De beste tips van een local!

Kabelbaan in Barcelona

Kabelbaan Barcelona
Inhoudsopgave

Kun je je een betere manier voorstellen om van het schitterende Barcelona te genieten dan vanuit de hoogte? In Barcelona vind je verschillende kabelbanen en kabelspoorwegen die fantastische uitzichten op de stad bieden. Tevens vormen ze een leuk vervoersmiddel om je te verplaatsen en een spannend tijdverdrijf, vooral voor de kinderen.

Op pad met de kabelbaan in Barcelona

Barcelona heeft maar liefst twee kabelbanen, genaamd telefèric. Ze zijn beide te vinden bij de Montjuïcberg en zijn zonder twijfel de meest spectaculaire manier om Montjuïc te bezoeken. Dit vervoersmiddel is wel echt een toeristische attractie en daar dien je dus aparte kaartjes voor kopen. De cabines worden hier door middel van een kabel tussen twee stations heen en weer getrokken en lijken te zweven boven de zee en de stad. Bij slecht weer kan de dienst tijdelijk gesloten zijn, maar daarbuiten blijft dit één van de meest adembenemende manieren om Barcelona te zien. Let op: voor mensen met hoogtevrees is dit niet geschikt.

Telefèric de Montjuïc
De kabelbaan van Montjuïc brengt je van de Funicular de Montjuïc op Avinguda Miramar naar het hoogste punt van de berg, bij het kasteel van Montjuïc, en andersom. Vanuit de Telefèric de Montjuïc heb je een schitterend uitzicht over de stad, het vliegveld en zelfs de stranden in de Maresme.

Direct bestellen Meer informatie
Telefèric Aeri del Port
De kabelbaan Aeri del Port bestaat sinds 1931 en gaat vanaf de haven van Barcelona naar het uitkijkpunt Miramar op de Montjuïcberg en andersom. Ondertussen geniet je van een geweldig uitzicht over de stad, de haven, de zee en Montjuïc.

Meer informatie

Bestel alvast je kaartjes voor de kabelbaan

Op pad met de kabelspoorweg in Barcelona

Barcelona heeft drie verschillende kabelvoertuigen, de zogenaamde funiculars. Deze kabelspoorwegen verbinden twee stations over een steile spoorweg. De kabelvoertuigen in Barcelona zijn zelfrijdend en vallen onder het openbaar vervoer (behalve die van Tibidabo). Je mag er dus mee rijden met je OV-kaart (zoals de Hola Barcelona Travelcard, de Barcelona Card en de tienrittenkaart).

Funicular del Tibidabo - Cuca de la Llum
De nieuwe kabelspoorweg richting de Tibidabo heet Cuca de la Llum en is gekomen ter vervanging van de oude Funicular del Tibidabo, dat in gebruik was sinds 1901. Deze kabelspoorweg vertrekt van het Tibidabo-dalstation aan het Plaça Doctor Andreu en neem je in enkele minuten mee naar de top van de Tibidaboberg en andersom. Op de top van de Tibidaboberg vind je onder andere het Tibidabo pretpark, de kerk Temple del Sagrat Cor en de Torre de Comunicacions de Collserola, met zijn mooie uitkijkplatform.

Meer informatie

Funicular de Montjuïc
De kabelspoorweg van Montjuïc vertrekt vanuit metrostation Paral.lel (L2 en L3) en neem je razendsnel mee naar het station Funicular de Montjuïc (op Avinguda Miramar, 28) en andersom. Dit is één van de snelste en goedkoopste manieren om naar het park van Montjuïc te komen.

Meer informatie

Funicular de Vallvidrera
De kabelspoorweg van Vallvidrera verbindt de wijk van Vallvidrera, dat in het Collserola gebergte ligt, met de stad. Het kabelvoertuig rijdt van het station Vallvidirera Inferior naar Vallvidirera Superior en andersom in enkele minuten, en heeft een tussenstation voor de Carretera de les Aigües, een geliefd wandelpad door de bergen van Collserola.

Meer informatie

Tickets voor de kabelbaan in Barcelona

Tickets voor de kabelbaan in Barcelona zijn online of ter plekke te koop. Wanneer je ze online bestelt vermijd je de (soms) lange wachtrijen bij de kassa en kun je gelijk in de telefèric instappen.

De kabelspoorwegvoertuigen, de funiculars, vallen meestal onder het openbaar vervoernetwerk systeem van Barcelona, waardoor je ze kunt gebruiken met een OV-kaart zoals de Hola BCN! Travelcard, de Barcelona Card of de T-10 (tienrittenkaart). Alleen voor de Funicular del Tibidabo, die je naar het Tibidabo pretpark brengt, dien je aparte tickets te kopen.

Bestel alvast je kaartjes voor de kabelbaan

Tip: gratis reizen met je OV-kaart

Vergeet niet dat je gratis gebruik kunt maken van de Funicular de Montjuïc en Funicular de Vallvidrera wanneer je in bezit bent van een Hola BCN! Travelcard, een Barcelona Card of een andere ov-kaart. Heb je nog geen kaartje bestelt, klik dan hieronder om er een te kiezen!

Kabelbanen in Barcelona op de kaart

Barcelona heeft in totaal 3 funiculars (kabelvoertuigen) en 2 telefèrics (kabelbanen). Terwijl de telefèrics de lucht in gaan, rijden de kabelvoertuigen op een spoorweg. Ze zijn te vinden op twee van de stadsbergen in Barcelona: Montjuïc en Tibidabo.

Kabelbanen naar Montjuïc

Om naar de top van de Montjuïcberg te gaan kun je in plaats van de metro, de bus of te voet gaan, ook de kabelbaan nemen. Een unieke en onvergetelijke manier om de stad te zien. Je hebt meerdere opties om te kiezen, afhankelijk van waar je jezelf bevindt en waar je naartoe wilt gaan.

Kabelbanen naar Tibidabo

Om naar de Tibidaboberg te gaan zijn er verschillende opties, maar de allerleukste is de kabelspoorweg van Tibidabo, de Cuca de la Llum. Voor een minder bekend parcours neem je de Funicular de Vallvidrera.

Reizen met de kabelbaan in Barcelona: tips & tricks

  • Gebruik de kabelspoorweg en de kabelbaan van Montjuïc om naar de top van de Montjuïcberg te komen! Niet alleen is dit een eenvoudige en snelle manier om de top te bereiken maar ook één van de meest onvergetelijke ervaringen die je mee kunt maken in Barcelona.
  • De kabelbanen en kabelspoorwegen kunnen eens per jaar gesloten worden wegens onderhoud. Als ze buiten dienst zijn wordt er altijd een vervangend bus aangeboden.
Tip!


Onmisbaar tijdens een stedentrip naar Barcelona! Alles wat je moet weten bij je bezoek aan Barcelona, met de unieke tips van een local, zit in mijn eigen reisgids.

Nu tijdelijk voor € 17,95!

Wat krijg je allemaal?
✓ Meer dan 200 pagina’s boordevol inspiratie
✓ Alle toeristische must-sees
Hidden gems die je niet mag missen
✓ Persoonlijke tips van een local
✓ Hotspots waar je blij van wordt
✓ Praktische informatie om op pad te gaan
✓ Handige plattegronden per wijk

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je