De beste tips van een local!

Barcelona City Tour

Barcelona City Tour
Inhoudsopgave

De Barcelona City Tour is een tweede bedrijf dat ook bustours voor toeristen in Barcelona aanbiedt. De rode Barcelona City Tour bus beschikt over twee routes: de één gaat naar het oosten en de andere naar het westen. Ze rijden langs alle hoogtepunten van Barcelona. Deze bussen zijn van alle gemakken voorzien en zijn toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers en geleidehonden.

Een aantal kernmerken van de Barcelona City Tour:

 • Herkenbare rode dubbeldekkers.
 • Reisfrequentie: tussen de 7 en 25 minuten, afhankelijk van het seizoen.
 • Audiogids in 15 talen, waaronder Nederlands.
 • Met je ticket mag je beide routes doen en je mag zo vaak in- en uitstappen als je wilt.
 • Maar liefst 37 verschillende haltes.
 • Gratis wifi aan boord.
 • Alle bussen zijn uitgerust met anatomische stoelen, airconditioning, verwarming en elektrisch schuifdak voor het geval dat het regent.
 • Alle bussen zijn rolstoelvriendelijk met o.a. hellingen via de achterdeur en gereserveerde plaatsen voor rolstoelen waar je o.a. ook een buggy kunt plaatsen.
 • Allen geleidehonden zijn welkom aan boord.
 • Korting voor kinderen, senioren en mensen met een handicap. Gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar oud.
 • In de bussen worden gratis stadsplattegronden en gidsen in verschillende talen uitgereikt, naast een boekje vol kortingsvouchers voor andere bezienswaardigheden en attracties.

Tickets Barcelona City Tour

Tickets voor de Barcelona City Tour zijn online verkrijgbaar maar je kunt ze ook kopen bij de bus zelf, bij de balie van je hotel, via verschillende reisorganisaties of via hun klantenservicekantoor Julia Travel op Ronda Universitat nummer 5. Om lange rijen te voorkomen is het aan te raden om de tickets online van tevoren te kopen. Tickets worden direct per e-mail geleverd.

Toon je geprinte ticket aan de buschauffeur en stap aan boord bij een van de 36 haltes. Je kunt vervolgens in- en uitstappen bij elke halte van de Barcelona City Tour.

Tickets al vanaf €30,- (€16,- voor kinderen van 4-12 jaar oud en €25,- voor gepensioneerden of mindervaliden) voor 1 of 2 dagen. Nederlandstalige audiogids inbegrepen.

Bestel hier je tickets voor de Barcelona City Tour

Koop nu je tickets online en stap direct in de bus!

Let op: kinderen tot 4 jaar oud reizen gratis. Kaarten voor 2 dagen zijn alleen geldig op 2 aaneensluitende dagen. Met je online ticket kun je opstappen vanaf elk opstappunt.

Routes Barcelona City Tour

De Barcelona City Tour rijdt het hele jaar door langs twee verschillende routes (oost en west). In de zomer wordt de oostroute iets aangepast waardoor hij nog iets langer duurt dan normaal. De routes en haltes van de Barcelona City Tour zijn als volgt:

Alle opstapplaatsen worden op de kaart getoond.

Barcelona hop on hop off bus route Barcelona City Tour

Openingstijden Barcelona City Tour

De Barcelona City Tour rijdt het hele jaar door, van 9:00 tot 19:00 uur in de winter en 9:00 tot 20:00 uur in de zomer. Zijn vertrekfrequentie ligt tussen de 7 en 25 minuten, afhankelijk van het seizoen. Het vertrekpunt van alle City Tour bussen is Plaça de Catalunya, maar met vooraf gekochte online tickets mag je ook instappen bij één van de andere bushaltes.

Waarom kiezen voor Barcelona City Tour

De Barcelona City Tour biedt net als het andere bustourbedrijf van Barcelona, de Bus Turístic, een zeer complete stadstour door Barcelona. Alle belangrijke bezienswaardigheden komen aan bod en je kunt er zo vaak in- en uitstappen als je maar wilt. Voordeel van deze bussen is dat ze ook van airconditioning, verwarming en een schuifdak voorzien zijn (dit laatste is vooral handig bij regenachtige dagen).

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je