De beste tips van een local!

Op bezoek bij Palau de la Música Catalana

Toegevoegd op in Reizen
Op bezoek bij Palau de la Música Catalana
Inhoudsopgave

Een paar weken geleden heb ik een rondleiding door het modernistische gebouw van het Palau de la Música Catalana bijgewoond. Het Palau is een gebouw dat niet alleen van buiten mooi is, maar ook binnen is het rijkelijk versierd en dus is het een bezoekje meer dan waard. Daarom bracht ik voor HolaBarcelona.nl een bezoek aan dit magische paleis om  mijn ervaring met jullie te delen.

Palau de la Música Catalana bezoeken

Om het Palau de la Música van binnen te zien heb je twee mogelijkheden. Een is door een concert in het Palau bij te wonen. De tweede optie is deel te nemen aan een rondleiding, dat dagelijks aangeboden worden. Ik koos voor de rondleiding, want ik was benieuwd naar deze ervaring.

Kaartjes voor een rondleiding moet je van tevoren kopen. Ze raden je aan om zelfs een week van tevoren je kaartjes te bestellen, maar wij kochten ze dezelfde dag zonder problemen. Na het halen van de kaartjes bij de 'taquilles' aan de straat Carrer Palau de la Música (nummer 4-6), moesten we wel eventjes wachten tot de tour begon (in dit geval, om 12 uur). Er zijn meerdere groepen waarbij je kunt aansluiten, de rondleidingen worden zowel in het Spaans, Catalaans en in het Engels gedaan.

De tour duurt een uur waarbij je veel details van het gebouw en haar geschiedenis te weten komt. Wij hadden een aardige gids, zeer vlot en meertalig, die ons alles heel enthousiast vertelde. Foto's maken was overigens toegestaan en de gids gaf genoeg tijd om de mensen foto's te laten maken.

Parcours van de rondleiding

Het bezoek begint bij een van de kleine zalen waar muzikanten, het koor en andere artiesten repeteren. Hier staat ook de eerste steen van het Palau, dat ze speciaal tentoongesteld hebben voor het publiek. Om te beginnen wordt er een film getoond waarmee je begeleid wordt in het verhaal van het Palau, zijn geschiedenis en betekenis voor de stad.

Vervolgens wordt je naar de zaal geleid waar het om gaat: de Concertzaal met de muzen en de imposante lichtkoepel. Op dit podium hebben talloze muzikanten en artiesten in de loop van de tijd gestaan. Alles werd tot de kleinste details door de architect Lluís Domènech i Montaner versierd: het glas in lood, de lichtkoepel, de sculpturen van de muzen, het buitengewone orgel, de mooie kolommen, de lampen... Terwijl de gids je alle details van de zaal uitlegt, dwaal je weg in gedachten door al het moois dat er te zien is.

Daarna kom je in een zaal voor tijdens de pauzes en dat een stuk rustiger is. Hier kun je onder andere de golven van het gebouw aan de buitenkant bewonderen. Ook zijn er busten van beroemde mensen te zien.

Vanaf hier loop je naar de tweede verdieping van de concertzaal om deze vanuit een andere hoek te bewonderen. Je komt dan ook veel dichterbij de kleurrijke lichtkoepel.

Hier eindigt de tour, dat in mijn geval heel snel voorbij leek te zijn. Andere zalen zoals de Palauet (een kleinere en modernere zaal waar ook concerten worden gehouden naast het Palau de la Música) of de kleedkamers van de artiesten worden helaas niet bezocht. Ook de buitenkant van het Palau wordt niet echt onder de loep genomen tijdens de rondleiding, wat ik wel heel jammer vond, gezien de vele betekenissen die de façade bewaart. Al met al vond ik het een interessante rondleiding en ik zou het zeker aanraden aan iedereen die passie heeft voor architectuur en muziek.

Tip: mocht je honger krijgen na je bezoek aan het paleis, dan kun je altijd bij de bar van het Palau een hapje eten.

Tip: koop nu je tickets voor Palau de la Música

Koop nu je kaartjes voor het Palau de la Música Catalana. Kaarten voor de rondleiding zijn al vanaf €18,- online te boeken (kinderen tot en met 10 jaar mogen gratis mee, mits begeleidt door een volwassene). Taal: Engels. Duur: ongeveer 55 minuten.

Meer info & tickets >
 • Praktische Informatie:
  Wat: een bezoek aan het Palau de la Música Catalana
  Waar: Carrer Palau de la Música, 4-6
  Metro: Urquinaona (L1 en L4) en Catalunya (L1 en L3)
  Wanneer: iedere dag van 10 uur ‘s ochtends tot 15:30. In augustus en tijdens Pasen van 10:00 tot 18:00.
  Prijs: een rondleiding kost €19,- p.p. (€18,- aan de balie).
  Tip: ik heb destijds gebruik gemaakt van de 50% zomerse kortingsactie. De tour was echter in het Catalaans maar je kunt ook proberen om met de korting een groep met Engelse gids te volgen.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave