🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen 6 reacties
Home » Blog » Barcelona is de duurste stad om een kamer te huren

Barcelona is de duurste stad om een kamer te huren

Als je een kamer huurt in Barcelona, dan ben je gemiddeld €356,- kwijt per maand, terwijl in de rest van Spanje kost het gemiddeld €332,-.

Barcelona is nog steeds een van de duurste steden om te wonen in Spanje. Volgens de resultaten van een onderzoek van idealista.com, zijn de kamers van Barcelona de duurste in het hele land. Op dit moment zijn er 3.602 kamers te huur in Barcelona, 37,4% meer dan in de afgelopen jaar. Volgens het onderzoek duurt het tegenwoordig tot wel 43 dagen tot dat iemand een kamer kan vinden in Barcelona.

Als we kijken naar Spanje, de prijs voor een kamer ligt gemiddeld op €332,- per maand, met Barcelona, Madrid en Palma de Mallorca bovenaan de lijst. Het aanbod van kamers is ook gestegen (18,8%), met een totaal van 15.804 kamers te huur op dit moment.

Volgens het onderzoek is de gemiddelde leeftijd van verhuurders rond de 28, ze zijn niet-rokers, ze hebben geen huisdieren (en deze zijn ook niet toegestaan) en ze wonen het liefst dichtbij het centrum van de stad.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

6 gedachten over “Barcelona is de duurste stad om een kamer te huren”

 1. Ik heb onlangs een soort van “handleiding” geschreven over hoe je het beste een kamer kunt zoeken in Barcelona. Misschien hebben jullie daar iets aan.

  Hier vind je het bericht: http://www.mabelatbarcelona.blogspot.co.uk/2012/04/kamer-te-huurhurengevraagdaangeboden-in.html

  En mocht je naar BCN komen en een kamer nodig hebben, ik heb wat vrienden die soms voor een paar dagen tot max 2 weken een eenpersoonskamer verhuren, ideaal voor tijdens je zoektocht naar een vaste kamer. Mail me tzt voor meer informatie via e_mabel AT yahoo.com

  Beantwoorden
 2. Ik verhuur op dit moment een driekamer appartement. Bij Ciudad de Justicia. Bij de Gran Via.
  Busverbinding vliegveld. ca. 20 min. Metro L1. Bicing. FFCC……
  0049661631973 Patrick

  Beantwoorden
 3. Een kamer vinden is inderdaad soms wat lastig in Barcelona. Toch is het niet veel moeilijker dan in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht. Een kamer huren buiten het centrum is op zich een goede optie, stuk goedkoper en met de metro ben je eigenlijk zo in het centrum.

  Beantwoorden

Plaats een reactie