🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Weer Reageer
Home » Blog » Zandstorm in Barcelona

Zandstorm in Barcelona

Gisteravond werd Barcelona verrast door een plotselinge verandering van het weer en… een zandstorm!

Strandgangers en andere passanten in de nabijheid van het strand werden rond zeven uur gisteren verrast door dit spectacle (zie videobeelden). Dit is een raar fenomeen voor de Catalaanse kust en ikzelf heb er nog nooit een meegemaakt. Maar de beelden spreken voor zich.

Volgens de meteorologen was deze zandstorm het gevolg van een eerdere storm aan de kust van El Maresme en een draai van de wind, wat de zandstorm naar Barcelona bracht. De temperatuur daalde in slechts een uur maar liefst 6 graden in de wijk el Poblenou en de windstoten werden steeds heviger (tot wel 55 km/uur). Men kon tot aan de Via Laietana de effecten van de zandstorm merken. De zandstorm ging van de Vila Olímpica tot aan Poble-sec.

Video bron: Dennis Gonzalez Rios via Youtube

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie