🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Cactustuin in Barcelona

Cactustuin in Barcelona

Een verborgen plek op de Montjuïcberg die je zeker niet mag missen is de cactustuin bij de Jardins de Mossèn Costa i Llobera. Deze cactustuin herbergt meer dan 800 verschillende soorten cactussen en is hiermee één van de belangrijkste cactustuinen van Europa. En het allermooiste is dat de toegang helemaal gratis is!

Wandelen tussen de cactussen

De cactustuin van Barcelona ligt op een van de hellingen van Barcelona’s Montjuïc die over de zee kijkt. Het is makkelijk te bereiken met de kabelbaan Telefèric del Port of lopend via de Carretera de Miramar.

Eenmaal aangekomen bij de cactustuin, die eigenlijk Jardins de Mossèn Costa i Llobera heet, kun je allerlei cactussen bewonderen en indien het pad open is, zelfs er tussenin lopen!

Cactustuin in Barcelona
Cactustuin in Barcelona

De tuinen van Jardins de Mossèn Costa i Llobera werden in 1970 geopend en zijn ontworpen door de architect Joaquím Maria Casamor en de plantenexpert Joan Pañella.

De tuin biedt een unieke collectie aan cactussen en vetplanten van over de hele wereld die over 3,16 hectare beslaat.

Daarnaast is het uitzicht over de zee, de haven en de industriële gebied van de Zona Franca die je hier aantreft ook geweldig.

Jardins de Mossèn Costa i Llobera Barcelona
Jardins de Mossèn Costa i Llobera

De cactustuin is ondanks zijn pracht een nog vrij onbekende plek. Super leuk om er doorheen te wandelen en foto’s van te maken. En hoewel er geen speeltuinen in de buurt of iets dergelijks is, is dit ook een leuke plek om met de kinderen te gaan.

Ben jij ook al weleens bij de cactustuin in Barcelona geweest en wat vond jij ervan? Ik hoor het graag in de comments!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie