🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Sport 1 reactie
Home » Blog » FC Barcelona voor de 21ste keer landskampioen

FC Barcelona voor de 21ste keer landskampioen

Een gelijkspel vanavond bij Levante (1-1) gaf Barça het punt wat nodig was om kampioen te worden. Het is de 21ste keer in de clubhistorie dat FC Barcelona kampioen van Spanje wordt en de derde keer op rij voor Josep Guardiola als trainer. Dit is ook de vijfde landstitel dat de ‘blaugranes’ krijgen in de laatste zeven jaar.

FC Barcelona opnieuw landskampioen

Barcelona voert sinds 29 november onafgebroken de ranglijst aan in de Primera Division. De koppositie werd op indrukwekkende wijze veroverd door in Camp Nou aartsrivaal Real Madrid met 5-0 te verslaan.

Omdat de voorsprong op Real Madrid onoverbrugbaar groot was, zat de 21ste titel eraan te komen.

Guardiola succestrainer

Josep Guardiola werd in zijn derde seizoen bij Barcelona voor de derde keer op rij landskampioen. Hij heeft opnieuw een sterke team opgebouwd met veel ervaring en in goede vorm. Spelers zijn ook vooral gretig en hongerig naar titels in weerwil van wat is al opgedaan.

Eind deze maand speelt Barcelona ook de finale van de Champions League. Op 28 mei is op Wembley Manchester United de tegenstander. Voor vanavond hebben alle ‘culés’ een groot feest te vieren. Als je op de Ramblas nu loopt zal je dan alle Barcelonistas vinden die naar de fontein Canaletas gaan om de titel te vieren.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

1 gedachte over “FC Barcelona voor de 21ste keer landskampioen”

Plaats een reactie