🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Cultuur Reageer
Home » Blog » Barcelona fotograferen doe je zo

Barcelona fotograferen doe je zo

Talloze toeristen komen ieder jaar naar Barcelona en maken duizenden foto’s van alle bezienswaardigheden, straten en mensen. Fotografen letten op de kleinste details bij het kiezen van het juiste shot. Maar wat zijn de plekken in Barcelona waar fotograferen echt de moeite waard is? Als professioneel fotograaf uit Barcelona, vertelt Fina Lunes ons over haar favoriete plekken om te fotograferen. Ook geeft ze ons tips en vertelt ze alles over haar fotografiecursussen in Barcelona.

Tips om Barcelona te fotograferen?

“Beleef de stad rustig, door langzaam aan te lopen, zonder haast. Geniet van ‘het kijken’, want Barcelona is een stad dat de moeite waard is om te ontdekken in ‘slow motion’. Barcelona kan je op iedere hoek verrassen, ieder gebouw en detail kunnen bijzonder zijn, maar je moet wel van kijkpunt veranderen en naar boven kijken. Het beste is om met lichte apparatuur op pad te gaan, met een goede spiegelreflex camera van 18-200 zoom idealiter, maar andere opties zijn natuurlijk ook goed.”

5 plekken voor fotografie liefhebbers in Barcelona?

1- Het zee gebied: “Barcelona is een stad langs de Middellandse Zee en staat met armen open aan de zee. Dit is een van de meest karakteristieke aspecten van Barcelona. Het is zeker de moeite waard om langs haar stranden, de haven en de boulevard te gaan en je lens deze Middellandse sfeer te laten vangen.”

2- Las Ramblas: “staat synoniem voor het leven en de eigenaardigheden van de stad. Om de ziel van deze moderne stad te vangen met onze camera is er geen betere plek dan de Ramblas. Het fotograferen van mensen en toeristen die komen en gaan, de bloemen, de standbeelden, de koffiehuizen, het theater Liceu en de Boqueria-markt leveren kleurrijke foto’s vol van vitaliteit op.”

3- Gotische wijk: “het historisch gebied van Barcelona, uit de tijd toen de stad nog ommuurd was, met haar steegjes, de Joodse wijk, de gotische kathedraal, de indrukwekkend Plaça Sant Jaume met de gebouwen van de Generalitat en het Gemeentehuis die elkaar groeten vanuit beide kanten op het plein.”

4- El Born: “dit is een wijk die zich constant ontwikkelt. De favoriet tussen de artiesten en de “chic” bohemiens, voorgezeten door de spectaculaire basiliek van Santa Maria del Mar. En heel vlakbij, ideaal om zich te ontspannen, het Ciutadella-park, een van de longen van de stad.”

5- De modernistische architectuur: “Barcelona zou geen Barcelona zijn zonder de modernistische gebouwen aan de Passeig de Gràcia, de Casa Ametller, La Pedrera, etc. Geen modernist- en fotografie liefhebber zou het Palau de la Música Catalana, het Park Güell of de Sagrada Família moeten missen. Deze architectuur laat iedereen zonder woorden.”

Hoe werken je fotografie cursussen?

“Het idee van de fotografie-wandelingen dat Enjoy Walk & Photo biedt is die van fotografie leren op een ludieke en leuke manier, terwijl je de duizenden mooie kiekjes die Barcelona ons biedt benut.

Het is een ervaring die voor iedereen toegankelijk is, want er zijn cursussen voor zowel beginners als voor bevorderen. Het is ook mogelijk om een wandeling voor groepen te personaliseren. Bij iedere wandeling worden nieuwe plekken van de stad ontdekt, terwijl we leren over fotografie, het toestel zelf, het licht, de kleur, de compositie, etc.

Buitenlanders en toeristen kunnen hier meedoen door middel van de inschrijvingsformulier op de website. Uitleg kan worden gedaan in het Spaans, Frans en Catalaans.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Fina Lunes, @EnjoyWalkPhoto op Twitter
    Werk: meer dan 20 jaar ervaring in mode fotografie en als fotografie lerares bij het Institut d’Estudis Fotogràfics de Barcelona en bij de wijkcentra La Sedeta en Casa Elizalde. Tevens ben ik bezig met de ontwikkeling en het maken van de fotografiecursussen en wandelingen die je bij Enjoy Walk & Photo kunt vinden.
    Waar je woont in Barcelona: Gràcia

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie