🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Vliegverkeer in Spanje: AENA dreigt weer om te staken

Vliegverkeer in Spanje: AENA dreigt weer om te staken

De Spaanse luchthavenautoriteit AENA heeft vandaag opnieuw opgeroepen tot nationale staking. Dit maal voor maar liefst 22 dagen, onder andere tijdens Pasen en in de zomervakantie van 2011. AENA protesteert hiermee tegen de door de Spaanse overheid aangekondigde privatisering van de vliegdienst.

De staking begint in april, tijdens de paasvakantie (20, 21, 22, 24 en 25 april) en zal vervolgd worden ook op 30 april.

Bovendien is ook bekend gemaakt dat er wordt gestaakt op 2, 14, 15, 19 en 20 mei.

In juni zal worden gestaakt op de 13e, 23e en 30e.

De vakbonden plannen ook een staking eind juli aan het begin van het drukke zomerseizoen met zes dagen in juli (1, 2, 3, 4, 15 en 31 juli) en tenslotte ook drie dagen in augustus (1, 15 en 31 augustus).

De datums van deze laatste drie maanden zijn ook de drukste zomervakantie dagen, wanneer de meeste vakantiegangers beginnen en eindigen de vakantiedagen, en dus, het zal zorgen voor veel opheffing onder de bevolking.

Opnieuw staking

Afgelopen december was ook het hele Spaanse luchtruim gesloten door een staking van de luchtverkeersleiders, die massaal waren weggebleven van het werk. Duizenden mensen en passagiers waren toen de dupe van de onaangekondigde actie. Deze keer hebben de vakbonden dus wel van tevoren gewaarschuwd. De vraag is of het lukt de overheid om een nieuwe overeenkomst met hun te afsluiten voor dat de paasvakantie begint.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie