De beste tips van een local!

Staking Spaans voetbal is voorbij

Toegevoegd op in Sport
Inhoudsopgave

Goed nieuws voor de Spaans voetbal: de Spaanse voetbalbond LFP en de spelersvakbond AFE zijn vandaag tot een overeenkomst gekomen. Komend weekeinde zullen dus de eerste wedstrijden van dit seizoen plaatsvinden in de Spaanse voetbalcompetitie.

Gisteren tot laat in de nacht waren de spelersvakbond AFE en de vertegenwoordigers van de Spaanse voetbalspelers LFP in overleg. Omdat de gesprekken  muurvast zaten werd gevreesd dat ook de tweede speelronde zou worden geschrapt. Gelukkig, na een nieuw overleg vandaag (de zevende op een rij) hebben beide partijen toch de overeenstemming bereikt.

De AFE heeft het akkoord officieel bekend gemaakt door middel van een verklaring. In deze verklaring staat dat de schulden die worden aangehouden op meer dan 200 spelers zullen behandeld worden met verschillende middelen en dat spelers die geen salaris hebben ontvangen in de afgelopen 3 maanden mogen de club verlaten en voor een andere tekenen.

Daarnaast zal de AFE een noodfonds voor spelers die te lang op salaris moeten wachten aanmaken.

Waarom een staking in de Spaanse voetbalcompetitie?

Spaanse voetballers waren het vooral zat dat ze niet betaald werden door de clubs. Ze wilden een noodfonds voor spelers die hun salaris niet op tijd uitbetaald krijgen. Bovendien vonden ze dat veel clubs de contracten en financiële verplichtingen richting de spelers niet altijd respecteren.

Als vervolg wilden de voetballers geen duels spelen zolang er geen betere arbeidsvoorwaarden waren aangemaakt.

Afgelopen seizoen dreigden de spelers ook al een complete speelronde het werk neer te leggen. Vooral voetballers in de lagere divisies meldden destijds nog recht te hebben op achterstallig loon.

Door de staking werd afgelopen weekeinde de eerste speelronde geannuleerd. Na het akkoord, is ook bekend gemaakt dat de eerste spelronde wordt verplaatst naar de laatste van de eerste periode en zal worden gehouden op 21-22 januari.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave