De beste tips van een local!

Cactustuin in Barcelona

Toegevoegd op in Reizen
Cactustuin in Barcelona - Jardins de Mossèn Costa i Llobera
Inhoudsopgave

Een verborgen plek op de Montjuïcberg die je zeker niet mag missen is de cactustuin bij de Jardins de Mossèn Costa i Llobera. Deze cactustuin herbergt meer dan 800 verschillende soorten cactussen en is hiermee één van de belangrijkste cactustuinen van Europa. En het allermooiste is dat de toegang helemaal gratis is!

Wandelen tussen de cactussen

De cactustuin van Barcelona ligt op een van de hellingen van Barcelona's Montjuïcberg die over de zee kijkt. Het is makkelijk te bereiken met de kabelbaan Telefèric del Port of lopend via de Carretera de Miramar.

Eenmaal aangekomen bij de cactustuin, die eigenlijk Jardins de Mossèn Costa i Llobera heet, kun je allerlei cactussen bewonderen en indien het pad open is, zelfs er tussenin lopen!

Cactustuin in Barcelona
Cactustuin in Barcelona

De tuinen van Jardins de Mossèn Costa i Llobera werden in 1970 geopend en zijn ontworpen door de architect Joaquím Maria Casamor en de plantenexpert Joan Pañella.

De tuin biedt een unieke collectie aan cactussen en vetplanten van over de hele wereld die over 3,16 hectare beslaat.

Daarnaast is het uitzicht over de zee, de haven en de industriële gebied van de Zona Franca die je hier aantreft ook geweldig.

Jardins-de-Mossèn-Costa-i-Llobera-Barcelona
Jardins de Mossèn Costa i Llobera

De cactustuin is ondanks zijn pracht een nog vrij onbekende plek. Super leuk om er doorheen te wandelen en foto's van te maken. En hoewel er geen speeltuinen in de buurt of iets dergelijks is, is dit ook een leuke plek om met de kinderen te gaan.

Tip!

Combineer je bezoek aan de cactustuin met een etentje bij het restaurant Terraza Martínez en een wandeling over het uitkijkpunt van Miramar en Poble Sec. Lees hier meer over wat er te zien en te doen is op Montjuïc.

Ben jij ook al weleens bij de cactustuin in Barcelona geweest en wat vond jij ervan? Ik hoor het graag in de comments!


Lees verder:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je