🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Shoppen Reageer
Home » Blog » Nieuwe luxueuze winkels bij Passeig de Gracia

Nieuwe luxueuze winkels bij Passeig de Gracia

Het mooie Passeig de Gràcia is een van de doelen voor vele luxueuze winkels geworden. Voor chique merken is Passeig de Gràcia een van de belangrijkste straten ter wereld.

Echter is Carrer Portal de l’Àngel in Barcelona de duurste straat van Spanje, waar winkeliers jaarlijks €3.120 per vierkante meter betalen. Maar wat betreft prestige wint Passeig de Gràcia alsnog. Merken kunnen tot drie of vier jaar wachten om een plek bij Passeig de Gràcia te bezitten.

Vanuit de Asociación Amics del Passeig de Gràcia zien ze deze ontwikkeling van hun straat als zeer positief. Miu Miu, de tweede modelijn van Prada, Ferrari, National Geographic en Apple hebben al bevestigd zijn plannen om een winkel in 2011 te openen in Passeig de Gràcia. Ook de welbekende Santa Eulàlia wordt opgeknapt in 2011.

Barcelona, hoofdstad van Apple

Na de opening van een nieuwe winkel in de winkelcentrum La Maquinista, heeft Apple nu een deal gesloten om een winkel op Passeig de Gràcia 1 (om de hoek van Plaça Catalunya) te gaan openen. Sommige van de punten van deze contract zijn bekend geworden, zoals dat de huur is voor 30 jaar. Dit laat zien het groot interesse die Apple heeft in de Spaanse markt en vooral in Barcelona. Het pand heeft een oppevlakte van 3.200 vierkante meter, waarvan 2.500 zijn winkelvloer. Dit beteken dat de Apple Store aan Passeig de Gràcia de tweede grootste Apple Store van Europa gaat worden. De huur van dit pand kost jaarlijks €3.800.000. Met deze opening zou Barcelona de eerste stad in Spanje om twee Apple Retail Stores te hebben.

Miu Miu van Prada in Barcelona

Na langer dan een jaar zoeken naar de ideale pand voor Miu Miu, heeft de Italiaanse merk eindelijk een ruimte aan het Passeig de Gràcia 42 gevonden. Prada zal twee winkelpanden huren die tot nu toe waren bezet door Watx en Bang & Olufsen. In de komende tijd zullen ze ook op zoek gaan naar een locatie voor Prada in Barcelona, dat al twee winkels in Madrid heeft staan.

Ferrari en National Geographic in Barcelona

Miu Miu zal als buurman Ferrari hebben, wie gaat een winkel in Barcelona openen om merchandising van de F1 te verkopen. Deze winkel zal komen op Passeig de Gràcia 44, aan de hoek met Carrer Consell de Cent. Deze winkelpand was tot nu toe bezet door de tassenmerk Mandarina Duck. Ferrari heeft maar twee verkoop punten in Spanje, beide in Aeroport del Prat de Barcelona (het vliegveld van Barcelona).

National Geographic is een van de andere merken die heeft als plan om naar Passeig de Gràcia te gaan voor 2012. Ze zijn op zoek naar een pand met meer dan 1.000 vierkante meters waar ze kunnen zijn volgers laten experimenteren met zijn producten.

Santa Eulalia terug naar zijn origines

De winkel van Santa Eulalia wordt opgeknapt en zijn re-opening wordt op de 21e maart verwacht. Met de verbouwing zullen ze 2.000 vierkante meters hebben, 19 paskamers en een kleine terrasje waar je koffie kunt nemen. Ook zijn originele elementen zoals een grote houtentrap terug gebracht.

Merken zoals Miu Miu of Ferrari gaan zich samen stellen aan andere merken die vorig jaar al zijn naar Passeig de Gràcia gekomen zoals Tiffany, Guess, Geox of Karen Miller.

Lees meer: shoppen in Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie