🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Uitgaan 3 reacties
Home » Blog » Bars met live muziek in Barcelona

Bars met live muziek in Barcelona

Op zoek naar een gezellige avond en net even wat anders, ga dan naar een bar met live muziek! In Barcelona vind je meerdere bars waar je naar (voornamelijk Spaanse) live muziek kunt luisteren terwijl je een lekker biertje of een cocktail drinkt. Dé ultieme plek voor muziekliefhebbers om een gezellige avond door te brengen. Benieuwd naar mijn aanraders? Lees dan verder!

Waar kun je naar live muziek luisteren in Barcelona?

In Barcelona kun je elke dag naar concerten en live muziek luisteren. Naast de vele muziekevenementen die er plaats vinden, kun je bij menige concertzalen en muziekbars allerlei kleine liveoptredens mee maken. Soms gratis, anderen met toegangskaart. Speciaal voor Barcelona met Marta heb ik de beste plekken voor live muziek in Barcelona verzameld.

Mediterráneo

Bij de bar Mediterráneo vind je een grote zaal waar concerten worden gehouden. Je kunt naast het podium gaan zitten om van de muziek te genieten of juist iets verderop gaan zitten om met vrienden bij te kletsen. In Mediterráneo komen verschillende artiesten op een avond en met de gitaar op de handen zingen ze hun eigen liedjes of versies van bekende liedjes (voornamelijk in het Spaans maar af en toe ook in het Engels). Soms zijn er ook avonden met komieken.

 • Praktische informatie:
  Wat: Bar Mediterráneo
  Adres: Carrer Balmes, 129
  Metro: Diagonal (L3 en L5)
  Wanneer: iedere avond van 23:00 tot 3:00 uur

Pipiolo

Pipiolo heeft een knusse en kleine zaal dat bijzonder gedecoreerd is met gitaren op alle wanden. Met iedere avond vier artiesten (1 uur per artiest) geniet je hier van de Spaanse muziek en andere genres. Alle artiesten zingen met slechts een gitaar, wat dit een heel bijzonder en intiem maakt.

 • Praktische informatie:
  Wat: Bar Pipiolo
  Adres: Carrer Balmes, 113
  Metro: Diagonal (L3 en L5)
  Wanneer: van dinsdag t/m donderdag van 23:00 tot 3:00 uur; vrijdag en zaterdag tot 3:30 uur

Fizz Bar

Fizz Bar is het ideale adres voor een romantische avond met je geliefde, genieten van cocktails en luisteren naar live muziek (pop, indie, folk, jazz en soul) met z’n tweetjes. Ze serveren daarnaast ook wijn en ambachtelijk bier.

 • Praktische informatie:
  Wat: Fizz Bar
  Adres: Carrer Balmes, 83
  Metro: Diagonal (L3 en L5) en Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4)
  Wanneer: maandag en dinsdag van 20:00 tot 2:00 uur; van woensdag t/m zaterdag van 20:00 tot 3:00 uur

Lunatic Pub

Lunatic Pub is een bar in Les Corts vlakbij het stadion van FC Barcelona, de Camp Nou. Hier komen lokale artiesten zoals Joan Tena en Manel. Ook komen hier vaak de voetballers van FC Barcelona. Je kunt bij Lunatic Pub naar live muziek luisteren en lekkere cocktails drinken.

 • Praktische informatie:
  Wat: Lunatic Pub
  Adres: Carrer Regent Mendieta, 38
  Metro: Collblanc (L5) of Badal (L5)
  Wanneer: maandag t/m donderdag van 22:00 tot 02:30; vrijdag en zaterdag tot 03:00 uur

Harlem Jazz Club

De Harlem Jazz Club is een klassieker in Barcelona. Alle liefhebbers van live optredens zijn hier wel eens geweest. De Harlem Jazz Club is gespecialiseerd in blues, funk en soul met zowel lokale als internationale artiesten.

 • Praktische informatie:
  Wat: Harlem Jazz Club
  Adres: Carrer Comtessa de Sobradiel, 8
  Metro: Liceu (L3) en Jaume I (L4)
  Wanneer: dinsdag t/m donderdag van 20:00 tot 3:00 uur, vrijdag en zaterdag van 20:00 tot 5:00 uur, zondag om 20:00 tot 3:00 uur

Campari Milano

Campari Milano is een mooie cocktailbar in het centrum van Barcelona, vlakbij Plaça de Catalunya, waar dagelijks live muziek te vinden is. Voor de beste jam sessions, R&B, jazz en swing muziek in een intieme sfeer ben je hier aan het goede adres.

 • Praktische informatie:
  Wat: Campari Milano
  Adres: Ronda Universitat, 35
  Metro: Universitat (L1 en L2) en Catalunya (L1, L3, L6 en L7)
  Wanneer: dagelijks open van 12:00 tot 3:00 uur (concerten om 21:00 uur)

Jazz Club bij Hotel Casa Fuster

Het Café Vienés van het imposante hotel Casa Fuster wordt elke donderdagavond van 21:00 tot 23:00 uur omgetoverd tot een exclusieve jazzclub. Op dit bevoorrechte podium hebben onlangs grote artiesten opgetreden, waaronder Woody Allen en zijn klarinet, de Yoshida Brothers, Eddy Davis, Conal Fowkes, Doc Scanlon Trio, de New Orleans Rag Trio en Barcelona Swing Serenaders.

 • Praktische informatie:
  Wat: Jazz Club bij Hotel Casa Fuster
  Adres: Passeig de Gràcia, 132
  Metro: Diagonal (L3 en L5)
  Wanneer: elke donderdagavond van 21:00 tot 23:00 uur

Tip: nog meer leuke bars in Barcelona? Bekijk hier mijn tips en favoriete adressen.

Kaart van muziekbars in Barcelona

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

3 gedachten over “Bars met live muziek in Barcelona”

Plaats een reactie