🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Sport Reageer
Home » Blog » Staking Spaans voetbal is voorbij

Staking Spaans voetbal is voorbij

Goed nieuws voor de Spaans voetbal: de Spaanse voetbalbond LFP en de spelersvakbond AFE zijn vandaag tot een overeenkomst gekomen. Komend weekeinde zullen dus de eerste wedstrijden van dit seizoen plaatsvinden in de Spaanse voetbalcompetitie.

Gisteren tot laat in de nacht waren de spelersvakbond AFE en de vertegenwoordigers van de Spaanse voetbalspelers LFP in overleg. Omdat de gesprekken  muurvast zaten werd gevreesd dat ook de tweede speelronde zou worden geschrapt. Gelukkig, na een nieuw overleg vandaag (de zevende op een rij) hebben beide partijen toch de overeenstemming bereikt.

De AFE heeft het akkoord officieel bekend gemaakt door middel van een verklaring. In deze verklaring staat dat de schulden die worden aangehouden op meer dan 200 spelers zullen behandeld worden met verschillende middelen en dat spelers die geen salaris hebben ontvangen in de afgelopen 3 maanden mogen de club verlaten en voor een andere tekenen.

Daarnaast zal de AFE een noodfonds voor spelers die te lang op salaris moeten wachten aanmaken.

Waarom een staking in de Spaanse voetbalcompetitie?

Spaanse voetballers waren het vooral zat dat ze niet betaald werden door de clubs. Ze wilden een noodfonds voor spelers die hun salaris niet op tijd uitbetaald krijgen. Bovendien vonden ze dat veel clubs de contracten en financiële verplichtingen richting de spelers niet altijd respecteren.

Als vervolg wilden de voetballers geen duels spelen zolang er geen betere arbeidsvoorwaarden waren aangemaakt.

Afgelopen seizoen dreigden de spelers ook al een complete speelronde het werk neer te leggen. Vooral voetballers in de lagere divisies meldden destijds nog recht te hebben op achterstallig loon.

Door de staking werd afgelopen weekeinde de eerste speelronde geannuleerd. Na het akkoord, is ook bekend gemaakt dat de eerste spelronde wordt verplaatst naar de laatste van de eerste periode en zal worden gehouden op 21-22 januari.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie