De beste tips van een local!

FC Barcelona voor de 21ste keer landskampioen

Toegevoegd op in Sport
Inhoudsopgave

Een gelijkspel vanavond bij Levante (1-1) gaf Barça het punt wat nodig was om kampioen te worden. Het is de 21ste keer in de clubhistorie dat FC Barcelona kampioen van Spanje wordt en de derde keer op rij voor Josep Guardiola als trainer. Dit is ook de vijfde landstitel dat de 'blaugranes' krijgen in de laatste zeven jaar.

FC Barcelona opnieuw landskampioen

Barcelona voert sinds 29 november onafgebroken de ranglijst aan in de Primera Division. De koppositie werd op indrukwekkende wijze veroverd door in Camp Nou aartsrivaal Real Madrid met 5-0 te verslaan.

Omdat de voorsprong op Real Madrid onoverbrugbaar groot was, zat de 21ste titel eraan te komen.

Guardiola succestrainer

Josep Guardiola werd in zijn derde seizoen bij Barcelona voor de derde keer op rij landskampioen. Hij heeft opnieuw een sterke team opgebouwd met veel ervaring en in goede vorm. Spelers zijn ook vooral gretig en hongerig naar titels in weerwil van wat is al opgedaan.

Eind deze maand speelt Barcelona ook de finale van de Champions League. Op 28 mei is op Wembley Manchester United de tegenstander. Voor vanavond hebben alle 'culés' een groot feest te vieren. Als je op de Ramblas nu loopt zal je dan alle Barcelonistas vinden die naar de fontein Canaletas gaan om de titel te vieren.

1 reactie

  1. Ralph
    11 jaren geleden

    Geweldig! Nu volgende week zaterdag nog Manchester United oprollen en dan is het jaar voor Barça weer geslaagd!

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave