn top vijf:”

  1. Bar Calders (Carrer del Parlament, 25): “een van mijn favorieten omdat je hier lekker kunt eten (hun patatas Sant Antoni zijn verslavend!), het is ontspannen en altijd gezellig, en ze hebben altijd een bak water voor de honden en zijn aardig tegen ze.”
  2. La Desayunería (Carrer del Comte Borrell, 75): “op deze speciale plek is er snoep voor de honden en veel verwennerijen voor alle hondenbezoekers. Ze serveren daarnaast de hele dag ontbijt!”
  3. Casa del Libro (Passeig de Gràcia, 62 en Rambla de Catalunya, 37): “het is een genoegen om met je hond naar alle boekwinkels van Casa del Libro te kunnen gaan en ik denk dat het ook een belangrijke boodschap is die helpt richting het normaliseren van de toegang van honden tot alle openbare plaatsen.”
  4. Can Dendê (Carrer de la Ciutat de Granada, 44): “kleine bistro waar je heerlijk kunt eten, zo goed dat het moeilijk kan zijn om een plek te bemachtigen. De eigenaren zijn hartelijke mensen, zo ook tegen de honden. Voor de brunchliefhebbers een geweldige plek.”
  5. Amapola Vegan Shop (Travessera de Gràcia, 129): “een winkel met hele mooie kleding en veganistische accessoires. Er zijn tassen, schoenen, kleding voor kleine kinderen… Honden zijn hier altijd van harte welkom: ze hebben zelfs een wand vol met foto’s van al hun hondenklanten :-)”

Enige tips voor wie Barcelona met de hond gaat bezoeken?

“Het is vrij makkelijk om een reis met je hond naar Barcelona te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld verschillende routes maken en een geweldige tijd met de hond doorbrengen met de SrPerro-app. Deze is gratis beschikbaar voor iOs / Android en het kan zeker nuttig zijn om diervriendelijke plekken in Barcelona te vinden (het is wel in het Spaans, maar als je vragen hebt, schrijf ons dan op info@srperro.com en we proberen je te helpen).

Het is daarnaast een goed idee om een ​​muilkorf voor de hond mee te nemen, omdat dit verplicht is als je met de metro of de treinen van Rodalies en Ferrocarrils reist. Vergeet ook niet dat het verboden is om honden los te laten lopen in parken. Ze mogen alleen zonder riem lopen in specifieke gebieden voor honden of de pipicans.

Om je buiten de gebaande paden te begeven, zou ik een wandeling rond Sant Antoni aanraden met hier en daar wat cañas (biertjes) of shoppen bij geweldige winkels zoals El Recibidor. Bezoek daarna het Parc Joan Miró zodat de honden wat rond kunnen rennen en ravotten (dat mag alleen in de pipican).

Can Solé is daarnaast een traditioneel en fantastisch restaurant waar de honden van harte welkom zijn en waar je één van de beste rijstgerechten in de stad kunt proeven.

Het is ook geen slecht idee om een ​​hondenuitlaatservice of oppas te zoeken, zodat die op je hond kan passen terwijl je een museum in Barcelona bezoekt. Hier kun je bij een dierenkliniek naar vragen, of kijk op de site van SrPerro.

Als je langer dan een paar dagen in Barcelona verblijft, dan is het een geweldig idee om de Rodalies trein te nemen en naar Sitges te reizen om daar een mooie ​​wandeling te maken.”

Barcelona tips van Sr Perro
Barcelona tips van SrPerro
  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Micaela
    Beroep: Chief Woof van SrPerro.com

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie