🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Pensioenleeftijd in Spanje naar 67

Pensioenleeftijd in Spanje naar 67

De pensioengerechtigde leeftijd in Spanje gaat vanaf 2013 tot 2027 in stappen omhoog van 65 naar 67 jaar. Dat heeft het kabinet van premier José Luis Rodriguez Zapatero vrijdag besloten.

Het plan is met de vakbonden besproken en heeft hun instemming, een overwinning voor de socialistische regering. Het moet nog worden goedgekeurd door het parlement, maar de socialisten hebben zich al verzekerd van de steun van kleine regionale partijen om het aanvaard te krijgen.

Volgens Spaanse kranten hebben de bonden er nu mee ingestemd op voorwaarde dat mensen die 38,5 jaar hebben gewerkt, op hun 65e kunnen stoppen met werken met behoud van een volledig pensioen.

Laatste update (21 juli 2011): het Spaanse parlement heeft de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 65 naar 67 jaar vandaag definitief goedgekeurd. De nieuwe wet wordt vanaf 2013 gefaseerd ingevoerd.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie