De beste tips van een local!

Vliegverkeer in Spanje: AENA dreigt weer om te staken

Toegevoegd op in Reizen
Inhoudsopgave

De Spaanse luchthavenautoriteit AENA heeft vandaag opnieuw opgeroepen tot nationale staking. Dit maal voor maar liefst 22 dagen, onder andere tijdens Pasen en in de zomervakantie van 2011. AENA protesteert hiermee tegen de door de Spaanse overheid aangekondigde privatisering van de vliegdienst.

De staking begint in april, tijdens de paasvakantie (20, 21, 22, 24 en 25 april) en zal vervolgd worden ook op 30 april.

Bovendien is ook bekend gemaakt dat er wordt gestaakt op 2, 14, 15, 19 en 20 mei.

In juni zal worden gestaakt op de 13e, 23e en 30e.

De vakbonden plannen ook een staking eind juli aan het begin van het drukke zomerseizoen met zes dagen in juli (1, 2, 3, 4, 15 en 31 juli) en tenslotte ook drie dagen in augustus (1, 15 en 31 augustus).

De datums van deze laatste drie maanden zijn ook de drukste zomervakantie dagen, wanneer de meeste vakantiegangers beginnen en eindigen de vakantiedagen, en dus, het zal zorgen voor veel opheffing onder de bevolking.

Opnieuw staking

Afgelopen december was ook het hele Spaanse luchtruim gesloten door een staking van de luchtverkeersleiders, die massaal waren weggebleven van het werk. Duizenden mensen en passagiers waren toen de dupe van de onaangekondigde actie. Deze keer hebben de vakbonden dus wel van tevoren gewaarschuwd. De vraag is of het lukt de overheid om een nieuwe overeenkomst met hun te afsluiten voor dat de paasvakantie begint.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave